Μετάβαση στο περιεχόμενο

Eπαγγελματικά δικαιώματα κολεγίων


Recommended Posts

Aνεξάρτητα από το γεγονός ότι είναι μιά πραγματικότητα το ότι τα κολλέγια έχουν πλέον πλήρη διακαιώματα και θα έχουν και πελατεία , θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι Ανεύθυνος Αρχων κατά το Σύνταγμα και την ευθύνη των διαταγμάτων την έχουν οι αρμόδιοι υπουργοί .

 

Οπότε οι αναφορές στον Πρόεδρο είτε του αρθρογράφου είτε συναδέλφων είναι άστοχες και ατυχείς .

Link to comment
Share on other sites

θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι Ανεύθυνος Αρχων κατά το Σύνταγμα και την ευθύνη των διαταγμάτων την έχουν οι αρμόδιοι υπουργοί .

 

Μέσα στη δημοκρατία θα πρέπει να εκφράζουμε τις απόψεις μας σε περίπτωση που διαφωνούμε, ακόμα και αν υπογράφουμε κάτι που την ευθύνη για την λήψη της απόφασης την έχουν οι υπουργοί. Αν για παράδειγμα έπρεπε να συνυππγράψει υπουργική απόφαση αποχαρακτηρισμού δασικής περιοχής δεν θα έπρεπε να εκφράσει αντιρρήσεις και να το πεί;

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί να φέρει αντιρρήσεις και γι' αυτό έχουν αποχαρακτηριστεί τόσες εκτάσεις. Δυστυχώς ή ευτυχώς από το 1983 και δώθε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μόνο για να βγάζει ωραίους λόγους ώστε να κατευνάζει την κοινωνία. Κοινώς γλάστρα!

 

edit: Υπάρχει και αιτιολογικό επιχείρημα. Οι βουλευτές εκλέγονται άμεσα από τον λαό, ο Πρόεδρος όχι.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Πρόεδρος της δημοκρατίας είναι να αναπέμψει ένα νόμο στην βουλή και αυτή αν τον ξαναψηφίσει , τότε πρέπει να τον υπογράψει .

 

Επειδή αυτή όμως η αναπομπή είναι κορυφαία πολιτειακή ενέργεια , δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο σε κορυφαίο ζήτημα , αφού μετά την επαναψήφιση του νόμου θα υπάρχει πρόβλημα "συγκατοίκησης" Προέδρου - Πρωθυπουργού .

Link to comment
Share on other sites

μετά την επαναψήφιση του νόμου θα υπάρχει πρόβλημα "συγκατοίκησης" Προέδρου - Πρωθυπουργού .

Εντάξυ, αν είναι να υπάρξει τέτοιο θέμα, ας συνεχιστεί η αδικία εις βάρος τόσων παιδιών που μελετάνε και κοπιάζουν για να γίνουν πραγματικοί μηχανικοί. Τέτοιους μηχανικούς θέλουμε, αυτά τα αποτελέσματα θα έχουμε. Όλα καλά, ούτως ή άλλος περαστικοί είμαστε από αυτή τη ζωή, γιατί να επιδιώκουμε το καλύτερο; Πάντως με τη πτώση αξιών, δε θα αργήσει να έρθει και η πτώση κτιρίων σιγά σιγά.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια

 

γιατι τετοια κολεγια υπάρχουν σε συγκεκριμένες χώρες όπως η Ελλάδα?

 

Η λυση ειναι απλη και ακρως δημιουργική. 5 χρονια εμπειρια, εξετάσεις δυσκολες και εξειδικευμένες οπως Αμερική για να υπογράφεις.

Link to comment
Share on other sites

γιατι εδω ο καθε ενας θελει το παιδι του επιστημονα....

ο τιτλος μετραει...

 

και ας ειναι μετα στην ανεργια.....

 

α ναι εχω ακουσει και το κορυφαιο.....ναι κ βουλευτα βαλτε το παιδι μου καπου και απο μενα οτι θελετε....αλλα ναναι προισταμενος κοτζαμ πανεπιστημιο τελειωσε !!!

 

το ψωνιο του ελληνα.....

 

 

ρε γμτ ειναι αργα να παω για υδραυλικος?

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μην ξεχνάτε ότι πάνω από το 50 % των μελών του ΤΕΕ με δίπλωμα μετά το 1985 είναι από πανεπιστήμια του εξωτερικού .

 

Και δεν είναι όλοι από το Χάρβαρντ η το ΜΙΤ .

 

Οπότε τα κολλέγια είναι η φυσική συνέχεια του θέματος .

 

Χωρίς αυτό που αναφέρω να αποτελεί μομφή γιά κανέναν , μιά και γνωρίζω και άριστους μηχανικούς πτυχιούχους εξωτερικού και λιγότερο άριστους ...

 

Τα τελευταία χρόνια όποιοι δεν πέρναγαν στην Ελλάδα και οι γονείς τους είχαν την οικονομική άνεση πήγαιναν στο εξωτερικό . Και καλά έκαναν .

 

Οσοι δεν είχαν οικονομική άνεση πήγαιναν στα ΤΕΙ . Και πάλι καλά έκαναν .

 

Τώρα με τα κολλέγια υπάρχει και μιά τρίτη δυνατότητα .

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα η γνωση ειναι για ολους. Η χρήση της γνωσης ομως οχι. Εαν απο τους 140000 μηχανικούς τους κανουμε 200000 και με απελευθερωση αμοιβων παμε στην πιθανη υποβαθμιση της ποιοτητας, ασφαλειας, κλπ. Δεν εχω προβλημα αλλα ας γινει ενα δημοψηφισμα επι της ουσίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.