Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοίγουν 6 επαγγέλματα, κλείνουν γραμμές του ΟΣΕ


stayros

Recommended Posts

Πέντε διαρθρωτικές αλλαγές, με χρονοδιαγράμματα που ξεκινούν από φέτος και με μέτρα που φέρνουν ανατροπές στα κλειστά επαγγέλματα, τις ΔΕΚΟ ακόμα και τις απολύσεις στο δημόσιο, παρουσίασε η κυβέρνηση στους διαπραγματευτές της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

 

Μέχρι το τέλος του χρόνου ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα δικηγόρων, φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, αρχιτεκτόνων, μηχανικών, ορκωτών λογιστών. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση θα προτείνει νομοθεσία για την άρση των περιορισμών σε κλειστά επαγγέλματα συμπεριλαμβανομένων:

 

* του νομικού επαγγέλματος για να άρει περιττούς περιορισμούς για ελάχιστη αμοιβή, την ουσιαστική απαγόρευση διαφήμισης, γεωγραφικούς περιορισμούς σχετικά με το πού μπορούν οι δικηγόροι να δρουν στην Ελλάδα.

 

* του φαρμακευτικού επαγγέλματος σχετικά με τον περιορισμό του αριθμού των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους.

 

* του συμβολαιογραφικού επαγγέλματος, σχετικά με την ελάχιστη αμοιβή, περιορισμό του αριθμού των συμβολαιογράφων, γεωγραφικούς περιορισμούς σχετικά με το πού μπορούν οι συμβολαιογράφοι να δρουν και την ουσιαστική απαγόρευση διαφήμισης.

 

* αρχιτεκτόνων σχετικά με την ελάχιστη αμοιβή.

 

* μηχανικών σχετικά με την ελάχιστη αμοιβή.

 

* ορκωτών λογιστών σχετικά με την ελάχιστη αμοιβή.

 

Όσον αφορά το καθεστώς προσλήψεων και απολύσεων στο Δημόσιο η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για επιπλέον μείωση προσωπικού στο Δημόσιο από τον κανόνα μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις.

 

Από φέτος προβλέπεται η αναστολή των προσλήψεων και των διορισμών τακτικού προσωπικού σε όλους τους φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται από την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Ελληνικό Κοινοβούλιο μέχρι τα υπουργεία, την αυτοδιοίκηση, τα ΝΠΔΔ, καθώς και τα ΝΠΙΔ, στα οποία το κράτος συμμετέχει με ποσοστό άνω του 50%, οι δημόσιες επιχειρήσεις κ.λπ. Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις και συνεχίζονται κανονικά οι προσλήψεις:

 

- Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στον τομέα της Υγείας.

- Εκπαιδευτικού προσωπικού (καθηγητές, δάσκαλοι) στον τομέα της Παιδείας.

- Ένστολου προσωπικού στον τομέα της ασφάλειας.

 

Επίσης στις εξαιρέσεις περιλαμβάνονται:

 

- Ο διορισμός των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Ο διορισμός δικαστικών, δικηγόρων, δημοσιογράφων σε γραφεία Τύπου υπουργείων, συμβασιούχων μερικής απασχόλησης στους ΟΤΑ κ.ά.

 

Για το έκτακτο προσωπικό με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, αλλά και συμβασιούχους έργου προβλέπεται η μείωση των εγκεκριμένων θέσεων κατά 30% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2009. Εξαιρείται το εποχικό προσωπικό που προσλαμβάνεται για την κάλυψη επειγουσών αναγκών.

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε στην τρόικα των διαπραγματευτών ότι θα προχωρήσει και στο κλείσιμο των ζημιογόνων γραμμών του ΟΣΕ. Σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη θα καταργηθούν όλες οι ζημιογόνες γραμμές, με εξαίρεση όσες καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες, οι οποίες και θα προκηρυχθούν ως άγονες επιδοτούμενες μετά από διαγωνισμό, σύμφωνα με τις διαδικασίες που διέπουν τα αεροπορικά και ναυτιλιακά δρομολόγια.

 

Πηγές από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι υπήρξαν πιέσεις από την τρόικα (που έγιναν τελικά δεκτές» για» μείωση επιδοτήσεων στις ΔΕΚΟ ενώ η κυβέρνηση πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει και σε αύξηση τιμολογίων στη ΔΕΗ.

 

Του Στέλιου Κράλογλου

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

φοβερη η γραμμη για τις "αγονες γραμμες" του ΟΣΕ που θα προκηρυχθουν.

 

ετσι εκαναν και στην αγγλια και διελυσαν μεσα σε 10 χρονια το καλυτερο δικτυο μεταφορας, και οταν λεω διελυσαν εννοω οτι εκτος απο πληρη διαλυση και υποβαθμιση των υπηρεσιων, ειχαμε καθε 6 μηνες και ενα πολυνεκρο ατυχημα. και μιλαμε για αγγλια, χωρα με ελεγκτικους μηχανισμους και νομους. σκεφτειται τους αντιστοιχους εφοπλισταδες στα τρενα, τι εχει να γινει.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές θα βγάζουμε άδειες για 500 ευρω; Ποιος μηχανικός θα κόβει απόδειξη πάνω απο 100 ευρώ για κάθε άδεια; Πως θα εισπράξουν φπα;

Τουλάχιστον τώρα ακόμα και έκπτωση να έκανες έκοβες απόδειξη όλο το ποσό και ο φπα αντιστοιχούσε στην ελάχιστη αμοιβή και το ίδιο γινόταν με την φορολογία.

Τώρα άντε να πάρουν φπα απο τα 100ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλά αν ο πελάτης πληρώσει π.χ. 5000e για την άδεια θα σου ζητήσει και την αντίστοιχη απόδειξη πλέον...

houston, we' ve got a PROBLEM

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω πως αν καταργηθεί η ελάχιστη τα 5000 θα είναι μόνο στο όνειρο. Τέτοιος ανταγωνισμός που υπάρχει προβλέπω εξεφτελιστικές τιμές.

Γενικά αν γίνει αυτό είναι εντελώς αντίθετο με όλα τα μέτρα που πέρνονται. Τι να την κάνεις την αυξηση του συντελεστή φπα απο την στιγμή που θα πέσει η τιμή και άρα το κράτος δεν θα εισπράξει ούτε τα μισά.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως γιά να μην τρελλαίνεστε υπάρχει και όριο γιά το αν αξίζει να κάνεις μιά δουλειά η να πας στο καφενείο .

Βέβαια είναι διαφορετικό γιά τον καθένα .

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα με τους μηχανικούς είναι οτι οταν βάζουμε την υπογραφή μας σε μια αδεία έχουμε ευθύνη εφ ορου ζωής. Είμαστε το μοναδικό επάγγελμα που συμβαίνει αυτό. Αν κοπούν οι ελάχιστες αμοιβές ας καταργηθεί και η ευθύνη.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα με τους μηχανικούς είναι οτι οταν βάζουμε την υπογραφή μας σε μια αδεία έχουμε ευθύνη εφ ορου ζωής. Είμαστε το μοναδικό επάγγελμα που συμβαίνει αυτό. Αν κοπούν οι ελάχιστες αμοιβές ας καταργηθεί και η ευθύνη.

 

Καλά τα λες,αλλά αυτή η καραμέλα της κατοχύρωσης της αμοιβής με βάση την ''ευθύνη'' πρέπει να πάψει επιτέλους,γιατί δεν περνάει άλλο μάλλον......

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ?

 

Η οικονομία της χώρας δεν μας τραβάει όλους.Οι ''εκπτώσεις'' έτσι κ αλλιώς γίνονταν που γίνονταν,τώρα πάρτε όλοι το μάθημά σας ότι το μεροκάματο θα είναι ΔΥΣΚΟΛΟ από εδώ κ πέρα,για να μην πω ΤΡΙΣΚΟΛΟ.

 

Όποιος γουστάρει λοιπόν,προσπερνάει το βραχάκι της ''ευθύνης'' κ ξεκινάει να γίνεται ανταγωνιστικός.Εξ' άλλου,η αμοιβή μας εξαρτάται ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ.Κακός πελάτης=κακή ή καθόλου αμοιβή,άσχετα από την κατοχύρωση των ελαχίστων.Καλός πελάτης=καλή αμοιβή,πολύ πάνω από τις ελάχιστες.

 

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.Σε όποιον δεν αρέσει,ας αυτοκτονήσει ή ας φύγει ή ας αλλά ξει επάγγελμα βρε παιδί μου,να λιγοστεύουμε σιγά-σιγά.Εμένα μου αρέσει,οπότε τη γλύτωσα.:D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.