Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοίγουν 6 επαγγέλματα, κλείνουν γραμμές του ΟΣΕ


stayros

Recommended Posts

Ας αφησουμε τις αντιπαραθεσεις και ενωμενοι ας κανουμε οτι μπορουμε

 

Αφού έχουμε γίνει πολλοί,οι αντιπαραθέσεις είναι αναπόφευκτες.

 

Να σε ρωτήσω κάτι parist43?

 

Πες ότι γνωρίζεις για ένα συνάδελφο που σπάει τις τιμές.

 

ΤΟΥ ΣΠΑΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ?Δεν νομίζω..........Εγώ προσωπικά όταν ο πελάτης μου λέει ότι βρήκε φθηνότερα,του εξηγώ τί δουλειά θα κάνω ΕΓΩ,κ απλά τον ενημερώνω πλήρως για τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να μην ξαναπληρώνει.Ούτε κάθομαι να συγκρίνω τη δουλειά μου με του άλλου,ούτε με πολυνοιάζει να δουλέψω με σκοτωμένες τιμές.Αν θεωρήσω ότι θα κερδίσω από τον πελάτη,του κόβω,ακόμα κ Free δουλεύω.Αν όχι,τότε κρατάω τις τιμές μου ανάλογα τον πελάτη.Επίσης,αν βρεθώ σε έκτακτη ανάγκη,μπορεί κ να σκοτώσω την αμοιβή.

 

ΑΥΤΟΣ είναι υγιής ανταγωνισμός.Όχι το συντεχνιακό καθεστώς των ελαχίστων.Διότι,ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ,οπότε αν θέλαμε να μην υπάρχουν,απλά θα σπάγαμε τα πόδια του καθενός που χάλαγε την αγορά.Αλλά δεν το κάνουμε........οπότε,η συγκεκριμένη κουβέντα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε............

 

Ή σπάμε τα πόδια του καθενός που δουλεύει κάτω από τις ελάχιστες φοολογητέες,ή καταργούνται οι ελάχιστες.Εγώ έτσι το βλέπω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δες υστερογραφο στο προηγουμενο post.προσανατολιζομαι να ανοιξω μινι μαρκετ.αν ειναι σε καλο ποστο εχει πολλα λεφτα.αν ειναι επαναλαμβανω σε καλο ποστο

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί και να έχεις δίκιο.

 

Όμως,αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είμαστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.Άρα,ο αθέμιτος ανταγωνισμός ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ.

 

Εγώ π.χ. έχω ανθρώπους που με στηρίζουν κ μου σπρώχνουν δουλειά.Ο άλλος που δεν έχει,ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ?????Κ εφόσον είμαστε πολλοί ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ,οι ελάχιστες αμοιβές είναι ΒΑΡΟΣ σε αυτούς που έχουν δουλειά κ ΕΦΟΔΙΟ γι' αυτούς που δεν έχουν.

 

Εγώ,δεν μπορώ τώρα που άλλαξαν οι συντελεστές φορολόγησης να κάνω εκπτώσεις,ούτε κ δέχομαι τέτοιο καθεστώς,να επιστρέφω φορολογητέα χρήματα στον πελάτη.Ο άλλος που έχει 10 δάνεια να πληρώσει,όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει.

 

Οπότε,ή πρέπει να μπορώ κ εγώ να έχω την ελευθερία να κατεβάσω την αμοιβή μου,ή να ΜΗΝ έχει περιθώρια ο τζαμπατζής για εκπτώσεις.Το δεύτερο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

 

Άρα,άλλα λόγια να αγαπιόμαστε........

Link to comment
Share on other sites

Και όμως νομίζω ότι αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο μας παρουσιάζεται μια πολύ καλή ευκαιρία να κατεβούμε σε απεργία (ναι ΟΛΟΙ εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί) και να τραβήξουμε οργανωμένα και συνετά τις δικές μας κόκκινες γραμμές όπως και οι φαρμακοποιοί και να διαφυλλάξουμε όσο μπορούμε το εισόδημά μας όπως οι δικηγόροι.

Η ευκαιρία αυτή όπως εγώ το βλέπω είναι ο νέος νόμος Μπιρμπίλη όπου ρητά αναφέρεται ότι απαραίτητο στοιχείο του φακέλου είναι η τεχνική έκθεση μηχανικού. Την αμοιβή για αυτή την τεχνική έκθεση "εντέχνως" την αποσιώπησαν, το να πάρουν πίσω και την ίδια την τεχνική έκθεση (να γράφει πχ ο κάθε ιδιοκτήτης τη ... δική του έκθεση ιδεών) είναι κάπως δύσκολο από τη στιγμή που αναφέρεται στο νόμο η ύπαρξη μηχανικού.

Για σκεφτήτε το: ΚΑΝΕΙΣ να μην υπογράψει ΚΑΜΙΑ τεχνική έκθεση!

(έτσι και αλλιώς για πενταροδεκάρες θα καταλήξουμε να το κάνουμε)

Όλη η διαδικασία θα μπλοκαριζόταν, ούτε ένα ευρώ δε θα εισέρεε στα πράσινα και λοιπά ταμεία.... και έχει συνέχεια καθώς το υπουργείο οικονομικών επεξεργάζεται παρόμοιο νόμο και τα τελείως αυθαίρετα....

Το ερώτημα είναι αν έχουμε τα κότσια να απεργήσουμε - ίσως για πρώτη φορά και ναι σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες (οι "πενταροδεκάρες" που έγραψα πιο πάνω δε κρύβουν τη παραμικρή ειρωνεία, αντιθέτως είναι παραπάνω από πολύτιμες ειδικά όταν οικονομικά έχεις πιάσει πάτο...)

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να δεκτούμε την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, εκτός και αν καταργηθούν όλα τα συντεχνιακά προνόμια στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε πολλοί, αλλά αυτό δε θα ήταν πρόβλημα αν είχαμε ένα παραγωγικό μόντελο και γενικά αν θέλαμε ανάπτυξη. Αλλά αφού θα μπούμε σε παρατεταμένη ύφεση, οι μηχανικοί είναι άχρηστοι. Όποτε το μηχανηλίκι θα γίνει χόμπυ και θα αρχίσουμε άλλες δουλειές για να επιβιωσουμε. Εναλλακτική πρόταση είναι η μετανάστευση.

 

Όποιος έχει ικανότητες δεν πάει χαμένος.

Link to comment
Share on other sites

@ xaris-x

 

Εγω, αγαπητε συναδελφε, σε αντιθεση με τον zavi, δεν εκτιμω την ειρωνια, γιατι 10 χρονια εκθεσης σε αυτην (στην χωρα που χρησιμοποειται κατα κορον), με εκανε να καταλαβω οτι χρησιμοποιειται παντα εν απουσια επιχειρηματων και παντα με συνδυασμο διαστρεβλωσης των λογων του αλλου. Δεν ειναι χαρακτηριστικο των εξυπνων ανθρωπων κατα τη γνωμη μου αλλα αυτων που ενδιαφερονται για τις εντυπωσεις και οχι για την ουσια.

 

Περισσοτερο εκτιμω την ειλικρινη αντιδραση του καθολα σεβαστου parist43 που εκνευριστηκε με τις αποψεις μου και ηταν ευθης στην αντιδραση του (=αντρικια συμπεριφορα), παρα το χαζοχαρουμενο στυλακι το δικο σου, το τοσο συνηθισμενο στην ανωνυμια ενος φορουμ και στην ροζ εποχη μας.

 

Ετσι κι εσυ, διαστρεβλωνεις αυτα που εχω πει στο ειρωνικο σου ποστ, αφου ποτε δεν εχω μιλησει για "δωρεαν" εργασια, ποτέ δεν εχω πει οτι "πασχιζω για την καταργηση των ελαχιστων".

 

Απεναντιας, επανειλημμενως εχω δηλωσει οτι με ενοχλει το καθεστως των εκπτωσεων, οτι επικροτω την πολιτικη μεγαλων γραφειων που χρεωνανε 2 και 3 και 4 φορες πανω απο τις ελαχιστες, και μιλωντας και για μενα προχθες ειπα οτι στα μικρα εργα χρεωνα ελαχιστες και στα μεγαλα απο 20 εως 100% πανω απο αυτες.

 

Σε μια θεωρητικη κουβεντα σχετικα με την προοπτικη καταργησης αυτων, ειπα την γνωμη μου, δηλωνοντας οτι πιστευω οτι στην τελικη θα κανει καλο στο επαγγελμα, φερνοντας ενα παραδειγμα απο την δικη μου σκεψη.

 

Το αν ειμαι σουπερ αρχιτεκτοναρα ή όχι, φυσικα εσυ δεν το ξερεις, και το τι μελετες κανω ειναι υποκειμενικο. Με αλλα δεδομενα το κρινω εγω το ποιον μου και το προιόν μου, με αλλα οι συναδελφοι μου, με αλλα η πιατσα.

 

Αν τα 1000 και τα 1500 ευρω θα ειναι "πενταροδεκαρες" σε λιγο καιρο, εδω θα ειμαστε να το συζητησουμε, και εδω θα ειμαστε να συζητησουμε αν θα εχει κανεις μας δουλεια, αν διατηρηθει η κατασταση ως εχει και μεινουν και οι ελαχιστες ως εχουν.

 

Χαιρομαι παντως που σε συγκινησαμε τοσο πολυ ωστε να συμμετεχεις, κατι αρκετα σπανιο. Σου συνιστω να διαβασεις καλα μερικα θεματα στα οποια ειχες εμφανιστει, οπως αυτο που γινοταν συζητηση επι αμοιβων και εκει που μιλαγανε για 150 και 200 ευρω εγω υπενθυμισα οτι η αμοιβη θα ηταν απο 3.000 εως 5.000 στην καλυτερη. Γιατι οσο υπαρχουν ελαχιστες και δεσμευομαστε απο την ηθικη και την δεοντολογια, εγω (οπως εχω δηλωσει επανειλλημενως) θα τις τηρω.

Link to comment
Share on other sites

Εγω βλερω να χανονται οι συνταξεις....

 

Συγνώμη, οι ποιες??? Αλήθεια το πιστευεις συνάδελφε ότι θα πάρουμε συντάξεις? Με 40 χρόνια εργασιακό βίο, όπως προστάζει το νέο ασφαλιστικό και τους μηχανικούς να ξεκινουν στα 25 (λέμε τώρα!!!), θα βγαίνουμε στη σύνταξη στα 65 μας. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι θα μου πείτε. Οκ το δέχομαι. Δέχομαι ότι για 40 χρόνια θα έχω άγχος, πίεση απ' όλες τις μπάντες, καθημερινό τρέξιμο, τα δεδομένα μας να αλλάζουν συνεχώς, διάβασμα - μελέτη για να ενημερωνόμαστε και να αντιμετωπίζουμε τις σπαζοκεφαλιές (αυτό καλό είναι τώρα που το ξανασκέφτομαι, θα διατηρούμαστε σε φόρμα & βοηθάει να αποφευχθει και το Αλτσχάιμερ).

Όλα αυτά όμως διασφαλίζουν τις συντάξεις? Έχουμε ένα επάγγελμα το οποίο έχει ΗΔΗ ΥΠΕΡ-κορεστεί. Αυτό είναι που θα μας καταστρέψει. 'Οταν εμείς φτάσουμε τα 65 θα έχουν βγει στη σύνταξη περί τους 100.000 συναδέλφους. Αν αναλογιστούμε το συνήθη ελληνικό τρόπο σκέψης, οι σημερινοί 17αρηδες και 18αρηδες θα στραφούν σε άλλα επαγγέλματα, βλέποντας ότι το μηχανιλίκι δεν τους εξασφαλίζει πλέον ούτε τα προς το ζην, αλλά ούτε και το prestige, τη φήμη, την προβολή, την καταξίωση που τα περισσότερα ματαιόδοξα Ελληνόπουλα αναζητάμε. Άρα ποια θα είναι η αναλογία εργαζομένων - συνταξιοδοτημένων στον κλάδο μας τότε? Και το έλλειμα του Ταμείου μας? Μήπως θα έχει καταφέρει να το καλύψει η πληρωμή εισφορών μέχρι τότε? (Ας μειδιάσω πικρά εδώ γιατί κανονικά θα 'πρεπε να ξεκαρδιστώ στα γέλια).

Link to comment
Share on other sites

Τα ταμεία σύνταξης είναι πλέον 3 . ΙΚΑ , ΟΑΕΕ και ΟΓΑ . Και το περίθαλψης 1 γιά όλους .

 

Οσο θυμάμαι και τις παλιές διαμάχες γιά την ένταξη των ΤΕ στο ΤΣΜΕΔΕ .....

Link to comment
Share on other sites

Γι αυτό και τα πράγματα έχουν ήδη γίνει χειρότερα. Έχουμε πάρει συνταγολόγια αλλά συνεχίζουμε να πληρώνουμε το 100% στα φαρμακεία για οποιαδήποτε αγωγή, μιας και ο σύλλογος των Φαρμακοποιών έχει ακόμα λαμβάνειν από γιατρούς και δικηγόρους!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.