Μετάβαση στο περιεχόμενο

IKA για εργασίες μικρής κλίμακας


Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. ανέλαβα την κατασκευή περίφραξης σε εντός σχεδίου οικόπεδο και θα ακολουθήσω την πεπατημένη της έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας. το ερώτημα μου αφορά τα ένσημα του ΙΚΑ καθώς στην πολεοδομία μου απαιτείται μόνο η αίτηση, το τοπογραφικό και αποδεικτικά της ιδιοκτησίας του εν λόγω οικοπέδου. Σε ερώτηση προς το ΙΚΑ μου είπαν οτι οι οικ. άδειες στέλνονται στο ΙΚΑ για απογραφή χωρίς να αποσαφηνιστεί αν συμβαίνει το ίδιο και στις προαναφερθείσες εγκρίσεις. Με μικρή έρευνα αγοράς που έκανα, οι απόψεις διίστανται. Γνωρίζει κάποιος κάτι επί τούτου?? ευχαριστώ θερμά όποιον αφιερώσει λίγο χρόνο να απαντήσει.

Link to comment
Share on other sites

Για την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας δεν απαιτείται η απογραφή του έργου στο ΙΚΑ. Αν θέλεις να είσαι σύννομος μετά την έκδοση της έγκρισης από την Πολεοδομία πηγαίνεις στο ΙΚΑ για να απογράψεις το έργο και να ανοίξεις καρτέλα για να κολλήσεις τα αντίστοιχα ένσημα που αναλογούν στις εργασίες που θα γίνουν.

 

(Μαζί με όλα τα δικαιολογητικά μου είχαν ζητήσει από το ΙΚΑ ήθελαν υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν εκδόθηκε και δεν θα εκδοθεί οικοδομική άδεια παρά έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας (τον λόγο ακόμη δεν τον κατάλαβα))

Link to comment
Share on other sites

Άνοιξε καρτέλα καθώς με το ΙΚΑ δεν θες να μπλέξεις !!

 

Επίσης να πω ότι και η Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας είναι ΑΔΕΙΑ.

 

Όλα είναι άδεια. Απλά κάποια υπόκεινται σε λίγους ελέγχους και άλλα σε πολλούς.

 

Καλό είναι πάντα να βγαίνει ΙΚΑ για να έχεις το κεφάλι σου σίγουρο.

 

Δλδ αφού δεν εκδίδεται άδεια με φορολογικό έλεγχο και έλεγχο κρατήσεων και ΙΚΑ σε περίπτωση που σε ελέγξει το ΙΚΑ ή έχεις πρόβλημα τι θα πείς ?

 

Δεν μου έβγαλε ένσημα η άδεια και γι αυτό δεν άνοιξα καρτέλα ?

 

Θα σε φάνε λάχανο :lol:

Link to comment
Share on other sites

επειδή σύντομα θα ξεκινήσω κι εγώ διαδικασίες για άδεια μικρής κλίμακας, θα ήθελα την γνώμη των εμπειρότερων...

τι ισχύει τελικά για το ΙΚΑ; είναι στην διακριτική μας ευχέρια αν θα ανοιχθεί καρτέλλα στο ΙΚΑ;

Link to comment
Share on other sites

achille είναι "στη διακριτική μας ευχέρια αν θα ανοιχθεί καρτέλα στο ΙΚΑ", αλλά (όπως λέει και το TheoTDM900) η επιλογή μας σταματάει αν δημιουργηθούν προβλήματα (βλ. καταγγελία από εργάτες ότι δεν τους κολλήθηκαν τα ένσημα, καταγγελία στο ΙΚΑ από καλοθελητές κ.α.)

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά αν το ζήτημα το εξετάσουμε νομικά, από τη στιγμή που γίνεται ένα έργο θα πρέπει να υπάρχει καρτέλα στο ΙΚΑ και να κολλούνται ένσημα. Το γεγονός ότι (για κάποιες απλές υποθέσεις) η απογραφή στο ΙΚΑ δεν αποτελεί προϋπόθεση χορήγησης της άδειας δεν αναιρεί αυτή την υποχρέωση, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Theo.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για να υπολογίσουμε τα ημερομίσθια του ΙΚΑ για περίφραξη αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου θα το πάμε με αναλυτικό προϋπολογισμό;

Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ φίλε μου,

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας αφορά μόνο γήπεδα εκτός οικισμού και οχι για εντός που θες εσύ... εκεί χρειάζεται οικοδομική άδεια. Υπάρχει ασάφεια στη διατύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.