Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Παράθυρα σε σύνορο οικοπέδου


Recommended Posts

Μην αγχώνεσαι άδικα.

 

Πήγαινε σε έναν μηχανικό της εμπιστοσύνης σου και συζητήστε το τι θέλεις. Σε συνεργασία θα καταλήξετε στα αρχιτεκτονικά σχέδια και θα σου πει τι επιτρέπεται και τι όχι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορείς να χτίσεις μέχρι το όριο του οικοπέδου σου, αλλά ο μηχανικός σου θα βάλει την υπογραφή του οπότε ότι πει αυτός θα γίνει.

 

Ο μηχανικός θα έχει την ευθύνη, όχι εσύ. Γι'αυτό πληρωνόμαστε στο κάτω κάτω, για την γνώση της νομοθεσίας και των κανονισμών, όχι για μερικές σελίδες χαρτί.

 

Υ.Γ. Κατά 99% το έχει περασμένο ο γείτονας στο σχέδιο ως παράθυρο σε φωταγωγό και γι'αυτό και είναι πιο μέσα ο τοίχος αυτός. Στον φωταγωγό επιτρέπονται παράθυρα. Στα σχέδια λογικά θα είναι μέχρι πάνω αυτή η εσοχή.

Link to comment
Share on other sites

η μη εγκαιρη διευθέτηση του θέματος μπορεί να δημιουργήσει "δουλεία φωτισμού"

http://www.michanikos.gr/tags.php?tag=%E4%EF%F5%EB%E5%DF%E1+%F6%F9%F4%E9%F3%EC%EF%FD

 

οπότε οπωσδήποτε σε μηχανικό και δικηγόρο

Link to comment
Share on other sites

"δουλεία φωτισμού" = επειδή τόσα χρόνια έχω συνηθίσει να παίρνω φως από το διπλανό οικόπεδο, δε σου επιτρέπω να μου κλεισεις το φως μου, ας προσεχες την ώρα που άνοιγα το παράθυρο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

andrianna,

Απόφαση 3046/304/89 ΦΕΚ 59/Δ, άρθρα 9 και 10.

 

9. Στούς μεσότοιχους και τους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου που ανεγείρονται σε επαφή με το κοινό όριο των ιδιοκτησιών απαγορεύεται η διάνοιξη ανοιγμάτων.

 

10. Ανοίγματα που προυπήρχαν του ΝΔ8/73 και αντιβαίνουν στην απαγόρευση της προηγούμενης παραγράφου δεν κλείνονται με πράξη τησ διοίκησης, αλλά ύστερα από δικαστική απόφαση, που εκτελείται σύμφωνα με τις διατάξεις της πολιτικής δικονομίας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το διάβασα το ΦΕΚ και δεν εντόπισα κάτι… Ίσως μου ξέφυγε…

Αλλά το ερώτημά μου είναι τι πάει να πει «ας πρόσεχες την ώρα που άνοιγα το παράθυρο»; Πρέπει να είμαστε «απίκο» να ελέγχουμε αν εφαρμόζονται οι νόμοι;

Για την περίπτωση που το παράθυρο είναι παράνομο, μιλώ πάντα. Γιατί αν κατάλαβα καλά, αυτό ισχυρίζεται η myri. Ότι μπορεί να έχει αξιώσεις ο γείτονας.

Link to comment
Share on other sites

Κατά την γνώμη μου, εάν η άδεια του όμορου κτηρίου είναι με τον ΓΟΚ 85, είναι παράνομο και εύκολα κλείνει !!!

Link to comment
Share on other sites

Η κατοικια ειναι χτισμενη ακριβως επανω στο οριο ? Εισαι σιγουρη για αυτο ? Διοτι φαινεται ενα περιφραγμενο οικοπεδο με κατι σαν δρομο αναμεσα τους.

 

Το θεμα ειναι : δεν εχεις χωρο ωστε να αφησεις κενο και να ειστε ολοι ενταξει ή οπωσδηποτε θα πρεπει να κολλησεις επανω του ? Το οτι μπορεις μπορεις, εφοσον ειναι στο οριο, αλλα θα σου αρεσει να μενεις σε ενα χωρο που δεν θα μιλατε καν με τον γειτονα και κυριως συγγενη σου ?

 

Σκεψου τα παραπανω και πραξε αναλογα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.