Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδικά θέματα: Τακτοποίηση κλεισμένης pilotis


melnikof

Recommended Posts

lyroi

λίγο πολύ ρωτάμε το ίδιο πράγμα. λογικά δε πρέπει να εμπίπτει στις ρυθμίσεις. Αφού δεν αλλάζεις χρήση. Βοηθητική ήταν και όντας ανοιχτός ο χώρος βοηθητική και κλειστός. Απλά δεν ξέρω το γκαράζ τι χρήση έχει. Αν θεωρείται κύρια, γιατί κάτι τέτοιο έχω την εντύπωση ή αν μπορείς ίσως να το κάνεις εσύ να θεωρείται τέτοια.

Link to comment
Share on other sites

Δήλωσε το και μη σε νοιάζει. Αμα θες βάλε και μια πολυθρόνα μέσα και λέγε πως είναι το καθιστικό σου :)

 

χα χα λες?

Να ρωτήσω και κάτι άλλο, αν και είναι πιο πολύ θέμα διαδικασίας, ο ίδιος πελάτης

έχει η.χ στον Β' όροφο.Πώς θα πρέπει να γίνει η δήλωση και των δύο χώρων?Σε έναν φάκελο με μια αμοιβή κλπ απλ΄λα απαριθμώντας τους χώρους ή σε 2 φακέλους με 2 αμοιβές?Ένας είναι ο ιδιοκτήτης.

Το ρώτησα και σε άλλη κατηγορία αλλά θέλω να δω μήπως του έχει τύχει κάποιου το ίδιο κ γνωρίζει..

Link to comment
Share on other sites

Παίζει ρόλο το τι είναι η θ/σ συμβολαιογραφικά. Αν είναι ανεξάρτητη οριζόντια με χιλιοστά, οπωσδήποτε 2 φάκελοι. Αν είναι παρακολούθημα του διαμερίσματος είναι υπό συζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν απλά να σου πώ, πριν πάς εκεί. Καταρχήν δεν είναι τόσο απλό ο νόμος ορίζει ότι τακτοποίηση χώρου που απο βοηθητική μετατράπηκε σε βοηθητική δεν γίνεται, εκεί. Απο εκεί και ύστερα εσύ παίρνεις το ρίσκο, πιο ρίσκο δηλαδή μεταξύ αστείου και σοβαρού το πα για την πολυθρόνα πάντως στην Ελλάδα ακόμα ότι δηλώσεις είσαι.

 

Επίσης γι αυτό που λές, το δεύτερο θέμα καταρχήν δες πως περιγράφει το συμβόλαιο την ιδιοκτησία αν σαν μία με παρακολούθημα το γκαράζ έχεις δικαίωμα να καταθέσεις ένα φάκελο αν και προσωπικά σε συμφέρει δύο.

Link to comment
Share on other sites

Σε μεζονέτα-μια ιδιοκτησία το υπόγειο που είναι αποθήκη επικοινωνεί με σκάλα με τον Η/Χ του ισογείου.Ο ιδιοκτήτης έκλεισε τον Η/Χ και έκανε την υπόγεια αποθήκη δωμάτιο.Σ’ αυτήν την περίπτωση κάνω 2 φακέλους ή έναν;

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Ο πελάτης έχει τμήμα πιλοτής (84μ2) στο οποίο υπάρχουν στην άδεια 2 κλειστές θέσεις στάθμευσης. ( Η πιλοτή είναι ακόμα στα μπετα).

Ο πελάτης θέλει να κλείσει αυτό το τμήμα της πιλοτής ( τις κλειστές θέσεις + τον υπολοιπο χώρο) και να το ταχτοποιήσει σαν κατοικία. Προκειμένου να μην υπολογιστεί το πρόστιμο με 11% ( άλλη κατοικία) και κατόπιν συζητήσεως του είπα ότι μπορώ να το ταχτοποιήσω σαν 2 διαμερίσματα (42 +42μ2) οπότε να χρησιμοποιήσει το 8,5% για τον υπολογισμό και να γλυτώσει 3 χιλιάδες.

Μήπως το να γλυτώσει 3000 τώρα τον κάνει να πληρώσει περισσότερα στο μέλλον?? Ίσως σε συμβόλαια η δεν ξέρω τι άλλο?

Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να του έχει τύχει παρόμοια περίπτωση?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.