Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scia Engineer (πρώην ονομασία: ESA PT)


Recommended Posts

Δεν είναι μόνο το κόστος το ζήτημα. Είναι τι θες να κάνεις. Το πρόγραμμα δεν είναι για να λύνεις τυπικές κατασκευές σκυροδέματος πχ 2-3ώροφα. Ούτε σχέδια παράγει, ούτε τεύχος στα ελληνικά ακόμα. Αν δε σκοπεύεις να ασχοληθείς με στατικά μην το πάρεις. Υπάρχει και ακριβό συμβόλαιο συντήρησης αν θες να συνεχίσεις μετά...

Για το τευχος στα ελληνικα ειπε ο αντιπροσωπος οτι θα ειναι ετοιμο μεσα στο 2010 (δε το βιαζομαι γιατι αργω να τελειωσω ακομα). Ειναι σιγουρο οτι δεν παραγει σχεδια; Γιατι αν ειναι ετσι αλλαζει το πραγμα. Τοσα λεφτα και δεν παραγει σχεδια;

Με στατικα σκοπευω να ασχοληθω, αλλα η διατυπωση σου με ψιλομπεδρεψε. Το "δε" το εβαλες εκει με την εννοια "μαλιστα" ή σαν αρνηση;

Ακριβώς!

Ο πρώτος λόγος που θα σε κάνει να στραφείς είτε στο ένα πρόγραμμα είτε στο άλλο είναι το είδος της δουλειάς που θα κάνεις.

Ilias απλα το θεωρησα ως πιο αξιοπιστο απο τα αλλα καθως εχει ενσωματωσει εδω και χρονια τους Ευρωπαϊκους Κανονισμους.

ΥΓ Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

Link to comment
Share on other sites

Στο site τους λέει ότι είναι 50 ευρώ. Αλλά δε λέει αν είναι 50€ και το έχεις για όσο καιρό είσαι φοιτητής, ή αν είναι 50€/χρονο. Όπως και να έχει καλή είναι η προσφορά, αλλά αν ξέρεις θα ήθελα να μου πεις.

Όσον αφορά τα στατικά με τα όποια πρόκειται να ασχοληθώ όταν τελειώσω (σπουδάζω Μηχανικός Πολιτικών Δομικών Έργων), το πρόγραμμα είναι αξιόπιστο; Δηλαδή αξίζει τα παραπάνω λεφτά που στοιχίζει από το Fespa;

Κάποιος στο thread είπε ότι δε βγάζει σχεδία. Αν δηλαδή θέλει κάποιος να βγάλει σχέδια τι κάνει; Χειροκίνητα στο AutoCAD; Γιατί αν είναι έτσι, τότε sorry αλλά ******* είναι να δώσεις τόσα λεφτά.

Απλά ψάχνω ένα στατικό πρόγραμμα που να κάνει και για μεταλλικά και για οπλισμένο σκυρόδεμα, για να ξεκινήσω σιγά-σιγά να το μαθαίνω. Ας κοστίζει παραπάνω αλλά να βγει καλό διαχρονικά. Τι μου προτείνεις τελικά;

Επίσης έχω στο μυαλό μου τα Robot Structure Analysis, Fespa, ScadaPro, Next.

Ευχαριστω

 

Για ένα χρόνο είναι κ στο χρόνο πάνω αν είσαι ακόμα φοιτητής το ανανεώνεις.

Καλό θα ήταν να διαβάσεις αντίστοιχα θέματα στο forum κ θα σου λυθούν οι απορίες για τα στατικά προγράμματα. Θα στα πω πολύ περιεκτικά. Άποψή μου:

Πάνω κάτω υπάρχουν 2 ειδών προγράμματα. Τα προγράμματα "οικοδομής" κ τα προγράμματα γενικών φορέων. Το Scia ανήκει στη 2η κατηγορία. Δεν αξίζει για "οικοδομές", είναι για πιο μεγάλα έργα (όχι ότι δεν τις κάνει). Αν θες να ασχοληθείς με οικοδομικά θα ανατρέξεις στα ελληνικά προγράμματα που τα έχουν όλα έτοιμα (Next, Fespa, Scada κλπ) κ κάποια από αυτά με επιπλέον modules κάνουν μερικά μόνο πράγματα από αυτά που κάνει το Scia (ένα 10% κατ εμέ).

 

edit: Για να καταλάβεις, το Robot που λες ανήκει στην 2η κατηγορία κ τα άλλα στην 1η.

edit2: Αν βέβαια ασχοληθείς μόνο με μεταλλικά εκεί αλλάζει το πράγμα...το Scia αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικα και μπορεις... δεν κλεινουμε το τηλεφωνο σε κανεναν... ;)

...Η διορθωση bugs ειναι υποχρεωση της εταιριας και οχι αυτο για το οποιο πληρωνεις. Δεν ειναι ομως δυνατον να παρεις μια νεα έκδοση με διορθωμενα bugs αλλα χωρις τα νεα στοιχεια. Αυτο ειναι ανεφικτο τεχνικα, οποτε πανε πακετο.

 

Είσαι κατατοπιστικότατος σε ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Απο το site της techscience:

"Η φέρουσα τοιχοποιία, η δημιουργία και η τροποποίηση των προσωμοιωμάτων, η εκτέλεση της ανάλυσης, η ανάγνωση των αποτελεσμάτων και η αυτόματη παραγωγή των σχεδίων είναι όλα αλληλένδετα στο ίδιο περιβάλλον χρήσης.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του είναι η αυτόματη παραγωγή λεπτομερών σχεδίων (όψεων, τομών) της κατασκευής, καθώς και των συνδέσεων, χωρίς την ανάγκη της σχεδίασης. Επίσης, τα ενσωματωμένα έγγραφα του Scia Engineer με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες της μελέτης γλυτώνουν πολύ χρόνο αφού όχι μόνο παράγονται αυτόματα αλλά ενημερώνονται και σε κάθε αλλαγή στο σχέδιο (active document).

Οποτε και φερουσα, και σχεδια.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με τη θεμελίωση? Έκκεντρα πέδιλα, συνδετήριες δοκούς, πεδιλοδοκούς, κοιτοστρώσεις? Μου είχαν πει πως δε μπορεί να λυθεί όλο το κτίριο μαζί με τη θεμελίωση. Ισχύει κάτι τέτοιο στη έκδοση 2009?

Link to comment
Share on other sites

Ερωτηση για εσας που εχετε δοκιμασει το προγραμμα....Τευχος στα ελληνικα εχουμε???Προβλεπεται να δημιουργηθει??

 

Με την προσφορα για νεους μηχανικους και με τη δυστροπια του Ινσταντ παω ολοταχως για SCIA....

Link to comment
Share on other sites

Είναι μέσα στο πρόγραμμα της μελλοντικής (σύντομα) αναβάθμισης. Παρόλα αυτά μπορείς να μεταφράσεις μια φορά τους τίτλους πχ των πινακοποιημένων αποτελεσμάτων, να το σώσεις σαν template και να χρησιμοποιείς μετά το μεταφρασμένο.

Link to comment
Share on other sites

Terry , πόσο το δίνουνε για νέους μηχανικούς;

5.600E τη Steel edition και δωρεάν 1 χρόνο αναβάθμιση (σε παλιότερο post)

Και ποιους θεωρούν νέους μηχανικούς ;

Link to comment
Share on other sites

Aν ψαξεις σε προηγουμεα ποστ θα δεις μια προσφορα.....Δεν ξερω αν ισχυει... Πληρωνεις μονο τη συνδρομη για ενα χρονο δλδ περιπου 2000Ε....Νεους εννοει αυτους που γραφτηκαν στο ΤΕΕ μεχρι πριν 2 χρονια...

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να διορθώσω κάποιες απόψεις που είναι λάθος σχετικά με το πρόγραμμα.

  1. Υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης όλου του κτιρίου μαζί με την θεμελίωση. Το SCIA υποστηρίζει όλη την γκάμα των πεπερασμένων στοιχείων που συναντώνται σε ανάλογα προγράμματα αλλά και τις ελατηριακές ελευθερίες κίνησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί να προσομοιωθεί κάθε είδος θεμελίωσης ενώ επιπλέον παρέχονται και κάποιες ευκολίες όπως ο αυτόματος προσδιορισμός των ελατηριακών σταθερών από τον ορισμό της στήριξης ως πεδίλου με κάποια γεωμετρία. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πεδιλοδοκούς και με την κοιτόστρωση. Η διαστασιολόγηση τώρα είναι κάτι διαφορετικό. π.χ. δεν κάνει κοιτόστρωση πατώντας το κουμπί "διαστασιολόγηση κοιτόστρωσης" αλλά θα πρέπει κανείς να διαστασιολογήσει μια πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος επί ελαστικού εδάφους με τα σωστά όμως προσδιορισμένα εντατικά μεγέθη και τους σωστούς ελέγχους διάτρησης οι οποίοι όμως θα πρέπει να γίνουν ένας ένας. Από αυτό το σημείο όμως το πρόγραμμα αντλεί και την δυναμή του. Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται με τα συμβατικά προγράμματα και τις υπεραπλουστεύσεις που εισάγουν, που όταν ξεφύγουμε από το τετράγωνο πέφτει ο ουρανός και μας πλακώνει.
  2. Υποστηρίζει πλήρως time-history analysis. Για περισσότερα επικοινωνία μαζί μας.

 

Τέλος, θα ήθελα να συμπληρώσω πως το πρόγραμμα εξελίσσεται συνεχώς και ήδη από την επόμενη αναβάθμιση θα γίνεται διαστασιολόγηση πεδίλων με βάση τον EC7. Στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των Ευρωκωδικών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.