Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόταση για το εξωτερικό χρέος


Recommended Posts

Οι παραπάνω απόψεις έχουν τη βαρύτητα τους. Ένα είναι βέβαιο ότι έρχονται δύσκολα. Πολλές φορές είναι πιο βίαιο να το συζητάς παρά να το ζείς. Μήπως θα πρέπει να απαιτήσουμε ότι είναι να γίνει να γίνει τώρα και να μη χειροτερέψει μετά;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λέει κάποια συνάδελφος ότι είναι μέτρα σοκ και δεν θα κυκλοφορεί ζωγραφιστό ευρώ και δεν υπάρχει αναπτυξιακός χαρακτήρας. Το αντίθετο ισχύει σε όλα αυτά. Το σοκ θα το δούμε το φθινόπωρο που θα χρεοκωπήσουμε. Κοντός ψαλμός αλληλούια, εκεί να δείτε σοκ. Ευρώ ζωγραφιστό βέβαια δεν θα κυκλοφορεί, θα κυκλοφορεί όμως η δραχμούλα, φτηνή και ελκυστική για ξένες επενδύσεις και για αγορά των προϊόντων μας από τις διεθνείς αγορές. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη, προσέκλυση επενδύσεων και άνοιγμα παραγωγικών μονάδων

μισθούς κίνας ξέχασες να βάλεις στο ειδυλλιακό τοπίο που περιγράφεις. ότι να'ναι ακούμε. μας δουλεύεις? μοντέλο του 40 θα εφαρμόσεις στο 2010? και σε ποια χώρα πέτυχε αυτό τα τελευταία 20 χρόνια μπορείς να μου πεις μία? έτσι για να δω τα αποτελέσματα του μοντέλου των βραβευμένων οικονομολόγων. ποιοι είναι αυτοί οι οικονομολόγοι? ονόματα δεν έχουν? για πες μας ένα να ρίξουμε καμιά ματιά στο google για το cv. αυτοί μήπως που βλέπαν την κρίση να έρχεται αλλά δεν λέγαν τίποτα για να σορτάρουν?

 

και τελικά επειδή δεν καταλαβαίνω τι λες γιατί τα λες όλα μαζί. είναι ή δεν είναι σοκ η πτώχευση?

Το σοκ θα το δούμε το φθινόπωρο που θα χρεοκωπήσουμε. Κοντός ψαλμός αλληλούια
τάδε έφη νοστράδαμος. ξέρεις μήνα?
όμως η δραχμούλα, φτηνή και ελκυστική
το όνειρο κάθε αφεντικού, φτηνή δραχμούλα για την πλέμπα, διολισθιτική, υποτιμημένη, να φτάνει μόνο για κουλουράκι με ρυθμό υποτίμησης 5% τη βδομάδα. και μη ξεχνάμε, τα κέρδη ευρώ στη ελβετία (εξαγωγές βλέπεις), δεν είναι οι δραχμές για μας. αυτές είπαμε, είναι για την πλέμπα.
Link to comment
Share on other sites

μισθούς κίνας ξέχασες να βάλεις στο ειδυλλιακό τοπίο που περιγράφεις.

 

Κ όχι μόνο........

 

με 10 ευρώ χαρτονόμισμα θα παίρνεις οικόπεδο στην Εκάλη.

 

Αν φύγουμε αυτή τη στιγμή από το ευρώ,εκμηδενίζονται τα Π=Α=Ν=Τ=Α.(και τα κοάλα)

 

Μιλάμε για φαινόμενα Γερμανίας 1919.Η ισοτιμία της δραχμής να πέφτει ΚΑΘΕ ΩΡΑ.Δεν θα υπάρχει φαϊ ούτε ζωγραφιστό,με αποτέλεσμα την ΕΚΚΕΝΩΣΗ της χώρας για να γλυτώσουμε την ασιτία.

 

Ενδεικτικά αναφέρω,και την περίπτωση της Μολδαβίας (1996),Αλβανίας (αεροπλανάκια).Τις πρώτες ώρες της εξόδου από το ευρώ,Π=Α=Γ=Ω=Μ=Α του κράτους με απόλυτο black out,πλιάτσικο,μαζικές εκτελέσεις στο Σύνταγμα,επιδρομή στις καλλιέργειες.Σαν πρόβα για το 2012 ένα πράμα.

 

Με λίγα λόγια,γυρίζουμε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο τη χρονομηχανή καμια χιλιετία πίσω...........

 

ΟΥΤΕ για πλάκα δεν μας συμφέρει έξοδος από το ευρώ,άρα ΟΥΤΕ στάση πληρωμών (διότι αυτό θα είναι το φιτίλι),ΟΥΤΕ αναδιαπραγμάτευση του χρέους (διότι και αυτό θα οδηγήσει σε άρνηση περαιτέρω δανειοδοτήσεων).

 

Η μόνη λύση που ΘΑ μπορούσε (υποθετικά) να λειτουργήσει είναι τα λαϊκά ομόλογα.Όμως θα μου πείτε ''κορόιδο είμαι εγώ ρε να εμπιστευτώ το κράτος?''

 

Και θα έχετε δίκιο......

 

Κόκκινε,καλές οι σκέψεις που υιοθετείς φίλε,αλλά δέξου ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ.

 

Τον κοπανιστό αέρα που πουλάγαμε τόσα χρόνια μας τον επιστρέφουν φίλε,και θέλουν ΦΤΗΝΑ εργατικά και επιστημονικά χέρια πλέον για να έρθουν στη χώρα να επενδύσουν.

Link to comment
Share on other sites

και όμως το πρόβλημα δεν είναι το κόστος. στο φινάλε από τις ανεπτυγμένες, οι πιο φτηνοί είμαστε σε μισθούς. υπάρχουν Έλληνες με φράγκα που θέλουν, δεν είναι ανάγκη να είναι ξένοι. αν όμως π.χ. το costa navarino έκανε σχεδόν 20 χρόνια, ******* είναι ο άλλος να τα βάλει με το τέρας της γραφειοκρατίας? πάει αλλού στο Ιόνιο

 

και στο φινάλε, τα αφεντικά πάσης φύσεως και τζάμπα να τους πεις να δουλεύεις, όχι δεν θα σου πουν. αυτό τι σημαίνει? ότι πρέπει τζάμπα? τι ανάπτυξη είναι αυτή? από τον αέρα δεν περνάς στο τζάμπα, περνάς στην αύξηση της αποδοτικότητας. οικονομία κλίμακας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όχι μόνο με τη φτώχια

Link to comment
Share on other sites

φίλε μου δεν παράγουμε τίποτα

το μόνο που θα μπορούμε να πουλήσουμε είναι τη γη μας

 

Το πρόβλημα είναι ακρίβως αυτό.

Οσο ελκυστικοί / ανταγωνιστικοί να γίνουμε τι θα πουλήσουμε ? Πόσα χρόνια θέλουμε για να αρχίσουμε να παράγουμε οτιδήποτε αυτήν την στιγμή ? Μα γεωργικά προιόντα είναι αυτά ή κλωστουφαντουργία που είχαμε παλιότερα.

Κάποτε δούλευε η δράχμη υπό τελείως διαφορετίκες συνθήκες. Τώρα όμως ?

Ασε που δεν υπήρχε Κίνα τότε, τουλάχιστον κάτι αντίσοιχο σε τέτοιο μέγεθος.

 

Το κακό είναι βέβαια ότι και με την παρούσα κατάσταση για χρεωκοπία φαίνεται ότι πάμε έτσι και αλλιώς, και σχετίκα σε κοντινό χρόνο, αλλά "η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία" ...

 

Εγώ δεν έχω δει / ακουσει κανένα μέτρο να βοηθάει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας. Μόνο μείωση έξοδών γιατι είναι άδειες οι τσέπες και δανεισμο.

Περισσότερη ανεργία και μείωση βιοτίκου επιπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Τι κλαίγεστε ρε παιδιά ?

30 χρόνια τρελάθηκαν στην μάσα.

Τι να λέμε τώρα...τώρα θα ξεκινήσει η πώληση σιγά-σιγά...απλά και μαλακά...

Σεμνα και ταπεινα ηθελες να πεις μαλλον..

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι νομίζω ότι θα γίνει άγρια και απροκάλυπτα .

 

Ειδικά όταν ξεκινήσουν οι πιέσεις και οι φωστήρες μας διαπιστώσουν για άλλη μια φορά ότι είναι στριμωγμένοι στη γωνία.

 

Τόσες δεκαετίες άγριες μάσες από λίγους και εκλεκτούς και ο λογαριασμός έρχεται .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.