Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάσταση πελατών προμηθευτών 2009 μέχρι 25/06/2010 [Δόθηκε παράταση μέχρι 20/09]


Recommended Posts

tpanag, ακόμα μια φορά σωστός.

Ένεκα όμως που μια φιλη/συναδελφος έφαγε πρόστιμο μια φορά γιατί καθυστέρησε να την υποβάλει και έκτοτε κοιτάω να την υποβάλω νωρίς-νωρίς...

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω από ...δεύτερο χέρι. Είχε φάει ο αδερφός μου καμπάνα κάπου 1700 ευρώ συμβιβαζόμενα στο 1/3 πριν μερικά χρόνια (χωρίς να έχει μέχρι την αμέσως προηγούμενη χρονιά καν υποχρέωση υποβολής συγκεντρωτικής). Εξαντλούν την αυστηρότητα σε αυτό το σχεδόν ασήμαντο θέμα και "ξεχνάνε" να καμπανιάσουν αυτούς που πρέπει...

Link to comment
Share on other sites

Και μια καινούρια εξέλιξη που πληροφορήθηκα από συνάδελφο.

Σε βεβαιωμένα χρέη ή γενικά οφειλές στην εφορία, στέλνουν έγγραφο για κατάσχεση σχεδόν άμεσα. Στον συνάδελφο ήταν για μη πληρωμή της δόσης για ένα μήνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

εχω ξεχασει να κανω την συμπληρωση για το ετος 2008 μιας και ημουν φανταρος και μονο αυτο δεν θυμομουν τοτε. δεν με εχει ενοχλησει κανεις απο τοτε για το οτι δεν την εκανα και φετος την εκανα κανονικα για το 2009. 2 ερωτησεις θα ηθελα να κανω και οι 2 αφορουν την περαιωση που προκειται να ισχυσει.

τα βιβλια τα ανοιξα το 2007. δηλαδη θεωρουμαι νεος επιτηδευματιας μεχρι το 2009.(διαβασα καπου οτι οι νεοι ειτηδευματιες δεν διωκονται για ορισμενες παραβασεις για αυτα τα 3 πρωτα χρονια ασκησης του επαγγελματος)

1) θα υποχρεωθω και εγω σε περαιωση?

2) αν τελικα μου γινει ελεγχος γιατι δεν παω για περαιωση ( αν μου στειλουν) κινδυνευω με προστιμο για την μη συμπληρωση της καταστασης του 2008? δεν εχω καμια εκρεμη υποθεση με την εφορια ολα τα ΦΠΑ περιοδικα και μη στην ωρα τους, φοροι εισοδηματος κτλ.

 

ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Η χρήση προσαυξημένων συντελεστών καθαρού κέρδους (το "καπέλο" +20%*Σ.Κ.Κ.), αποτελεί διαδικασία αυτοπεραίωσης (από εφοριακούς αυτή η πληροφορία). Επίσης σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, οι χρήσεις που έχει γίνει αυτοπεραίωση, δεν θα συμπεριληφθούν στο "ραβασάκι". Κατά συνέπεια, πρέπει ελάχιστοι Μηχανικοί να λάβουμε ειδοποίηση για περαίωση.

Πληροφορία από συνάδελφο που στο παρελθόν έλαβε 2 φορές σημείωμα για περαίωση και το πέταξε στα σκουπίδια: Ουδέποτε ενοχλήθηκε για έλεγχο.

Κάντε ό,τι νομίζετε. Εγώ δεν συζητάω καν το ενδεχόμενο. Δε με συμφέρει οικονομικά. Ας έρθουν να μου κάνουν έλεγχο αν είναι ικανοί (που δεν είναι). Αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

Dimitris,

 

Για την περαιωση ισχυει αυτο που λεει ο tpanag, ουσιαστικά για τους μηχανικους η προσαυξηση 20% στους ΣΚΚ, ειναι αυτοπεραιωση.

 

Για το πρωτο που ανεφερες, περι των παραβασεων στα 3 πρωτα λογιστικα χρόνια ενος νεου επιτηδευματία ισχύει, μπορεις να το διαβάσεις και στο βιβλίο της Μποσκου (φορολογια αρχιτεκτονων και μηχανικων). Προσεξε ομως! Ο νομος δεν λεει οτι δεν διωκεσαι... λεει οτι προκειμενου να αποκτησουν οι νεοι επιτηδευματιες φορολογικη συνειδηση (sic), τα πρωτα 3 λογιστικα χρονια, οι παραβασεις που κάνουν - ιδιως οταν προκειτε για την χρηση των συντελεστη καθαρου κερδους (ΣΚΚ) - δεν θα επιφερουν πρόστιμο εαν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Ητοι, εαν εσυ την πρωτη χρονια είχες βαλει ΣΚΚ 22% ενω επρεπε να είχες βαλει 60% και σε ελεγχο σου κανουν γραπτη συσταση, την χρονια εκεινη δεν θα παρεις προστιμο αλλα εαν χρησιμοποιησεις και την επομενη χρονια 22% και σου γινει ξανά έλεγχος δεν θα στη χαρίσουν...

Δεν ειναι μια προτροπη για να κανεις παραβασεις, αλλα μια περιοδος χαριτος οπου καποια "πταισματα" θα τα παραβλεψουν.

Link to comment
Share on other sites

1. Δεν είμαστε με μπλοκάκι, αλλά με παροχή υπηρεσιών και κόβουμε ΑΠΥ

2. Το ΦΠΑ δεν το κερδίζουμε γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δικό μας, το συμψηφίζουμε κάθε τρίμηνο με το ΦΠΑ από τα ΑΠΥ που κόβουμε στο τρίμηνο

3. Πρέπει να κάνεις την συγκεντρωτική κατάσταση πελατών – προμηθευτών, στη πρώτη θα βάλεις του πελάτες σου που τους έκοψες ΑΠΥ και την δεύτερη τους προμηθευτές από όπου έχεις πάρει τιμολόγια με ποσά μεγαλύτερα των 300 € (χωρίς το ΦΠΑ). Την καταθέτεις ηλεκτρονικά μέσω του www.gsis.gr. Κάνε ένα search στο forum και θα βρεις τα πάντα. Αν και νομίζω ότι έπρεπε να τα είχες υποβάλει μέχρι της 25 Αυγούστου... έχει λίγο τσουχτερό πρόστιμο...

 

Εγώ που έκανα έναρξη μέσα στο 2010 πρέπει να υποβάλλω την κατάσταση πελατών - προμηθευτών ή αφορά το προηγούμενο έτος; Δηλαδή το 2011 κάνουμε δήλωση που αφορά το 2010 ή στο ίδιο έτος;

Link to comment
Share on other sites

ψάχνω να βρω τους υπόχρεους για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις έτσι ώστε να δω αν οι πελάτες μου είναι υπόχρεοι.Στην πλεονότητά τους είναι φυσικά πρόσωπα και όχι εταιρείες.Ξέρει κάποιος κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.