Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκτακτη εισφορά σε ελ. επαγγελματίες


GRTOPO

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μόνο 1000;

Προσωπικά περιμένω φέτος να βγάλω 11.999 καθαρά.

 

Σοβαρά τώρα, έχουμε μάθει λεπτομέρειες για την έκτακτη εισφορά;

Link to comment
Share on other sites

οτι και να δηλωσουμε αφου θα μας πανε με τεκμηρια φιλοι μου, δεν την γλυτωνουμε.

 

απο οτι λεγανε εχθες το βραδυ, θα πληρωσουν οσοι δηλωσανε πανω απο 18.000 με 20.000 για το 2009.

Link to comment
Share on other sites

Και γω 11999 θα δηλώσω, αλλά δεν έχω ούτε σπίτι, ούτε αυτοκίνητο, ούτε σκάφος! Κιριλέ!

 

Βρε συνάδελφε πως θα το κάνεις αυτό; Και εσύ και οι υπόλοιποι; Εδώ εμείς οι Τοπογράφοι τουλάχιστον, είδαμε και πάθαμε να ενταχθούν τα τοπογραφικά στο σύστημα αμοιβών τόσα χρόνια και ζητάμε τόσο επίμονα να ελέγχονται οι αμοιβές (και άρα αναγκαστικά να τηρούνται) από τους αποδέκτες της δουλειάς μας, μπας και ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο και πάψουν οι αεριτζήδες τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Γνώμη μου είναι ότι τα "μαύρα" εισοδήματα πλέον τελείωσαν και καλώς τελείωσαν. Το θέμα είναι ότι πρέπει να πειστεί επιτέλους το γελοίο κράτος, ότι 30 χιλιάρικα εισόδημα μισθωτού και 30 χιλιάρικα εισόδημα ελ. επαγγελματία, δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι το ίδιο πράγμα τελεία και παύλα. Μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με τις "φορολογικές δικαιοσύνες" και τους λαϊκισμούς τους. Άλλαξαν τον τρόπο φορολόγησης, κατάργησαν ουσιαστικά το αφορολόγητο (ή δυσκόλεψαν εξαιρετικά τη διατήρησή του -για τους μηχανικούς τουλάχιστον- που έχουν και σαφάρι για κυνήγι δαπανών πλέον), κάπου πρεπεί να μπει μια διαχωριστική γραμμή, ένα "ως εδώ και μη παρέκει". Στην τελική αυτή τη γ@μ#%^#$ την "αγορά" εμείς την στηρίζουμε και τη διατηρούμε! Ούτε οι μισθωτοί, ούτε πολύ περισσότερο οι συνταξιούχοι που δεν παράγουν τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Για να φτάσω ως μηχανολόγος τα 30.000 κέρδος με μελέτες πρέπει να μου έρθουν 15-20 πελάτες για πολυκατοικίες. Πόσες είναι οι πιθανότητες;

 

Όσοι υπογράφουν αρχιτεκτονικά θα έχουν μεγάλο πρόβλημα καθώς οι αμοιβές είναι τριπλάσιες ή και τετραπλάσιες.

 

Μόλις θυμήθηκα ότι κάποιος είχε πάει στο δικαστήριο για να μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά και δικαιώθηκε. Τελικά βγήκε αντισυνταγματική.

 

Ψέξ'τε την απόφαση 3370/2008 του ΣΤΕ και την δικαστική απόφαση 18440/09.

Link to comment
Share on other sites

Έχω απελπιστεί πάρα πολύ σαν νέος μηχανικός....Εδώ έχουν απελπιστεί οι παλαιότεροι.Δεν μας σκέφτονται καθόλου μας έχουν χεσμένους,μας έβαλαν στο μάτι και τα έχουν καταφέρει έως τώρα..

Link to comment
Share on other sites

Πόσο άδικο!! Φαντάσου κάποιον που όλα τα χρόνια δεν είχε δουλειές και το 2009 του ήρθε μία μεγάλη. Και ενώ είχε πάρει μια ανάσα, τώρα πρέπει να πληρώσει έκτακτη εισφορά για τη μεγάλη περιουσία που έκανε!! Πόσο άδικο!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.