Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων


Recommended Posts

... Οι συνάδελφοι ΤΕ όμως, παίζουν εκ του ασφαλούς. Το ΤΕΕ δεν έχει αρμοδιότητα πάνω τους για πειθαρχικό...

 

Σφάλλεις συνάδελφε.

 

Το ΤΕΕ σου με εγκάλεσε πειθαρχικά δις (αν ενδιαφέρεσαι, απαλλάχτηκα και στις δυο). Σε παραπέμπω λοιπόν στο γραφείο Πειθαρχικού για το σχετικό βασιλικό διάταγμα (με υπογραφές Παπαδόπουλου και Μακαρέζου) βάσει του οποίου ελέγχεται πειθαρχικά όποιος ασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού.

 

Ασχετα με το δικαίωμα ή όχι σύνταξης τοπογραφικών, αυτή φαντάζομαι ότι είναι μια όμορφη απόδειξη του αν περιλαμβανόμαστε ή όχι στους Πολιτικούς Μηχανικούς (Τ.Ε.)

 

Οσο για τα "νταβαντούρια", αν θέλεις σου στέλνω και τα στοιχεία μου για να βοηθήσω το δικηγόρο σου...

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή τι σημαίνει σε όλους τους μηχανικούς; και του εμπορικού ναυτικού; κτλ

Έχει δικαιοδοσία σε όσους ορίζει ο νόμος:

 

Ν.Δ. 783/1970. Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως της υπό του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος τηρουμένης πειθαρχικής διαδικασίας.

Αρθρον 1.Τα άρθρα 28 έως και 34 του από 27-11/14.12.1926 Π.Δ. "περί κωδικοποιήσεως των περί συστάσεως Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος

κειμένων διατάξεων", ως ετροποποιήθησαν, αντικαθίστανται ως ακολούθως:

 

"Αρθρον 28.

1. Τα πειθαρχικά παραπτώματα των μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου της

Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) εκδικάζονται υπό του Πειθαρχικού Συμβουλίου καικατ` έφεσιν υπό του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου κατά τας διατάξεις των επομένων άρθρων. Της δικαιοδοσίας των Συμβουλίων τούτων εξαιρούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ.

 

2. Εις την δικαιοδοσίαν των Πειθαρχικών Συμβουλίων των μελών τουΤ.Ε.Ε. υπόκεινται πλην των μελών αυτού άπαντες οι βάσει των Νόμων 4663/1930 "περί ασκήσεως επαγγέλματος Πολιτικού Μηχανικού, Αρχιτέκτονος και Τοπογράφου και 6422/1934 "περί ασκήσεως επαγγέλματος του Μηχανολόγου, του Ηλεκτρολόγου και του Μηχανολόγου - Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, ως και του Ναυπηγού", ως ούτοι ισχύουν, ασκούντες εν όλω ή εν μέρει τα υπό των Νόμων τούτων καθοριζόμενα επαγγέλματα, αλλά μόνον ως προς τας, υπό στοιχεία α, β και γ της παραγράφου 1 του άρθρου 30, παραβάσεις, ως επίσης και πάντες οι υποπίπτοντες εις τας κατά το άρθρον 4 του αν. ν. 410/1968 "περί αυθαιρέτων οικοδομικών κατασκευών " παραβάσεις".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αγαπητοί συνάδελφοι τοπογράφοι ,πρίν απ την σεβαστή απαίτηση σας στο να μην υπογράφουν τοπογραφικά οι (πολιτικοί μηχανικοί και οι Πολ. μηχανικοι των ΤΕΙ.) θα έπρεπε να σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι τοπογράφοι έιδικά στην επαρχία ζουν απ τις οικοδομικές άδειες και τα δημόσια έργα (οικοδομικά).αν εσείς απαιτείται να μας κοπούν τα τοπογραφικά και εμείς με τη σειρά μας θα απετήσουμε να σας κοπούν τα οικοδομικά που κακός τα έχετε!!!!!!για σκεφτείτε λιγάκι τι έχει να γίνει!!!!!εγώ ποιο πολύ θίγομαι απ τις οικοδομικές άδειες που μου τις πέρνουν οι τοπογράφοι!εγώ τι πρέπει να πω?????????????δεν είναι πρέπον να τα θέλετε όλα!!!!!!!δηλ οι συνάδελφοι δομικοί που έχουν δικαίωμα μόνο στα οικοδομικά τι να πούν και αυτοί που τους τρώτε το ψωμι???????????????????????????????????????χαλαρώστε λοιπόν και αφήστε τις αγωγές και τα κουραφέξαλα!!!!φιλικα!!!!

Link to comment
Share on other sites

@a.sahinis Για αυτό τον λόγο κάνουν άδειες οι άνθρωποι. Επειδή δεν είναι για αυτούς βιώσιμο να κάνουν μόνο τοπογραφικά (αφού τα βγάζουν και άλλες ειδικότητες μηχανικών).

Το ίδιο πράμα λέτε απλώς αλλάζει η σκοπιά. Και εγώ τάσσομαι υπέρ της απαίτησης για διαχωρισμό ειδών μελετών ανά ειδικότητα. Να είναι ξεκάθαρα και απλά τα πράματα.

Link to comment
Share on other sites

2016, νομίζω πως δεν θα μπερδέψει κάποιος τους μηχανικούς που αναφέρω με τους μηχανικούς αυτοκινήτων!!!

Τέλος πάντων, ηρεμία, ο ήλιος είναι ψηλά, ο ουρανός ασυννέφιαστος, η ημέρα είναι όμορφη και έχει πολλές ώρες μέχρι να τελειώσει.

Link to comment
Share on other sites

αγαπητοί συνάδελφοι τοπογράφοι ,πρίν απ την σεβαστή απαίτηση σας στο να μην υπογράφουν τοπογραφικά οι (πολιτικοί μηχανικοί και οι Πολ. μηχανικοι των ΤΕΙ.)

 

 

Συνάδελφε, εμείς είμαστε οι μόνοι που έχουμε τα πλήρη δικαιώματα των τοπογράφων...(εννοώ οι διπλωματούχοι! )

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορεί όμως αγαπητέ φίλε petsagouris αυτό να γίνεται μεμονομένα και μία ομάδα μηχανικών να απαιτεί τον αποκλισμό μιας άλλης ομάδας μηχανικών την στιγμή που η ίδια αυτή ομάδα καταχράζεται δικαιώματα της άλλης!!!!!αυτό που γίνεται μπορεί να αλάξει μονάχα σε συλλογικό επίπεδο με ολοκληρωτικό επαναπροσδιορισμό επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των ειδικοτήτων.δεν μπορεί να θέλουμε τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μας!!!!για υτό θα παρακαλούσα τους αγαπητούς συνάδελφους τοπογράφους να χαλαρώσουν λιγάκι.ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτο!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Οι ΑΤΜ, έχουμε δικαίωμα υπογραφής στατικών χωρίς αντισεισμικό. Βάσει του νόμου. Συνεπώς η μόνη διαμαρτυρία που μπορεί να υπάρξει επί του θέματος, είναι σε περιπτώσεις που καταστρατηγείται αυτό (αν υπάρχουν, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω τουλάχιστον ως προς την έκτασή του). Όχι μόνο δε θα χαλαρώσουμε, αλλά θα σφίξουν κι άλλο τα πράγματα. Το "ήθος" χάνεται όταν αδειάζει το στομάχι εξάλλου. Αν και δεν τίθεται καν θέμα "ήθους" των διπλωματούχων όπως αναφέρθηκε. Γιατί πολύ απλά θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο με νόμιμα μέσα: να εφαρμοστεί ο νόμος.

Όσο για το απεριόριστο δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικών από διπλωματούχους ΠΜ, νομίζω είναι προφανές, ότι θα τεθεί και αυτό ακόμα σε νέα βάση όταν επανακαθοριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών ως προς το "απεριόριστο". Είναι παράδοξο να ιδρύεται "ειδικότερη" σχολή, και η σχολή από την οποία προέρχεται, να διατηρεί πλήρη δικαιώματα. Χάνει το λόγο ύπαρξης η εξειδίκευση.

Τέλος πάντων, αν και μάλλον έχω κάνει περισσότερα στατικά-οικοδομικές-αρχιτεκτονικές από όσες γεωδαισίες-τοπογραφίες έχει κάνει οποιοσδήποτε ΠΜ, ευχαρίστως αποποιούμαι εντελώς του (ακόμα και περιορισμένου) δικαιώματός μου στις οικοδομικές άδειες, προκειμένου να έχω αποκλειστικότητα στα τοπογραφικά. Αυτό εξάλλου επιβάλλει η λογική και η τάξη και το βλέπω να έρχεται σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πάντα, άποψή μου είναι ότι είτε μας αρέσει είτε οχι, πρέπει να επιμένουμε ΟΛΟΙ να εφαρμόζεται ο νόμος καταγράμμα. Τα παραθυράκια, οι πρωτοβουλίες, καί άλλοι γνωστοί σε όλους τρόποι οδήγησαν την κατάσταση εδώ. Μία κατάσταση που όσο υπήρχε δουλειά κανείς δε φώναζε, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ο καθένας να κάνει ότι τον φωτίσει ο θεός με τη σφραγίδα του, δίχως ευθύνες και κυρώσεις. Αν ο νόμος εφαρμοζόταν όλα αυτά τα χρόνια, τα επαγγελματικά δικαιώματα θα είχαν συμμορφωθεί και εξυγχρονιστεί, αλλά η αοριστία και το βόλεμα τα αφήνει εκει που είναι. Είμαστε υπεύθυνοι όλοι, να μην μας φταίνε πάντα οι άλλοι.

 

Σχετικά με το ΒΔ πάντως, αυτό δε διαχωρίζει τους Πολιτικούς Μηχανικούς ΤΕ από τους Τοπογράφους Μηχανικούς ΤΕ. Γιατι αναφέρετε ότι οι πτυχιούχοι μπορούν; Μήπως μου διαφεύγει κάτι;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.