Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αίτηση στο ΤΕΕ να μη λαμβάνουμε την έντυπη έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου


parist43

Recommended Posts

Γιατί το ψηφιακό που είναι? Εχει κολλήσει στις 14 Φεβρουαρίου (ερωτευμένοι πρέπει να είναι στο ΤΕΕ), καμία ανανέωση....Περασμένα μεγαλεία λέω εγωώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ακουσα οτι το ΕΔ κόπηκε λόγω του προστιμου από την επιτροπη Ανταγωνισμου και το οποιο τρεχει απο 17-3..λέτε να ισχύει?...60χιλιαρικα ειναι αυτά συν 10 χιλιαρικα καθε μερα που δεν συμμορφώνεται στις αποφάσεις της επιτροπής..

Link to comment
Share on other sites

Το ΕΔ δεν κόπηκε, απλά θα συνεχίσει να διατίθεται ηλεκτρονικά κάθε εβδομάδα και "η έντυπη έκδοση θα έχει μεγαλύτερη περιοδικότητα" όπως γράφει η ανακοίνωση στην κεντρική σελίδα του site.

Στοίχιζε (πάρα) πολύ περισσότερα από ...60.000 ευρώ κάθε χρόνο, οπότε δεν είναι αυτός ο λόγος. Απλά κάποιοι πολλοί συνάδελφοι είτε επειδή είναι "λουδίτες", ή από άγνοια, ή από βαριεστημάρα, ή από ξεροκεφαλιά επέμεναν να μην ανταποκρίνονται στο να αιτηθούν επιτέλους τη διακοπή της αποστολής σε χαρτί, οπότε τους το έκοψαν με το ζόρι από το ΤΕΕ. Ε καιρός ήταν!

Link to comment
Share on other sites

1) Υπάρχει ένα ερώτημα το οποίο χρειάζεται απάντηση.

Γιατί δεν πάρθηκε μια απόφαση από τη Δ.Ε. του TEE, η οποία να ζητάει από τα μέλη του ΤΕΕ να δηλώσουν, αν επιθυμούν να τους αποστέλλεται το δελτίο σε έντυπη μορφή.

Με την σημείωση ότι όποιος δεν απαντήσει θετικά θα διακοπεί η αποστολή. Είναι προφανές ότι η αριθμός των συναδέλφων οι οποίοι για διάφορους λόγους θα δήλωναν ότι επιθυμούν να τους αποστέλλεται ως έντυπο δεν θα ήταν ούτε 10%.

 

2) Αλλά το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι το δίλλημα έντυπο ή ηλεκτρονικό δελτίο.

Ας συμφωνήσουμε ότι θα έχουμε το δελτίο σε ηλεκτρονική μορφή.

Το πρόβλημα είναι ότι το δελτίο του ΤΕΕ έχει σταματήσει να συντάσσεται και να κυκλοφορεί.

Και μπορεί πολλοί συνάδελφοι να μην τους ενδιαφέρει, αλλά υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι οι οποίοι στο δελτίο έντυπο ή ηλεκτρονικό, κάθε εβδομάδα, εύρισκαν χρήσιμες πληροφορίες για εκδηλώσεις, ημερίδες, εισηγήσεις, εκλογές, δράσεις συλλόγων και περιφερειακών, νέες διατάξεις, άρθρα επιστημονικά και συνδικαλιστικά, κ.λ.π.

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος εάν σύντομα ξαναρχίσει να εκδίδεται τουλάχιστον ηλεκτρονικά;

Link to comment
Share on other sites

Για μένα πάντως το ΕΔ στην μορφή που είναι (ήταν;) δεν έχει την παραμικρή χρησιμότητα.

Η δε ηλεκτρονική του μορφή, αποτελεί ντροπή. Ένα pdf της έντυπης έκδοσης εντελώς δύχρηστο. Στήλες που συνεχίζονται στην δεξιά σελίδα δεν διαβάζονται γιατί πρέπει να κάνεις συνέχεια μπρός-πίσω κλπ.

 

Είναι πολύ προτιμότερο να φτιαχτεί ένα newsletter που θα στέλνεται στα email και θα είναι προσβάσιμο απο το site, παρά αυτό το χάλι.

Link to comment
Share on other sites

Απλά κάποιοι πολλοί συνάδελφοι είτε επειδή είναι "λουδίτες", ή από άγνοια, ή από βαριεστημάρα, ή από ξεροκεφαλιά επέμεναν να μην ανταποκρίνονται στο να αιτηθούν επιτέλους τη διακοπή της αποστολής σε χαρτί, οπότε τους το έκοψαν με το ζόρι από το ΤΕΕ. Ε καιρός ήταν!

δεν έχεις δικιο, γιατί πρέπει να βγάλω τα μάτια μου στον υπολογστή για να διαβάσω κάποια πράγματα που με ενδιαφέρουν;

 

τώρα γιατι το εντυπο από μηνιαίο έγινε εβδομαδιαιο με άχρηστες αερολογογίες όπως πχ τα νέα των κομμάτων μέσα

δεν γνωρίζω .... κάνω όμως μερικές υποθέσεις στο μυαλό μου

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΕ δεν έκοψε μόνο το Δελτίο αλλά και πολλές ακόμη προσφορές του προς τους μηχανικούς, με πρόσχημα τη δήθεν οικονομική κατάσταση. Πάρτε τηλέφωνο στις υπηρεσίες του να ρωτήσετε για επαγγελματικά θέματα ή οτιδήποτε άλλο και θα δείτε.

Μάλλον είναι θέμα περιορισμού της δημοκρατίας, διαφορετικά θα σκιζόντουσαν να το αντικαταστήσουν με κάτι ουσιαστικό, έστω και ηλεκτρονικά.

 

Το Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ αποτελούσε ένα συνδετικό κρίκο για τον κλάδο, παρά τις αδυναμίες του. Ενημέρωνε τους μηχανικούς για πολλά από τα δρώμενα του επαγγέλματος. Ήταν ένα σημαντικό βήμα διαλόγου και δημοκρατίας.

Επίσης, αποτελούσε ένα όπλο του ΤΕΕ. Ολα τα υπουργεία λάμβαναν αποδελτιοποίηση τύπου από αυτά που έγραφε το ΤΕΕ (πόσες εφημερίδες έχουν τιράζ 130.000 φύλλα;)

Πριν τις εκλογές είχα γράψει σε αυτό το blog ότι τις υπηρεσίες του ΤΕΕ, παρά τις αδυναμίες τους, δεν πρέπει να τις θεωρούμε δεδομένες...

Link to comment
Share on other sites

Όταν δεσμεύουν με το έτσι θέλω το 2,048% την κάθε αμοιβής ή όταν ζητάνε 123€ για τις ΤΟΤΕΕ και 55€ τον χρόνο συνδρομή, θα έπρεπε να είναι δερματόδετο το τεχνικό δελτίο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.