Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή μηχανικού, Φορολογικά


bt.architecture

Recommended Posts

Ενα off-topic σχόλιο... Η εγγραφή της παρακράτησης πάνω στην ΑΠΥ έχει μεγάλη πρακτική αξία γιατί όταν πάει αυτή στο λογιστή της εταιρίας ή του πελάτη σου (μπορεί να είναι συνάδελφος και να του έκανες σχέδια) θα ξέρει ότι έγινε, θα ζητήσει από αυτόν τα λεφτά και θα αποδωθεί... Αλλιώς μπορεί και να ξεχαστεί, να μην έχεις πάρει τα λεφτά και να φτάσει η στιγμή μετά από μήνες και να του λές - αμα ακόμη συνεργάζεσαι - δώσε και τα χχχ ευρώ της παρακράτησης... Ασε καλύτερα, εξαρχής με λεπτομέρεια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επειδή η Εφορία κάνει "κρα" ειδικά με κάτι τέτοιες ιστορίες, ούτε δικηγόρο χρειάζεσαι, ούτε τίποτα (εφόσον οφείλει παρακρατηθέντα φόρο). Απλή επώνυμη καταγγελία κάνεις και περιμένεις τηλέφωνο (από τον βερεσέ προφανώς).

Link to comment
Share on other sites

Ενα off-topic σχόλιο... Η εγγραφή της παρακράτησης πάνω στην ΑΠΥ έχει μεγάλη πρακτική αξία

 

Δεν έχει καμία αξία, γιατί δεν έχει καμία ευθύνη ο εκδότης της ΑΠΥ παρά μόνο ο λήπτης αυτής. Γράψεις δεν γράψεις πάνω την παρακράτηση, εννοείται ότι οφείλει να γνωρίζει ο λήπτης ότι πρέπει να κάνει παρακράτηση.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά... αλλά έχουν τύχει περιπτώσεις να μιλήσω με το λογιστή για τη παρακράτηση και να μου πεί ότι δεν έγινε γιατί δεν το έγραφε η ΑΠΥ και συμπέρανε ότι πήρα όλα τα λεφτά... Μηχανικός ο πελάτης μου, έδωσε την ΑΠΥ στο λογιστή του, αυτός δεν είδε παρακράτηση, δεν του ζήτησε λεφτά, δεν έγινε η παρακράτηση... Οταν ζήτησα τη βεβαίωση, έλειπαν 1-2 ΑΠΥ όπου δεν είχα γράψει ότι έγινε παρακράτηση και τελικά πήρα μετρητά.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Ηθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι γίνεται στην περιπτωση που έχει γίνει λάθος το όνομα του ιδιοκτητη στην αποδειξη εισπραξησ αμοιβων μηχανικού. Μπορεί να ακυρωθεί απο την τράπεζα ή να διορθωθεί με κάποιο τρόπο?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ και αφόρα περιοχές εντός 4.489 οικισμών των Νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Λέσβου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων

 

{ 6- Για τους χώρους για τους οποίους υποβάλλονται αιτήσεις για υπαγωγή τους στη ρύθμιση του ν. 3843/10 μετά την 1-1-2011 εφαρμόζονται τα όρια των δήμων σύμφωνα με το ν.3852/2010 και οι τιμές ζώνης, όπως ισχύουν ή αναπροσαρμόστηκαν με την απόφαση Υπουργού Οικονομικών ( ΦΕΚ 2038 Β’/29-12-2010 ) }

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 01--28-01-2011--ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ν3843-10 ΕΔΩ http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1681

Link to comment
Share on other sites

Φίλε topoakis αυτό ήταν μεγάλη αλητεία που κάναν. Ο υπουργός αλητείας λοιπόν μας κρεμάει εμάς μ'αυτό που έκανε. Νύχτα το ψηφίστηκε κι αυτό? Υπήρξε κάποια προειδοποίηση και δεν το πήρα χαμπάρι? Να ξερα έτσι να στελνα ταχυδρομικά αφού δεν δέχονταν χωρίς ραντεβού, και ραντεβού άλλα δεν έκλειναν. Αφού δώσαν παράταση τι μαμουνιά είναι αυτή. Άσε ως έχουν. Αφού είπαν μέσα του 2011. Μας δουλεύουν? Τους δημοσιιογράφους εκεί στα υπουργεία τι τους έχουν για παραπληροφόρηση? Τι φταίει τώρα πελάτης που εχει έρθει εδώ και 3 μήνες του 'πα τόσο, αφού ραντεβού δεν είχε και δώσαν παράταση δεν το στειλα και γω(και γιατί να το στείλω να ψάχνω μετά επί 1 βδομάδα με το μπάχαλο που γίνεται να μου πουν αρ.πρωτοκ.-ας είχαν οργάνωση), και τώρα πρέπει να πληρώσει 250 και 300 Ε παραπάνω. Εμένα μπινελικώνουν τώρα. Οι ξεφτιλισμένοι δεν ντρέπονται λίγο.Το επόμενο βήμα είναι ν'αρχίσω και γω τα τηλεφωνα και να βρίζω αυτούς που δεν κάνουν τη δουλειά τους αλλάαα πληρώνονται σε υπουργεία, επιμελητήρια. Τέτοια π@@@@@ά. Τέτοιος είναι ο υπουργός?

Link to comment
Share on other sites

Νύχτα το ψηφίστηκε κι αυτό? Υπήρξε κάποια προειδοποίηση και δεν το πήρα χαμπάρι? Να ξερα έτσι να στελνα ταχυδρομικά αφού δεν δέχονταν χωρίς ραντεβού, και ραντεβού άλλα δεν έκλειναν.

 

Όλα "νύχτα" ψηφίστηκαν και συνεχίζουν να ψηφίζονται τους τελευταίους μήνες... Μην απορείς συνεπώς. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι κάναμε ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ βλακεία που κάτσαμε και χάσαμε τόσες ανθρωποώρες στημένοι σε ουρές για αυτό το θέμα στις Πολεοδομίες.

Εφόσον αρνήθηκαν να εφαρμόσουν το αυτονόητο, δηλαδή να βάλουν 1-2-3 ανθρώπους οι οποίοι θα έδιναν μόνο πρωτόκολλο, χωρίς ίσως να ανοίξουν καν το φάκελο ώστε να ξεμπερδεύουμε εντός μισής ώρας το πολύ και ας μας καλούσαν μετά από όσο καιρό ήθελαν για πληρότητες, πρόστιμα κλπ. με ραντεβού -πραγματικό ραντεβού όμως και όχι "έλα τάδε ημερομηνία και φέρε και ...αντίσκηνο μαζί (στον πολιτισμένο κόσμο αυτό δε λογίζεται ως "ραντεβού" παρά μόνο στον καραγκιόζ μπερντέ που λέγεται "ελληνικό πολεοδομικό γραφείο"), έπρεπε να στέλνουμε τα πάντα ταχυδρομικά επί τόσους μήνες και να μην ασχολούμασταν παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

καλημερα συναδελφοι...μια απλη ερωτησουλα εχω...εχω περιπτωση μιας ιδιοκτησιας με 2 προς ρυθμιση ημιυπαιθριους...θα κοψω 1 παραβολο για 1 φακελο και για μια αμοιβη, σωστα? απλα το εμβαδον θα ειναι το συνολικο...διορθωστε με αν κανω λαθος...ευχαριστω προκαταβολικα

Link to comment
Share on other sites

κ. Nasgool σωστα.

Παρακαλώ να συμπληρώνετε τα στοιχεία σας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.