Μετάβαση στο περιεχόμενο

11/09/2001 κατάρρευση διδύμων πύργων.


skyblaster

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Πριν τρία χρόνια σε μια διάλεξη στο μάθημα των μεταλλικών κατασκευών στη σχολή,μας δώσανε μια άλλη εξήγηση για την πτώση των διδύμων πύργων.

H λογική ήταν η εξής.Από την κρούση καταστράφηκαν αρκετά φέροντα στοιχεία,πράγμα που "στατικά" σημαίνει απώλεια βαθμών ελευθερίας.Η κατασκευή όμως δεν κατέρρευσε ακαριαία πράγμα που σημαίνει ότι ήταν ακόμα υπερστατική ή ισοστατική.

Λόγω θερμοκρασιακών μεταβολών η διαστολή του χάλυβα στα δοκάρια προκάλεσε εκκεντρότητες στην αξονική φόρτιση(αύξηση ροπής) και εξού και η κατάρρευση σε μορφή αστοχίας λυγισμού.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Όλα αυτά είναι εικασίες του τεχνικού κόσμου.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι το WTC το κατεδάφισαν εσκεμμένα οι cylons,για να προετοιμάσουν τη νέα διαγαλαξιακή εποχή με την πτώση του μνημείου του καπιταλισμού.

 

Εξ' ού κ το πλάσμα θερμίτη που βρέθηκε στα συντρίμμια,καθώς κ τα videos της κατάρρευσης στα οποία είχαν προηγηθεί τμηματικές κ διαδοχικές εκρήξεις.

 

Ο τεχνικός κόσμος μπορεί να συνεχίζει να αναρωτιέται κ να βρίσκει θέματα να περάσει την ώρα του,στο παρόν φόρουμ όμως πστεύω ότι δεν πρέπει να λάμψει τίποτε άλλο πέρα από την αλήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Είχα διαβάσει ότι ανά κάποιους ορόφους υπήρχε χωροδικτύωμα το οποίο προσέφερε αυτό που με αγγλική ορολογία λέγεται robustness (στα ελληνικά δεν ξέρω ευρωστία ίσως το βρήκα τώρα..). Με άλλα λόγια συντελούσε σε ανακατανομή των εντατικών μεγεθών σε περίπτωση που "χανόταν" κάποιο υποστύλωμα. Αυτός ήταν και ο λόγος που τα κτήρια μείναν στη θέση τους για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα. Φυσικά η ζημιά ήταν μεγάλη και..φσσσσσσσστ έπεσαν !

Link to comment
Share on other sites

πραγματικά έξυπνη και συνάμα πρακτική η λύση του χωροδικτυώματος.....επιλέγεται και σε μεγάλου ανοίγματος κλειστά γυμναστήρια, όπως πχ. του κλειστού ΟΑΚΑ, σαν εφεδρείες αντοχής....θυμάμαι όταν μας είχαν πάει με τη σχολή πριν χρόνια, ήμουνα μικρό έτος και δεν είχα μελετήσει στατικές, όλα αυτά μου ακουγόντουσαν θεαματικά...

Link to comment
Share on other sites

http://www.tms.org/pubs/journals/JOM/0112/Eagar/Eagar-0112.html#ref4

 

...Thus, the failure of the steel was due to two factors: loss of strength due to the temperature of the fire, and loss of structural integrity due to distortion of the steel from the non-uniform temperatures in the fire.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς όταν έπεσαν, έπεσαν με το pancake effect. Το δικό μου θέμα είναι οτι αυτό το φαινόμενο δεν έπρεπε να συμβει. Στον ένα πύργο το αεροπλάνο χτύπησε στην γωνία καταστρέφοντας τα εκεί υποστυλώματα. Θα περίμενα αυτοί οι 20-30 υπερκείμενοι όροφοι να πέσουν όπως το δέντρο που το κόβουν από κάτω.

 

Τί λέτε;

Link to comment
Share on other sites

Θα περίμενα αυτοί οι 20-30 υπερκείμενοι όροφοι να πέσουν όπως το δέντρο που το κόβουν από κάτω.

 

Τί λέτε;

Είδες τι γερό που το είχαν φτιάξει; :smile:

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια τώρα,ήταν λογικός ο τρόπος κατάρρευσης; Δηλαδή με την αντίστοιχη φόρτιση (σύγκρουση αεροπλάνου και κόψιμο 1/5 των περιμετρικών υποστυλωμάτων και αύξηση θερμοκρασίας) έτσι έπρεπε να καταρρεύσουν; άποψη σας;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.