Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Προσωρινούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές


lefterism

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 218
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

σχετικά με τα ακριβή αντίγραφα των αδειών που θα προσκομίσω πρέπει να πω ότι τα επισυνάπτω κάπου? να αναφέρω τους αριθμούς αδείας των αδειών που προσκομίζω ή να τις βάλω απλα στο φακελο και να τα στείλω?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

στην αίτηση πού ζητά προυπηρεσία σε ενεργειακά θέματα ποιά λογίζονται έτσι; και έχει κάποια σχέση ότι πρέπει να είναι και αυτή δεκαετής;

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στα παρακάτω;

 

1)Εγώ ως νέος μηχανικός θα μπορώ να κάνω Η/Μ μελέτες για κτίρια , απλά θα πρέπει να ακολουθώ τις ΤΟΤΕΕ του ΚΕΝΑΚ και έπειτα την δικιά μου μελέτη που θα έχει την υπογραφή μου θα την θεωρεί ένας επιθεωρητής σωστά;

2)Επίσης γίνεται μία αγοροπωλησία σε ένα κτίριο του 2000 εκεί θα πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό το οποίο θα μπορεί να το βγάλει μόνο ο επιθεωρητής ή και εκεί θα μπορώ εγώ να μπαίνω στο πρόγραμμα να εισάγω δεδομένα για να μου κατατάξει το κτίριο και έπειτα θα πιστοποιήσει τα αποτελέσματα ο επιθεωρητής;

Link to comment
Share on other sites

1) Ναι , θα ακολουθεί επιθεώρηση από επιθεωρητή άσχετο με τον μηχανικό και όχι συγγενή του ιδιοκτήτα (εντάξει είναι φυσιολογικά αυτά) και θα τσεκάρει αν αυτά που προβλεπονται από την μελέτη έχουν εφαρμοστεί. Γι' αυτό προσοχή τι βάζουμε στην μελέτη (μόνωση, κουφώματα , συστήματα θέρμανσης-ψύξης, κτλ) θα πρέπει να μπαίνουν αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Μην βάζουμε κάτι μου δεν θα τοποθετηθεί (πχ αντλίες θερμ. που μας βολεύει και τελικά δεν μπούνε) και τα U των υλικών μπορούν να είναι καλύτερα από αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Θα πρέπει να κρατούνται όλα τα δελτία αποστολής των υλικών και τα πιστοποιητικά.

Άρα προσοχή και συννενόηση πτιν την σχεδίαση - μελέτη με συναδέλφους και ιδιοκτήτες.

 

2) Μόνο από ενεργειακούς επιθεωρητές.

 

Κάτι άσχετο με το ερώτημα του συναδέλφου.

ΠΡΟΣΟΧΗ με τα σεμινάρια. Τα πιστοποιημένα ξεκινάνε από άνοιξη του 2011, αυτά που έκανε το ΙΕΚΕΜ μέχρι τωρα και συνεχίζει να κάνει δεν είναι πιστοποιημένα και δεν αναγνωρίζονται (τα ονομάζει ενημερωτικά). Χθεσινή πληροφορία από την ημερίδα.

Συνάδελφοι μην τους πληρώνετε και όσοι έχετε παρακολουθήσει αυτά τα σεμινάρια , προσπαθήστε να βρείτε κάποια άκρη με το ΙΕΚΕΜ.

Link to comment
Share on other sites

Η λύση σε αυτή την φάση με τους προσωρινούς επιθεωρητές είναι μόνο μια.

Να κάνουμε όλοι ένσταση για κάθε προσωρινή άδεια που θα δοθεί και να προσπαθούμε ασφαλιστικά μέτρα εναντίων του κάθε επιθεωρητή και κάθε φορέα. Αυτά θα τα ξέρει καλύτερα κάποιος δικηγόρος.

 

Είναι καταρχήν άθλιος ο όρος της 10ετους εμπειρίας.

Στην Ελλάδα δεν υπήρχε πριν νομοθετικό πλαίσιο για "εξοικονόμηση ενέργειας και ενεργειακή απόδοση" και άρα ακόμα και αν κάποιος έχει εμπειρία σε ενεργειακά έργα δεν σημαίνει ότι έχει εμπειρία πάνω στην ενεργειακή απόδοση, μπορεί να έφτιαχνε ενεργειακά έργα ενεργοβόρα και με χαμηλό συντελεστή απόδοσης.

 

Επίσης είναι τελείως λάθος το να αποκλείσεις τον νέο μηχανικό , ακόμα και αυτόν με 9 χρόνια εμπειρίας. Όλοι επιστήμονες μηχανικοί είμαστε, την γνώση την έχουμε ο κανονισμός υπάρχει και άρα μπορούμε να τον εφαρμόσουμε. Δηλαδή την μελέτη γιατί μπορούμε να την κάνουμε και όχι την επιθεώρηση?

 

και τι θα αλλάξει σε ένα χρόνο που θα δοθούν οι κανονικές άδειες?

Τότε οι νέοι που δεν θα έχουν δουλέψει θα ξέρουν πιο πολλά? ή θα αποκτήσουν εμπειρία από τον καναπέ τους?

 

 

Η λύση είναι ένσταση σε κάθε προσωρινή άδεια που βγαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι, ότι αφορά τις επικυρώσεις, ισχύει και για τα αντίγραφα των στελεχών οικοδομικών αδειών?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.