Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Δεν υπάρχει το καταστατικό για τα καλοριφέρ στην Πολεοδομία! Τώρα τι κάνουμε;;;


help

Recommended Posts

Εμείς μωρέ να συμβουλευτούμε όσους μηχανολόγους θέλεις, το θέμα είναι με ποιο δικαίωμα θα μπει ο μηχανολόγος στο σπίτι του νέου ιδιοκτήτη να μας πει αν όντως συμβαίνει αυτό που υποψιαζόμαστε(σε περίπτωση που υπερασπιστεί ο νέος ιδιοκτήτης το νόμιμο δικαίωμά του, ελλείψει μηχανολ.μελέτης στην πολεοδομία, να ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ του σπιτιού του να ελέγξουμε και να συμφωνήσουμε όλοι εκ νέου)...

 

Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν έβρισκες την μελέτη θέρμανσης στην Πολεοδομία, τότε θα σου άνοιγε την πόρτα και θα σου έστρωνε κόκκινο χαλί;;;;

 

Αυτά τα πράγματα λύνονται μόνο με συναινετικές διαδικασίες, διαφορετικά μια ζωή θα τρωγώσαστε...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ναι φίλε help , μπαίνουν. Αρκεί να έχεις χώρο στο "ντουλάπι" του κολεκτερ, καθώς το μέγεθος τους συνήθως είναι λίγο μεγαλύτερο από μια τυπική ηλεκτροβάνα.

Το ότι η οικοδομή είναι μετά το 1985 σημαίνει ότι ανεξάρτητα το τι γράφει ο κανονισμός της πολυκατοικίας υποχρεούστε να κατανέμετε τις δαπάνες σας με βάση το ΠΔ.

Δε σημαίνει ότι σώνει και καλά έχει γίνει μελέτη, αν και νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον πίνακας.

Επίσης αν η οικοδομή σας είναι μετά το 85 ( ημιυπαίθριοι???θερμαίνονται???) μην πολυκουράζεσαι να βρεις τον πίνακα αυτόν της πολεοδομίας διότι προφανώς δεν αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση.

 

Τέλος για τη θερμιδομέτρηση ίσως μπορέσεις να τους πείσεις αν τους εξηγήσεις ότι θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν όποιο σώμα δε θέλουν και αυτό να το καταλαβαίνει η μέτρηση.

Δηλαδή αν ένα υπνοδωμάτιο δεν χρησιμοποιείται και δε θες να το θερμαίνεις για οικονομία μπορείς να κλείσεις το διακόπτη του. Στην ωρομέτρηση ακόμα και να το κλείσεις θα πληρώνεις το ίδιο ενώ με τη θερμιδομέτρηση θα γράψεις λιγότερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Υπάρχουν 2 λύσεις.

 

Η μία είναι με χρήση των υπαρχόντων ωρομετρητών και η άλλη με εγκατάσταση θερμιδομετρητών.

 

 

Και στις 2 θα πρέπει να απευθυνθείς σε ένα μηχανολόγο ώστε να κάνει νέα μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης.

 

Πρώτη περίπτωση: ο μηχανολόγος θα πρέπει να καταγράψει τα υπάρχοντα σώματα σε όλα τα διαμερίσματα, να κάνει μελέτη θερμικών απωλειών και θα πρέπει να έχει τις γνώσεις και το μεράκι να προσαρμόσει τους συντελεστές στην μελέτη του ώστε να ταιριάζουν τα υπολογισμένα σώματα με τα εγκατεστημένα. Στην συνέχεια θα κάνει μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης με ωρομετρητές.

 

Δεύτερη περίπτωση: Ο μηχανολόγος θα κάνει μελέτη θερμικών απωλειών και θα κάνει μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης με θερμιδομετρητές. Είναι η πιο σωστή λύση καθώς δεν επηρεάζεται από αλλαγή σωμάτων με μεγαλύτερα ή μικρότερα, αλλά κοστίζει περισσότερο του κόστους των θερμιδομετρητών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.