Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια καλησπερα.Τις ασφαλιστικες εισφορες στο ΤΣΜΕΔΕ τις περνάτε στο βιβλίο εσόδων και εξόδων ή τις αναγράφετε μόνο στην φορολογική δήλωση?

Δημοσιεύτηκε

Οι ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ δεν γράφονται στο βιβλίο εσόδων εξόδων αλλά μόνον στη φορολογική δήλωση. Βέβαια τώρα που ο φόρος θα προκύπτει μόνον με έσοδα έξοδα και όχι τεκμαρτά(με ποσοστό) δεν έχει καμία διαφορά.

Δημοσιεύτηκε

Όπως τα λέει ο συνάδελφος, μιλάμε φυσικά για τις τακτικές εισφορές, και όχι για τις κρατήσεις επί της αμοιβής....

• 2 years later...
Δημοσιεύτηκε

Οι ασφαλιστικές εισφορές αφαιρούνται από το εισόδημα ή αφαιρούνται επί 10% από τον τελικό φόρο ?

• 5 months later...
Δημοσιεύτηκε

Τελικά ισχύει αυτό ακόμη με την έκπτωση 10% επί του φόρου ή άλλαξε με το νέο τρόπο φορολόγησης των ελ. επ. και αφαιρούνται όλα από τα έξοδα μας ?

Δημοσιεύτηκε

Τελικά ισχύει αυτό ακόμη με την έκπτωση 10% επί του φόρου ή άλλαξε με το νέο τρόπο φορολόγησης των ελ. επ. και αφαιρούνται όλα από τα έξοδα μας ?

Η αλλαγή θα αφορά εισοδήματα του 2013, για τη χρήση 2012 θα πάμε (μάλλον) με τον γνωστό από πέρυσι τρόπο.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ. Ο λογιστής μου, μου είπε το ίδιο δυστυχώς.

Άρα και όλο το νέο φορολογικό ( 26%, καθόλου αφορολόγητο κ.τ.λ.) λογικά θα αφορά εισοδήματα του 2013.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ. Ο λογιστής μου, μου είπε το ίδιο δυστυχώς.

Άρα και όλο το νέο φορολογικό ( 26%, καθόλου αφορολόγητο κ.τ.λ.) λογικά θα αφορά εισοδήματα του 2013.

Ναι, έτσι δείχνουν τα πράγματα. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα υποβληθεί σε δεύτερη ανάγνωση στην βουλή αρχές του 2013 , οπότε και θα ψηφισθεί τελικά ωστε να πάρει την άγουσα για το ΦΕΚ. Ωστόσο τον ΙΟΥΝΙΟ του 2013 περιμένουμε , με βάση τη δέσμευση της κυβέρνησης (είναι από τις μνημονιακές υποχρεώσεις ) νεώτερο φορολογικό νομοισχέδιο , το οποίο θα συμπληρώνει, αντικαθιστά ...... το νέο (που ακόμη δεν το είδαμε ) φορλογικό νόμο. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή. :sad:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.