Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποχή ΕΜΔΥΔΑΣ απο ΕΠΑΕ


GALLOS

Recommended Posts

Καλήμερα συνάδελφοι, νέος μηχανικός και εγώ και έχω πάθει σοκ με την πολεοδομια Αργυρούπολης. Ενάμιση μηνά η αρχιτεκτονική επιτροπή απεργεί, και μάλλον το πάνε μέχρι τέλη Μαΐου. Έχει δεν που έχει δουλειά, δεν ξέρουμε και τι να απαντήσουμε στους πελάτες σχετικά με την έκδοση της άδειας τους και τους χάνουμε και αυτούς..Ντροπή!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν έχει να κάνει με την Πολεοδομία Αργυρούπολης ειδικά συνάδελφε. Πρόκειται για αποχή απο τις ΕΠΑΕ των μηχανικών της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Πριν 2-3 χρονια που οι ΕΠΑΕ κανανε απεργιες ειχα φαει 6 μηνες.. Η αδεια βγηκε σε 8μηνες και 25 μερες.. Οχι οτι θα με χρεωνανε 9μηνο, αλλα και μονο το αγχος φτανει.. Λες και τους νοιαζει..

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Για να είμαστε ενήμεροι και για τις απόψεις της ΕΜΔΥΔΑΣ, δεδομένου οτι 12000 συνάδελφοι υπηρετούν στο δημόσιο:

"Αποφασίσαμε σαν Κλάδος, διεκδικώντας το σύνολο των αιτημάτων μας όπως αυτά

έχουν αποτυπωθεί στα τακτικά μας Συνέδρια και σας έχουν γνωστοποιηθεί και κοινοποιηθεί

νομίμως στις 30/04/2009 με την πρόσκλησή μας για διεξαγωγή Συλλογικών Διαπραγματεύσεων του Ν. 2738/99, να αντιδράσουμε αγωνιστικά διατρανώνοντας τα παρακάτω :

• Δεν θα δεχθούμε καμιά μείωση στο εισόδημά μας. Είμαστε ένας κλάδος επιστημόνων που συμβάλλει ουσιαστικά στην παραγωγή του τεχνικού έργου της χώρας, με χαμηλές αποδοχές που μας επέβαλε το ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο από τη δεκαετία του ΄80, σε αντίθεση με το χρόνιο αίτημά μας για μισθολόγιο Μηχανικών, όπως συμβαίνει με άλλους κλάδου επιστημόνων (γιατρούς – δικηγόρους κλπ.). Από τότε,με σκληρούς αγώνες κερδίσαμε τα δύο κλαδικά επιδόματά μας, σαν αντιστάθμισμα των εξειδικευμένων γνώσεων και των ποινικών ευθυνών που φέρουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, τα οποία στο σύνολό τους δεν υπερβαίνουν τα 500 € καθα-

ρά / μήνα, φορολογούνται κανονικά σαν εισόδημα είναι καθηλωμένα εδώ και τρία χρόνια και τα οποία προστίθενται στο μισθό μας ο οποίος κινείται κατά μέσο όρο στα 1.200 € / μήνα. Δεν είμαστε λοιπόν ρετιρέ αλλά χαμηλά αμειβόμενοι επιστήμονες του Δημοσίου.

• Δεν θα δεχθούμε καμία υποχώρηση και συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συ

νταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Ήδη πληρώνουμε ακριβά τις συνέπειες των

αντιασφαλιστικών νόμων του παρελθόντος καθώς και του πρόσφατου νόμου Πετραλιά (Ν. 3655/08), που κατήργησε το ΤΣΜΕΔΕ, επιδείνωσε την κατάσταση των ασφαλισμένων και έθεσε σε σοβαρή αμφισβήτηση τα υψηλά αποθεματικά του Ταμείου μας, που συγκεντρώθηκαν εδώ και χρόνια αποκλειστικά από τους ασφαλισμένους του.

• Δεν θα δεχθούμε άλλα φορολογικά βάρη. 4ς μισθωτοί σηκώνουμε ήδη τα περισσότερα φορολογικά βάρη σ΄ αυτή τη χώρα τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, σε ένα κατάφωρα άδικο φορολογικό σύστημα με υψηλούς έμμεσους φόρους από τη μία και 2010 3 συνεχώς διογκούμενη φοροαπαλλαγή και φοροαποφυγή από την άλλη για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Δεν πάει άλλο.

• Δεν θα δεχθούμε την παραπέρα διάλυση του Δημόσιου Τομέα. Ήδη με τις ασκούμενες πολιτικές εδώ και χρόνια ξεπουλιέται ο Δημόσιος πλούτος, ιδιωτικοποιούνται όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες του Δημοσίου, περιθωριοποιούνται οι Δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες. Το πάγωμα των προσλήψεων και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων θα ολοκληρώσει την διάλυση του όποιου Δημόσιου Τομέα έχει απομείνει. Στο σημείο αυτό δικαιούμαστε να ρωτήσουμε πως και με ποιους από δω και πέρα θα υλοποιηθεί το ΕΣΠΑ, το σχέδιο Καλλικράτης, η εφαρμογή της Πολεοδομικής νομοθεσί-

ας η εξοικονόμηση ενέργειας, οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος κλπ."

Όλοι έχουν τα δίκια τους..

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτή η καραμέλα με την φορολογία των μισθωτών του Δημοσίου Τομέα , η οποία είναι και η μόνιμη κάψα των κορακιών δημοσιογράφων που τους ακούω και μου'ρχεται να σπάσω την τηλεόραση , λες και οι επαγγελματίες περνάμε ζωή χαρισάμενη.

 

Ως μισθωτοί σηκώνουμε ήδη τα περισσότερα φορολογικά βάρη σ΄ αυτή τη χώρα ....

 

Οι δ. υπάλληλοι ' date=' έχουν το τρομερό αβαντάζ , ειδικά αυτόν τον καιρό , της εξασφαλισμένης εργασίας , μισθού και πληρωμένων ασφαλιστικών εισφορών.[/b']

 

Πως μπορούμε λοιπόν να τα ακούμε αυτά , αυτή την εποχή , όταν

 

1. υπάρχουν συνάδελφοι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα που παίρνουν ψίχουλα δουλέυοντας πολλαπλάσιες ώρες .

2. υπάρχουν οι συνάδελφοι με τα μπλοκάκια

3. η οικοδομική δραστηριότητα είναι στο ναδιρ και οι ελ. επαγγελματίες , έχουμε δεν έχουμε δουλειά πληρώνουμε ΤΣΜΕΔΕ , ενοίκια , ρεύματα για τα γραφεία

4. συνάδελφοι ξεπουλάνε λογισμικό , μηχανές γραφείου και εξοπλισμό διότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

5. κλείνουν πλέον γραφεία διότι δεν υπάρχει δουλειά.

6. τεχνικές εταιρείες απολύουν συναδέλφους μηχανικούς διότι δεν έχουν δουλειά.

7. η ανεργία ειδικά στους νεώτερους θερίζει.

 

Η μήπως να δούμε αυτά :

 

1. Πόσοι προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά

2. Πόσα κουλά επιδόματα , εκτός έδρας , κλπ έχουν εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια

3. Πόσα επιπλέον παίρνουν για τις επιτροπές που συμμετέχουν , λες και η συμμετοχή τους είναι εκτός του ωραρίου τους.

4. Πόσοι από αυτούς βολεμένοι με το σκάρτο 8-ωράκι τους κάνουν τα απογεύματα τις μελετούλες τους ή και 2η δουλίτσα ?

5. Πόσο άγχος έχουν στη ζωή τους σε σχέση με τους άλλους και πόσο τους βλέπουν οι οικογένειές τους ?

6. Πόσων η παλάμη έχει πάθει αγκύλωση επειδή είναι μονίμως ανοικτή σε οριζόντια θέση ?

 

Η μήπως

 

1. Σκαρφαλώνουν σκαλωσιά στις 7 το πρωί ?

2. Κάνουν μετρήσεις υπαίθρου βράδυ και με ψιλόβροχο ?

3. Γυρίζουν από την δουλειά τους στις 11 το βράδυ ?

4. Δουλεύουν Σάββατα ή Κυριακές ?

5. Εχουν την ευθύνη και το άγχος για την ασφάλεια εργαζομένων ?

 

...κλάδος επιστημόνων που συμβάλλει ουσιαστικά στην παραγωγή του τεχνικού έργου .... σαν αντιστάθμισμα των εξειδικευμένων γνώσεων..

 

Ποιός ασκεί περισσότερο επιστημονικό έργο και χρησιμοποιεί εξειδικευμένες γνώσεις ?

 

1. Αυτός που κάνει το εξαρτημένο τοπογραφικό ή αυτός που βάζει τη σφραγίδα ότι ελέγχθηκαν οι όροι δόμησης ?

2. Αυτός που κάνει την αρχιτεκτονική μελέτη ή αυτός που βάζει τη σφραγίδα ελέγχθηκε ?

3. Αυτός που κάνει την στατική μελέτη ή αυτός που βάζει τη σφραγίδα θεωρήθηκε ?

4. Αυτός που τραβολογιέται κάθε μέρα στις οικοδομές για να κάνει επίβλεψη ή αυτός που βάζει τη σφραγίδα θεωρήθηκε για σύνδεση με την ΔΕΗ ?

5. Μήπως επιτελεί επιστημονικό έργο αυτός που κάνει αυτοψία σε αυθαίρετο ?

 

 

...και των ποινικών ευθυνών που φέρουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας..

 

ενώ οι απ'έξω δεν έχουμε ούτε ποινικές ούτε αστικές ευθύνες.......

 

...Δεν είμαστε λοιπόν ρετιρέ αλλά χαμηλά αμειβόμενοι επιστήμονες του Δημοσίου...

 

ενώ ο μπλοκάκιας συνάδελφος είναι υψηλά αμοιβόμενος επιστήμονας του ιδιωτικού τομέα.

 

Δεν θα δεχθούμε την παραπέρα διάλυση του Δημόσιου Τομέα.

 

Εδώ πρέπει να πάρουμε τα βουνά πλέον. Δεν μας λένε καλύτερα

 

1. Πόσες ώρες την εβδομάδα παρίστανται στην υπηρεσία τους ?

2. Από αυτές πόσες ώρες πραγματικά δουλεύουν ?

3. Αυτοί δεν ευθύνονται για το νομοθετικό μπάχαλο ? Διότι η Μπιρμπίλη πχ καθότι άσχετη ' date=' εισηγήσεις από τις υπηρεσίες της δέχεται και βγάζει εγκυκλίους και διατάξεις. Ποιοί εισηγούνται ? Υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι.

4. Πόσες φορές σε στέλνουν από τον ένα στον άλλον γιατί κανείς δεν είναι αρμόδιος και υπεύθυνος ?

5. Γιατί δεν διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις εντός της ορισμένης από τον νόμο προθεσμίας και έρχεται πάντα γι αυτό η από πάνω κάλυψη ?

6. Κάνανε ποτέ απεργία για να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας του Δημοσίου ? Να απλοποιηθεί /εκσυγχρονιστεί η νομοθεσία ? Τι μας λένε τώρα .....

 

[b']Προσέξτε : .Δεν απεργούν. Διότι στην απεργία δεν πληρώνεσαι. Απέχουν από τις επιτροπές , ο μισθός πέφτει κανονικά κάθε μήνα !!.

 

Ενώ εμείς , οι βλάκες οι απ'έξω , περιμένουμε 6μήνες , 1 χρόνο , να γίνουν οι επιτροπές να τελειώσει η δουλειά για να πληρωθούμε.

Στη δικιά μας πλάτη παίζουν μπάλα.

 

Φτάνει πια με αυτήν την ιστορία. Δεν μπορείς να τα χεις όλα σε αυτή τη ζωή.

Και σιγουριά και ηρεμία και παροχές και φράγκα.

 

Και εν πάσει περιπτώσει αφού δεν τους αρέσει στο Δημόσιο και αδικούνται γιατί δεν παραιτούνται να πάνε στον καταπληκτικό , ρόδινο , ανθόσπαρτο , πλουσιοπάροχο ιδιωτικό τομέα ?

 

ΥΓ. Υπάρχουν συνάδελφοι δ. υπάλληλοι άψογοι στα καθήκοντά τους και άριστοι ως άνθρωποι που τους αδικώ με κάποια από αυτά που γράφω.Αλλά επειδή το κείμενο είναι κλαδικό , κλαδικά απαντάω κι εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι ο Avgoust εδωσε μια πολυ σωστη απαντηση στους συναδελφους που απεργουν απο την ΕΠΑΕ. Κλαινε οι χηρες κλαινε και οι παντρεμενες. Ντροπη και αισχος. Δηλαδη αντε και τον βρηκες τον πελατη, που ειναι ειδος προς εξαφανιση, τι θα του πεις οτι καποιοι κυριοι που εργαζονται οκταωρο εστω και με 1200Ε (με τα επιδοματα μην συζητησουμε που φτανει) απεργουν μεχρι τον Μαϊο? Προφανως και θα μας περασουν για ψευτες και ανικανους. Οι κυριοι της ΕΜΔΥΔΑΣ αν θελουν να διεκδικησουν μπορουνε να πανε στο ΥΠΕΚΑ να διαδηλωσουν και οχι να αναγκαζουν σε εξαθλιωση τους συναδελφους τους επειδη αυτοι επιασαν την καλη και βολευτηκαν στο δημοσιο. Για να μην μιλησουμε για την συμπεριφορα και το υφος ολων αυτων των ''συναδελφων'' απεναντι μας που μας κοιτουν λες και ειμαστε ζητιανοι. Και μιας και μιλαμε για λεφτα,εχουν συναισθηση της πραγματικοτητας ολοι αυτοι?δεν νομιζω. γνωριζουν οτι υπαρχουν συναδελφοι που εργαζονται με 800Ε απο το πρωι μεχρι το βραδυ, αλλα τι λεω, αυτοι βολευτηκαν απο μικροι στο δημοσιο,ζουνε μια αλλη ζωη,αυτη της καστας που κανει το χρυσο αυγο και μεις πληρωνουμε μην και τους χασουμε.Ελεος πια, ο καθενας πρεπει να καταλαβει και να αναλαβει τις ευθυνες του διοτι τα πραγματα θα αγριεψουν οχι μονο στον δικο μας τομεα αλλα στην κοινωνια γενικοτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.