Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γερμανοί βουλευτές:«Σας δίνουμε χρήμα,μας δίνετε την Κέρκυρα»


sundance

Recommended Posts

Γερμανοί βουλευτές: «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα»

 

Με ακραίες και ειρωνικές τοποθετήσεις δύο μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου καλούν την Ελλάδα να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να αρχίσει να πουλάει "μερικά από τα νησιά της" ως μέθοδο περιορισμού του δημόσιου χρέους της! Μάλιστα, το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild συνοψίζει την ιδέα ως εξής: «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα».

 

Σημειώνεται πως οι βουλευτές προέρχονται από τον κεντροδεξιό συνασπισμό της κυρίας Άνγκελα Μέρκελ.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιόζεφ Σλάρμαν, ανώτερο μέλος των Χριστιανοδημοκρατών, και ο Φρανκ Σέφλερ, ειδικός σε θέματα χρηματοοικονομικών πολιτικών για του Ελεύθερους Δημοκράτες, δήλωσαν ότι η πώληση νησιών, αλλά και άλλου ενεργητικού, είναι ίσως η λύση που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση.

 

«Αυτοί που βρίσκονται σε κρίση χρέους πρέπει να πωλήσουν οτιδήποτε κατέχουν ώστε να αποπληρώσουν τους δανειστές τους» δήλωσε ο κ. Σλάρμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild - την πρώτη σε κυκλοφορία στη χώρα. Και συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις του λέγοντας ότι «η Ελλάδα κατέχει κτίρια, εταιρίες και ακατοίκητα νησιά, και όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να μειωθεί το χρέος».

 

Εξαιρετικά προκλητικός και ο κ. Σέφλερ, ο οποίος, επίσης στην Bild, δήλωσε ότι «η καγκελάριος δεν μπορεί να υποσχεθεί καμία βοήθεια προς την Ελλάδα» ενόψει της αυριανής συνάντησής της με τον κ. Παπανδρέου. Η στάση του κ. Σέφλερ, υπερθεματίστηκε από την εφημερίδα καθώς στο κείμενο μπήκε ο εξής τίτλος: «Πουλήστε τα νησιά σας πτωχευμένοι Έλληνες! Πουλήστε ακόμα και την Ακρόπολη!».

 

«Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά», δήλωσε στην εφημερίδα ο βουλευτής κ. Σέφλερ.

 

Επίσης, ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, κ. Μάρκο Βάντερβιτς δήλωσε ότι «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά».

 

Από την πλευρά του ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: «Ακουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις».

 

Η Bild επισημαίνει ότι ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο επιδιώκει την πώληση ελληνικού ακατοίκητου νησιού προς 45 εκατ. ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται πως το 1993 πολλοί Γερμανοί βουλευτές είχαν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση με την Ισπανία, προτείνοντας την αγορά από το Βερολίνο το νησί της Μαγιόρκα, τουριστικού προορισμού των Γερμανών.

 

 

Κέρδος online 4/3/2010 11:19

 

http://www.kerdos.gr/Default.aspx?id=1201363&nt=103

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ σε δημοψήφισμα ρίχνω την Κέρκυρα στη Γερμανία ΔΑΓΚΩΤΟ!

 

Είμαι Κερκυραίος κ επιτέλους θα αναβαθμιστώ!!:lol::lol:Άσε που αν όντως γίνει αυτό (απίθανο αλλά θα τα ξαναπούμε τον Αύγουστο με τα ΝΕΑ ΝΕΑ μέτρα.......:lol:) η Κέρκυρα θα αποκτήσει Γερμανούς Διοικητές στο Δημόσιο κ θα δουλεύουν όλα ρολόι,κάτι που δεν γινόταν στην απόπειρά μου να μείνω εκεί πριν 5 χρόνια.

 

Καλά λένε οι Γερμανοί.Για να καταλάβετε τα γαϊδούρια που ψηφίζατε τόσα χρόνια τί καλό σας έκαναν με τη θεσούλα στο Δημόσιο που ΕΣΕΙΣ την αγοράσατε με την ψήφο σας.Εξ' άλλου,είναι γνωστό ότι οι Κερκυραίοι έχουν κίνημα που ήδη θέλουν να ενωθούν με το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Τί πατριωτισμοί κ παραμύθια!!!!!!!Με τέτοιους συμπολίτες να ψηφίζουν τα σόγια του Αντρέα κ του Δρακουμέλ,σας γράφω όλους στα παλιά μου τα παπούτσια κ ανοίγω την κερκόπορτα.:lol: To θεωρώ ήδη απίστευτο μόνο κ μόνο που τέθηκε σαν θέμα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Τς, τς, τς...οι Κρητικοί είναι πιο λάρτζ - εκεί μιλάνε για ανεξαρτησία όχι αλλαξοκωλιές!

 

Κατά τ' άλλα κακώς ασχολούμαστε. Όλα αυτά για εσωτερική κατανάλωση (στη Γερμανία) γίνονται - εμάς, ουσιαστικά, δε μας αφορούν.

Link to comment
Share on other sites

Τς, τς, τς...οι Κρητικοί είναι πιο λάρτζ - εκεί μιλάνε για ανεξαρτησία όχι αλλαξοκωλιές!

 

:lol::lol::lol::lol:

 

Καλό!

Link to comment
Share on other sites

Η μ@@@@α έχει κάνει τριπλό τζακπότ στην Γερμανία.

 

Προτείνω να στήσουμε μονάδα παραγωγής αλοιφής για κάλους παλάμης και να εξάγουμε αποκλειστικά στην Γερμανία. Χρυσές δουλειές θα κάνουμε.

 

Συγγνώμη συνάδελφοι για το ύφος αλλά οι άνθρωποι είναι ξεδιάντροποι.

 

Δεν μας λένε καλύτερα πόσα έχουν κονομήσει από leopard , υποβρύχια , φρεγάτες ΜΕΚΟ, κ.α. ?

 

Η ότι οι υπ.εξ. τους (και των Γάλλων και των Αγγλων) λειτουργούν ως ατζέντηδες των πολεμικών βιομηχανιών τους όταν μας επισκέπτονται ?

 

ή για το C4i που μας το φόρεσαν για τους ολυμπιακούς και στοίχισε περί τα 255.000.000 Ευρώπουλα ?

 

ή για το μεγα-λαδωτήρι της siemens ?

 

ή για το λάδωμα στους αρχισυνδικαλιστές της VW που μέχρι και τα σπίτια για τις βραζιλιάνες γκόμενες τους πλήρωναν για να μην κάνουν κινητοποιήσεις ?

 

αι σιχτιρ πια ..

Link to comment
Share on other sites

όταν τα λέω.....με λένε ακραίο.

 

Ας ξεκινήσουν από τα μικρά νησάκια και βραχονησίδες και ας επανελέγξουν ποια δύναται να είναι η εκμετάλλευση της κτηματικής περιουσίας του δημοσίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.