Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή μηχανικού, Φορολογικά


bt.architecture

Recommended Posts

Στο 90% όταν πρόκειται για η/χ, κλειστά γκαράζ (όχι σοφίτες γιατί εκεί έχετε δίκιο ότι απαιτεί τρέξιμο) στους συγκεκριμένους χώρους πού θα σας ζητήσουν οι ιδιοκτήτες να τακτοποιήσουν δεν παρεκλίνουν τα σχέδια χιλιοστό.

 

Σώπα! Σοβαρά; Το λέει ποιός αυτό; Εσύ; Με ποιά ιδιότητα; Του "ανέργου" (αγνώστων λοιπών στοιχείων); Θα σου πω λοιπόν εγώ που αν μη τι άλλο κάνω εκτιμήσεις ακινήτων μια 5ετία (μόνο από αυτό, δε νομίζεις ότι έχω δικαίωμα να εκφέρω γνώμη; ), ότι ζήτημα είναι σε ένα 30% μόνο των ακινήτων που έχω δει αυτά τα χρόνια, να συμφωνεί η "θεωρία" με την "πράξη". Έστω και σε κάποιες "λεπτομέρειες" (στα μάτια του αδαή μόνο) διαφοροποιήσεις υπάρχουν στην τελική υλοποίηση.

Όσο για το τι αξίζει η δουλειά μας, και αν πρόκειται απλά για μια σφραγίδα, θα μας επιτρέψεις να το αποφασίσουμε εμείς αυτό, καθώς και να κοστολογήσουμε την (όποια) ευθύνη αναλαμβάνουμε. Ενημερωτικά και μόνο, θα σε συμβουλεύσω να περιμένεις παράταση της προθεσμίας των 6 μηνών (και μάλιστα μεγάλη-το έχουμε ξαναδεί το "έργο" πολλές φορές) γιατί απλά δεν θα προλαβαίνουμε-ετε-ουν και μετά από το χουνέρι που θα πάθουν μερικοί συνάδελφοι στην αρχή ζητώντας τις ελάχιστες, εκτόξευση των αμοιβών πολύ πάνω από τις όποιες ελάχιστες οριστούν γιατί πολύ απλά θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι "δε συμφέρει"

Τα παραπάνω, θεωρώντας κι εγώ ο ίδιος από την αρχή και χωρίς να έχω αλλάξει γνώμη, ότι το 5000λ ήταν παραλογισμός ως ελάχιστη αμοιβή. Να είσαι σίγουρος όμως, ότι όχι μόνο ορισμένες πολύ προβληματικές περιπτώσεις (και φοβάμαι ότι η πορεία θα δείξει ότι δε θα είναι λίγες αυτές) θα φτάσουν εκεί (στα περίπου 1200 ευρώ αμοιβή δηλαδή), αλλά θα τα ξεπεράσουν και αρκετά ενδεχομένως.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 ώρα θέλεις μόνο για να πας στην πολεοδομία......!

επίσης ελάχιστοι ιδιοκτήτες έχουν τα εγκεκριμένα σχέδια του σπιτιού τους (οι περισσότεροι έχουν τα σχέδια του συμβολαίου που συνήθως είναι ό,τι να ναι)

δηλαδή μας κάνει και χάρη η Μπιρμπίλη που έβαλε υποχρεωτική την Τ.Ε. μηχανικού? η οποία όπως λες είναι πολύ απλή και χωρίς ευθύνη.

σφράγισέ την εσύ λοιπόν μη μας τρελαίνεις!

Link to comment
Share on other sites

το παράδειγμα με το λεωφορείο ήταν πολύ απλό και κατανοητό αν περάσετε και στην απέναντι πλευρά του κόσμου.

τις αμοιβές εσείς οι ίδιοι αρχίσατε να παζαρεύετε όταν καταλάβατε με έκπληξη πολλοί ότι δεν θα είναι 5000λ!!!!!

¨Εξω από την πρώτη μέρα συναδέλφοι σας παλιοί πού ξέρουν ποιά είναι η πραγματικότητα συννενοούνται με ιδιοκτήτες και προχωράνε σε σύνταξη εκθέσεων χωρίς να ασχολούνται με άλλα.Ρωτήστε τους αντί να τούς απαξιώνετε.

Πάντως ευχαριστώ για την κουβέντα.

Link to comment
Share on other sites

Αν ξερουν οι παλιοι ρωτα αυτους .....Θα εχουν ηδη βγαλλει ΤΕ με το κιλο...Πηγαινε να παρεις 250γρ Τεχνικης Εκθεσης....Εμεις ειμαστε νεοι και δεν ξερουμε.....

 

Βεβαια οι παλιοι θα εχουν και τις πλατες της πολεοδομιας, ως παλιοι, και θα παρουν την υπογραφη αυθημερον, ουτε ματια δεν θα ριξουν οι ελεγκτες..

Link to comment
Share on other sites

zafeir νομίζω ότι στην πολεοδομία είπα αν καταθέσει ο ιδιοκτήτης την αίτηση και τα σχέδια να είναι τα προτώτυπα της πολεοδομίας ή αν ο ιδιοκτήτης έχει ακριβή αντίγραφα κάτι που είναι πολύ εύκολο.

μην πέρνετε τις ακραίες περιπτώσεις για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.

αν είχα το δικαίωμα θα τη σύντασσα σε 5 min και αν η αυτοψία μου έτρωγε 1ώρα θα κοστολογούσα το ανάλογο.

άλλωστε στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν τόσο τρελοί πού δεν το θεωρούσαν υποχρεωτικό αν και αυτό είναι λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Ποιος ιδιοκτήτης έχει εγκεκριμένα σχέδια του σπιτιού του;

Το 80% τουλάχιστον έχει ένα σχέδιο αντίγραφο αυτών που κατατέθηκαν σφραγισμένο από τον μηχανικό. Οπότε υπάρχει και το αντίστοιχο τρέξιμο να πάρουμε τα εγκεκριμένα σχέδια απο την πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

φίλε μου ge-liakos αν τρέξεις για αυτά πού λές δίκαια να πληρωθείς.Αν έχει όμως ο ιδιοκτήτης έστω και ένας τα σχέδια γιατί να υπάρχει μία ελάχιστη αμοιβή 250-550Ε που να τον δεσμεύει.Έλα και στη θέση αυτού τού ενός.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει τα σχέδια θα πρέπει να κάνει αυτοψία, να δει αν όλα είναι σύμφωνα με τα σχέδια. Στη συνέχεια να συντάξει την τεχνική εκθεση και να τα καταθέσει. Αν όλα είναι ρόδινα ναι θα πάρει την ελάχιστη. Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Και εκτός των΄άλλων ο μηχανικός θα φορολογηθεί για αυτή την αμοιβή. Ακόμα και λιγότερα να πάρει απο την ελάχιστη ο φόρος που θα πληρώσει θα αντιστοιχεί σε αυτή.

Link to comment
Share on other sites

προς kasvan

 

με την ιδια λογικη δεν ειναι σωστο που πληρωνομαστε ολοι τις ιδιες αμοιβες για οικοδομικες αδειες....

 

να μπει στο συστημα του ΤΕΕ και ποσα χρονια εμπειρια εχει ο μηχανικος....

 

αλλα αντιστροφως αναλογα....

 

 

μικρη εμπειρια = περισσοτερος χρονος απασχολησης - λιγοτεροι γνωστοι στις πολεοδομιες - λιγοτερα πατρον για ιδια οικοπεδα με παρομοιες λυσεις....

 

 

τελικα το δουλεμποριο νεων συναδελφων καλα κρατει....

 

παλι καλα που δνε ειμαστε δικηγοροι να πρεπει ναδουλεψουμε αναγκαστικα για παλιοτερους πριν παρουμε την αδεια εξασκησεως .....ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι

Πιστεύω ότι η κλιμακωτή αμοιβή ανάλογα με τα χρόνια εμπειρίας για δουλειές κατά κύριο λόγο τυποποιημένες και διεκπεραιωτικές, είναι προσβολή για όλους μας (παλιούς και νέους). Το επιχείρημα ότι ένας παλιός θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο και έτσι θα χρεώσει λιγότερο, είναι αστείο. Λες και θα στέκεται κάποιος πάνω από το κεφάλι του με ένα χρονόμετρο.

Απορώ που το ΤΕΕ σκέφτηκε κάτι τέτοιο.

Υ. Γ. Για να μην παρεξηγηθώ διευκρινίζω ότι είμαι παλιός μηχανικός και η ρύθμιση αυτή είναι υπέρ μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.