Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί Αρχαιολογικής Υπηρεσίας


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απαρτίζονται απο Αρχιτεκτονες, Πολιτικος Μηχανικος, Αρχαιολόγους, Συντηρητες.... και απο τους προισταμένους υπηρεσιών. Οπότε και αποψη εχουν και ακούνε.

Link to comment
Share on other sites

Δευτερα θα ρωτησω τι γινεται με τους ημιυπαιθριους, αν δλδ μπορω να βγαλω μπαλκονι 1.5 μ και αλλο 1.5 μ. μεσα ημιυπαιθριο.

 

Σε συνεχεια να σας ρωτησω το εξης.

Στο οικοπεδο εχω υψομετρικη διαφορα 4μ απο το πανω σημειο του οικοπεδου εως το κατω στην πλευρα που εφαπτεται στην δημοτικη οδο(η οδος δλδ ειναι ανηφορικη)

 

Για να βγαλω το υπογειο χοντρικα στο επανω μερος θα ειμαι οκ ενω στο κατω μερος το υπογειο θα ειναι ισογειο.

 

Σε αυτη την περιπτωση πως το δηλωνω?

Αυτη τη στιγμη το εχω κλειστο και οτι θα μπαζωθει με τοιχο αντιστηριξης και στην αρχαιολογικη δεν μου ανεφεραν κατι για αυτο.

Ομως επειδη ο ιδιοκτητης το θελει σιγουρα ανοιχτο, για να μην μπλεξω μηπως θα επρεπε μπροστα να το δηλωσω εμφανες, και με τι χρηση, βοηθητικη(αποθηκες, λεβητοστασιο κλπ?) ή να το δηλωσω σαν γκαραζ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Eνα μηνα+ μετα τη δημοσιευση του θεματος μου και ακομα εχω κολλησει στην Αρχαιολογικη Υπηρεσία!

Εχω μπλεξει με μια ασχετη και αδιαφορη αρχαιολογο, που δεν ξερει τιποτα απο ΓΟΚ, κατα τα αλλα εχει αποψη και αυτη και η διευθυντρια πως θα πρεπει να σχεδιασω το διωροφο.

Υποσχομαι πως θα επανελθω με λεπτομερειες για το τι τραβαω για να ξεμπλεξω απο αυτους και να προχωρησει ο φακελος.

 

Επισης, προτιθεμαι να υποβαλλω επισημο εγγραφο προς την Αρχαιολογικη που θα πρεπει να μου απαντησουν επισημως και υπευθυνως

1)ποιες ακριβως ειναι οι αρμοδιοτητες της αρχαιολογιας οσον αφορα τον ελεγχο ΓΟΚ και με βαση ποιο ΠΔ ή ΦΕΚ ή αποφαση αυτες καθοριζονται?

 

Καποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτη η κοροιδια των υπηρεσιων.

Ειμαστε επαγγελματιες και απαιτουμε αναλογη αντιμετωπιση απο αυτους(τους δημ. υπαλληλους)

Link to comment
Share on other sites

1)ποιες ακριβως ειναι οι αρμοδιοτητες της αρχαιολογιας οσον αφορα τον ελεγχο ΓΟΚ και με βαση ποιο ΠΔ ή ΦΕΚ ή αποφαση αυτες καθοριζονται?

Αυτό όντως είναι ένα ερώτημα και θα έχει ενδιαφέρον η απάντησή!

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς έχει μεγάλη σημασία με τι είδους διάταγμα τίθεσαι στην εξουσία του ΥΠΠΟ. Διότι από εκεί και σε συνδυασμό με τον αρχαιολογικό νόμο θα δεις αν αρμόδιος είναι ο προϊστάμενος της αρμόδιας εφορείας αρχαιοτήτων, το τοπικό συμβούλιο ή το ΚΑΣ. Πχ σε ορισμένες περιπτώσεις όγκοι άνω των 400κυβικών πάνε ΚΑΣ. Αυτά για τα διαδικαστικά.

 

Τώρα, το ΥΠΠΟ (και οι υπάλληλοί του) ΔΕΝ ενδιαφέρεται και δεν γνωρίζει για ΓΟΚ, κτηριοδομικό, διατάγματα κλπ. Αυτά αφορούν την πολεοδομία. Το ΥΠΠΟ ενδιαφέρεται για την μορφή και το ύφος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.

 

Ο υπάλληλος που χρεώθηκε την υπόθεσή σου δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Απλώς κάνει εισήγηση στο γνωμοδοτικό όργανο που είναι το συμβούλιο. Μπορεί με θετική εισήγηση το συμβούλιο να σε κόψει ή να σου κάνει αλλαγές. Μπορεί και με αρνητική εισήγηση να σε περάσει. Εξαρτάται από το πόσο ικανός είσαι να σχεδιάσεις μια λύση που να πείθει, αν μπορείς να την υποστηρίξεις στο συμβούλιο, και φυσικά από το εάν έχεις τύχη...

 

Άρα απαιτείται: Καλή κατανόηση των λόγων για τους οποίους έχουν τεθεί οι περιορισμοί, μελέτη των ίδιων των περιορισμών και εξαντλητικός σχεδιασμός. Η λύση ως προς την μορφή να βασίζεται σε σωστά δομημένα επιχειρήματα και να υποστηρίζεται με τεχνική έκθεση, φωτογραφίες, φωτορεαλιστικά, αντίστοιχα παραδείγματα, βιβλιογραφία κλπ.

 

Καλή προετοιμασία του φακέλλου ειδικά για την αρχαιολογία. Μην πας με τον φάκελο της πολεοδομίας. Συνεργασία με τον συνάδελφο εισηγητή, του οποίου την εμπειρία χρειάζεσαι. Ιδανικά τον θέλεις μαζί σου. Μόνο αν εμμένει σε παράλογα πράγματα, αντίθετα με τα συμφέροντα του κυρίου του έργου, μόνο τότε να διακινδυνεύεις να πας στο συμβούλιο με αρνητική εισήγηση.

 

Αν αποτύχεις δεν πειράζει, ξαναπροσπαθείς όσες φορές θέλεις. Αν είναι πολύ σημαντική υπόθεση για εσένα ή τον πελάτη σου και νομίζεις ότι δεν βρίσκεις ανταπόκριση στο συμβούλιο, έχεις το δικαίωμα να πας στο ΚΑΣ (ή ΚΣΝΜ). Φυσικά αυτό σημαίνει ένα επιπλέον έτος καθυστέρησης (και μελέτης).

 

Αυτές οι δουλειές έχουν πολύ κόπο, απαιτούν πολύ χρόνο, κρατάνε πολύ χρόνο και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΕΊΒΟΝΤΑΙ διαφορετικά. Κάνε κουμάντο με το θέμα της αμοιβής. Κάποιος που καταφέρνει να σχεδιάσει και να περάσει λύση χωρίς αλλαγές από το τοπικό ΑΞΙΖΕΙ να ανταμειφθεί καλύτερα και όχι με την ελάχιστη αμοιβή (Δεν φαντάζομαι να κάνεις έκπτωση :sad: ).

 

Υ.Γ. Οι υποθέσεις αυτές είναι ζόρικες, αν δεν είσαι πολύ δυνατός στα αρχιτεκτονικά σκέψου μήπως συνεργαστείς με αρχιτέκτονα.

Link to comment
Share on other sites

....Τώρα, το ΥΠΠΟ (και οι υπάλληλοί του) ΔΕΝ ενδιαφέρεται και δεν γνωρίζει για ΓΟΚ, κτηριοδομικό, διατάγματα κλπ. Αυτά αφορούν την πολεοδομία. Το ΥΠΠΟ ενδιαφέρεται για την μορφή και το ύφος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.....

 

Και ολα τα υπολοιπα αλλα και αυτο ειναι πολυ σωστά.

Σημειωση οτι θα πάρει πολυ χρονο για να περασει απο συμβουλιο και ακομη περισσοτερο απο ΚΑΣ. Γνωριζω περιπτωσεις που εκαναν και 8 μήνες!!!

Καλη προετοιμασια, οχι παγιδες, ενημερωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
παιδιά αυτές οι επιτροπές της Αρχαιολογίας απαρτίζονται από Αρχιτέκτονες

και 'οχι αό Αρχαιολόγους

 

Πολύ λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος!

Εάν η συγκεκριμένη αρχαιολογία έχει κονδύλι για σύμβαση με Αρχιτέκτονα αυτή την περίοδο (που όμως μπορεί να καταλήξει να πάρει τη θέση ακόμα και Χημικός Μηχανικός - ξέρω συγκεκριμένη περίπτωση δεν αερολογώ) μπορεί να ελεγχτεί η μελέτη από Αρχιτέκτονα, ο οποίος έχει το δικαίομα (το οποίο καταχράζεται ο προιστάμενος Αρχαιολόγος συνήθως) να κάνει Αρχιτεκτονικές παρατηρήσεις. Όταν τελικά εσύ συμορφωθείς με αυτές, θα σταλθεί στο Τοπικό συμβούλιο η μελε΄τη με ισήγηση της Αρχ.υπηρεσίας που εσύ υπέβαλες την μελέτη. Το Αρχαιολογικό συμβούλιο, ότι αποφασήσει το στέλνει με μορφή "γνωμοδότησης" πίσω στην Αρχ. υπηρεσία που θεωρητικά απόφασίζει αλλα πρακτικά ποτέ δεν πάει κόντρα στο Τοπικό Συμβούλιο.

Δηλαδή ο ένας ισηγήται στον άλλο, μ έχρι να αντέχουμε!

 

Στο τέλος η Ε.Π.Α.Ε. μπορεί να σου πεί άλλα!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

μήπως είναι παράτυπο;

κάνε ένα τηλέφωνο στο ΣΑΔΑΣ μόλις ξεμπερδέψεις

 

1ον διότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το βιολί

2ον να βρει καμμία δουλειά και κανενα συνάδελφος

 

υγ πραγματικά άμα μου τα έπρηζε θα του το έλεγα μες τη μουρη "με ποιά ιδιότητα κρίνει την αρχιτεκτονική εφόσον δεν είναι αρχιτεκτονας"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.