Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κακοτεχνίες κατά τη σκυροδέτηση φέροντα οργανισμού κτηρίου


 

Recommended Posts

Το κακό είναι ότι υπάρχουν συνάδελφοι που τους σιγοντάρουν και σπεύδουν να εκτελέσουν τον επιβλέποντα..Ποιον επιβλέποντα ρε σεις??Αφου ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα ¨"την επόμενη φορά θα ΕΠΙΒΛΕΠΩ...¨" (post 10)

 

επίβλεψη λέει ότι έχει

επιβλεψη υπαρχει...Τι επιβλεπει ομως....

 

δηλαδή έχουμε παράνομη κατασκευή 4όροφου λέτε?

Αγαπητοί μηχανικοί,

Είμαι ιδιώτης και έχω προβεί στην ανέγερση τετραώροφης πολυκατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 240
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν διαφωνω οτι υπάρχουν προβλήματα. Απλα λεω οτι το ιδιο συνεργειο κανει στον Α καλη δουλεια και στον Β μλκ. Γιατι? Εαν καταλάβουν οτι ο μηχανικός ειναι γατα και δεν μασαει τρεχουν και δουλευουν σωστά. Εαν ο μηχανικός δεν παταει ή δεν ξερει τοτε κανουν τα ποντικια.

Σωστός αλλά στα υπόλοιπα που λες θίγεις πολλά θέματα μαζί και νομίζω ότι αν σου απαντήσω αναλυτικά θα χαθεί το νόημα θα μπερδέψουμε αυτούς που μας διαβάζουν ασε που θα είμαστε εντελώς off topic.Επιγγραμματικά μόνο να σου πω ότι δεν γίνεσαι Θεός με μια Αμερικάνικη πιστοποίηση όσο σοβαρή και αξιόπιστη και να είναι και αν ο πιτσιρικάς έπρεπε να πάει μέχρι την Αμερική για να κάνει αυτά που περιγράφεις τότε....Όσο για τους μηχανικούς με τα υπερσύγχρονα μαρκούτσια δεν μου λένε τίποτα.Και γω έχω δει συνεργείο από Αγγλία που ήρθε για λάθος σε γέφυρα και έκανε αέρα κοπανιστό (κυριολεκτώ) τον λάθος σκυροδετημένο φορέα (C40-45)και άφησε ανέπαφο τον ωπλισμο (εκεί να δεις πλάκα...).

Αλλο η τεχνολογία, άλλο οι πιστοποιήσεις, άλλο τα επαγγελματικά δικαιώματα, άλλο η τεχνογνωσία, άλλο οι ικανότητες, άλλο το marketing.

Μην τα κάνουμε όλα αχταρμά και κυρίως μην κάνουμε καποιους εδώ μέσα να πιστέψουν ότι παίρνοντας μια Αμερικάνικη πιστοποίηση (την οποία πολύ θα ήθελα να είχα) θα λύσουν το πρόβλημα της ζωής τους...

 

Υ.Γ. Τον όρο επιτελεστικότητα πως τον ορίζεις??

Link to comment
Share on other sites

zavi εδω κάνες λάθος. Η ποιότητα του μηχανικού δεν εχει να κάνει με τους δίδυμους της Κουάλα Λουμπούρ. Για καθε ανθρωπο το σπίτι του ειναι σημαντικό. Δεν λεω να απαιτούμε τρελά πραγματα αλλα στοιχειώδη ποιότητα.

 

Κύριε καθηγητά,συμφωνούμε,δεν διαφωνούμε.

 

Όσο για τη στοιχειώδη ποιότητα:

 

ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ οι προμηθεύτριες στην Αθήνα οι οποίες υποστηρίζουν τη στοιχειώδη ποιότητα χωρίς να ασκήσουν (πολύ) νταβατζιλίκι.

 

Στις υπόλοιπες,δοκιμάστε να επιστρέψετε φορτίο,κ αν δεν σας κρεμάσουν,τα ξαναλέμε.

 

Μιλάμε πάντα-για να μην ξεχνιόμαστε-για στοιχειώδη ποιότητα,όχι για πολλά πολλά.

 

Έχουν τον τρόπο τους αυτοί να κάνουν του μηχανικούς να χοροπηδάνε........εδώ,κοτζάμ ***** ,όταν τους είπα να υπογράφει αντιπρόσωπος της εταιρείας τα δοκίμια,μου απάντησαν ''δεν μπορούμε κύριε να στέλνουμε κ από έναν εργαστηριακό σε κάθε σκυροδέτηση που κάνουμε,θα το κλείσουμε το μαγαζί'' !!!!!!!!!!!!!

 

Κ όταν τους είπα ''τότε σύμφωνα με τον ΚΤΣ δεν έχετε αμφισβήτηση της δειγματοληψίας μου'' μου απαντάνε ''μα και βέβαια κύριε αμφισβητούμε τη δειγματοληψία,πώς είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι την κάνετε σωστά??''

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Με 2 παναγίες, μία στον ίδιο τον ***** κ μία στον πωλητή,είχα εργαστηριακό σε κάθε σκυροδέτηση,οπότε μαζί με τα δικά μου δοκίμια,τα φορτία ελέγχθηκαν εις διπλούν.Κ φυσικά,ήρθε με χαμόγελο ο πωλητής να μου φέρει τις ''νέες αναθεωρημένες τιμές λόγω λατομείων'' κ αν ήθελα ας μην τον πλήρωνα...................

 

ΑΥΤΗ είναι μία από τις πραγματικότητες της ελληνικής αγοράς.

 

Κ εμένα δε με λένε John Smith,το επώνυμό μου είναι εγγύηση στην αγορά.Να δείτε τί τραβάνε οι άλλοι οι κακομοίρηδες..............με ασφράγιστες βαρέλες έρχονται να τους ρίξουν τα περισσεύματα της πρωινής δουλειας...........ΟΛΟΙ (πλην της ******).

 

Όσο για τις *****,******,******,******,****,****** , ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΡΕΣΣΕΣ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!Έχουν το καλύτερο μπετό,αλλά αδυνατούν να το πάνε οπουδήποτε εκτός παρασκευαστηρίου,οπότε μετά τις 3 (που σχολάει ο εξωτερικός συνεργάτης πρεσσαδόρος,άρα κ αν κάτσει θα τον χρυσοπληρώσουν) ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ,ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΕΞΤΡΑ..Αν δεν ήταν κ ο Μαρσέλλος να τους βάλει χέρι στο παρελθόν,ακόμα το μπετό του προπαππου μου θα ρίχναμε..........Αει σιχτίρ,λατομεία κ τσιμεντάδες να πάτε όλοι για στείρωση......

Link to comment
Share on other sites

Παιδια ειμαι μαζι σας και ειλικρινα ξερω το αγγουρι. Μιλησα για συμβολαιο επιβλεψης και για πελάτες με κατι παραπάνω σε χρηματα. Μιλησα για ξενοδοχειο που μπορει να καταστραφει απο ενα κακο συνεργειο. Λεω απλα οτι στη Αμερική και κεντρικη Ευρωπη το Construction Management δουλευει και γλυτωνει χρηματα. Φτιαξαμε κατι κινηματογραφους στην Βουλγαρια και γλυτωσαμε 0,8 Εκ. Τελικα ποιος φταει? μηπως ολοι μας εχουμε κάπου λαθος λογω της αναγκης να ζησουμε? μηπως εχουμε και λαθος νοοτροπια? μηπως δεν ξερουμε αρκετα? μηπως τελικα αυτοι που εχουν (μηχανικοί) και με διαφημισει και με τεχνολογια και με ψεματα εαν θελετε καταφερνουν να πουλανε μούρη? Μηπως τα πιστοποιητικά παιζουν και ενα παιχνιδι διαφημισης? Δεν ξερω εχω δει απο ολα. Εχω δει ομως και την καλη πλευρα. Θα μου πειτε πιο ακριβοί. Βεβαια. Οχι παντα καλοί, βεβαια.

Link to comment
Share on other sites

Οτι ο Ελληναρας ειναι ξερολας.. Αυτο φταιει..

 

Οτι αμα του πεις οτι θα πληρωσεις κατι παραπανω νομιζει οτι πας να τον κλεψεις.. Και δεν καταλαβαινει οτι στην πραγματικοτητα πληρωνοντας κατι παραπανω γλυτωνει φραγκα ισως και σημερα αλλα σιγουρα στο μελλον..

 

Και μετα οταν παθει τη ζημια, ποιος φταιει????

 

Και ο Μηχανικαρας.. ΠΟυ τα ξερει ολα και δεν ακουει κανεναν..

Που νομιζει οτι επειδη εβγαλε το ΕΜΠ (μην παρεξηγηθει κανεις παρακαλω, ελπιζω να καταλαβαινετε πως το λεω) ή το imperial παει και τελειωσε, πρεπει να του βαρανε ολοι προσοχες..

Link to comment
Share on other sites

Τελικα το γυρισαμε σε ψυχαναλυση και απλα δεν θα ηθελα να ειμαι ο αυτοματιστης μετα απο ολα αυτα. Ποιος φτιαχνει την νοοτροπία σε αυτην την χωρα? και εαν η νοοτροπια το Α μηχανικού φτανει στον αυτοματιστη τοτε τι χρειαζεται για να διαχωριστουν οι καλοί? ΦΟΡΟΥΜ? Λογια? η σαλατα μηχανικος/ μπετατζης/ επιβλεπων/ πελατης?

 

Παιδια βλεπω να γινονται 100 εταιρειες στην Ελλαδα που θα πουλανε ολο το πακετο. Ειναι δυσκολο? Παρε τρια-τεσσερα παιδια απο το φορουμ. Εκπαιδευσε τους καλά, φτιαξε και μια ρημαδα βιβλιοθηκη, παρε και κανενα μηχανημα, παιξε με το συνεργειο, κλπ και σαρωσε. Αυτο θα γινει.

 

Γιατι το λεω. Διοτι εχω δει πως οι τσιμενταδες μιλανε σε εταιρεια που του κανει τζιρο 5-6000 κυβικα και σε καποιους αλλους. Εκει να δεις ποιοτητα, κοκομετρηση, Ν/Τ στο 0.41, καθιζηση μπροστά σου κλπ. Εκει να δεις τα 100Ε να δινονται δωρο για μπυρες στους οδηγους, τον Κωστα με το ονομα να κανει δονηση (που κάνει μονο δονηση και τιποτα αλλο για 500Ε την ημερα), τον Χασαν που πληρωνεται κανονικα και με ΙΚΑ και που προφανως δεν θα βρει αλλου τετοια δουλεια και τον πελατη που ενω πληρωνει κατι παραπάνω δεν τον νοιαζει διοτι του εχουν μιλησει και του εχουν δειξει φωτο σαν του αυτοματιστή. Οπου κανουν και μια μελετη durability και του δινουν και μια εγγυηση ποιότητας απο την εταιρεία. Τι πληρώνει παραπάνω? 70Ε το μέτρο. Μην μου πειτε οτι δεν θα τα δωσουν στα πλακακια? Ειδα κυρια να παιρνει πλακάκια γνωστου σχεδιαστη (ιταλου) 190Ε το μέτρο και εκανε παζαρια στα μεροκάματα. Δεν σε θελω κυρα μου για πελατη. Διοτι ξερω και το ξερω οτι ξερω αυτο για τους ξερολες.

Link to comment
Share on other sites

Σε μια χώρα όπου η νοοτροπία -ακόμα και σε ένα μικρό φόρουμ όπως αυτό- τοποθετεί ένα τέτοιο θέμα σε κατηγορία αρχιτεκτόνων, προκοπή δεν θα δούμε στην οικοδομή...

 

Και ο νοών νοεί τω...

Link to comment
Share on other sites

Μου φανταζουν πολυ μακρινα αυτα...

 

Τις εχω δει απο τα πολυ μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.