Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολιτικός ή Μηχανολόγος Μηχανικός


pyramidas

Recommended Posts

εστω οτι δυο μηχανικοι αναλαμβαναν 2 ιδιες οικοδομες θα χρησιμοποιουσαν ακριβως τις ιδιες τεχνικες και το αποτέλεσμα θα ηταντο ίδιο?

 

Σαφως και οχι. Σιγουρα και οι δυο θα εφερνας εις περας την αναγερση, αλλα θα ειχαν διαφορα σε πολλους τομεις.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τελίωσα το σχολείο,έγραψα πολύ καλά στις πανελλήνιες και περνάω σε όποια σχολή θέλω.Το θέμα ειναι ότι είμαι ανάμεσα στους πολιτικούς και τους μηχανολόγους μηχανικούς.

...................................................................................

 

Θα επιλέξεις αυτό που σου αρέσει. Πέρα από το γεγονός ότι οι ΠΜ είναι πλέον υπερβολικά πολλοί σε τουλάχιστον 5 χρόνια που θα τελειώσεις δεν ξέρεις πως θα είναι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας. Αν θέλεις να βγάλεις λεφτά υπάρχουν επαγγέλματα που θα στο εξασφαλίσουν καλύτερα μόνο που δεν χρειάζεται να βγάλεις ΑΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εγώ προτείνω οι μελλοντικοί μηχανικοί να μπουν στις ιστοσελίδες των τμημάτων και να κατεβάσουν τους οδηγούς σπουδών και να τους μελετήσουν, να δουν τα μαθήματα, τα εργαστήρια, τις υποδομές του τμήματος κτλ.

Κυρίως όμως πρέπει να δουν τα μαθήματα που έχει κάθε σχολή και να αποφασίσουν τι τους αρέσει περισσότερο και αυτό να επιλέξουν.

Τώρα αν οι Πολιτικοί μηχανικοί έχουν καλύτερες αμοιβές αυτή την χρονική στιγμή είναι αλήθεια αλλά αυτό οφείλεται στην φούσκα της οικοδομικής δραστηριότητας που ήδη έχει αρχίσει να σκάει.....

Εγώ πάντως στην δεκαετία 2010-2020 θα πόνταρα στους Μηχανολόγους......

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καταρχήν δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη να αλλάξεις ενδιαφέρον ,από μηχανολόγος--->πολιτικός.Δυστυχώς οι υποψήφιοι επιλέγουν σχολές βάσει κύρους/απολαβών.Αν θες μπες http://www.civil.ntua.gr και http://www.mech.ntua.gr και δες τους οδηγούς σπουδών.Και είναι κρίμα γιατί και τα 2 είναι φοβερές επιστήμες για να βγεις μέτριος έως καθόλου μηχανικός.Αλλά θέλουν διάβασμα.Η Ελλάδα να ξέρεις όμως έχει πτωχεύσει και ούτε οι πολιτικοί ούτε οι μηχ.μηχ έχουν μέλλον.Ρώτα αν έχεις γνωστούς σε αυτούς τους κλάδους να σου πούνε.Εγώ πχ το βλέπω για έξω μόλις τελειώσω.

Link to comment
Share on other sites

εντύπωση μου κάνει που τα περισσότερα νέα παιδιά ούτε που λαμβάνουν υπόψιν τι λέει η καρδιά τους γι' αυτό που θέλουν να κάνουν , μιλάει μόνο το χρήμα και η επαγγελματική αποκατάσταση. Σε όλους τους τομείς υπάρχουν οι πετυχημένοι και οι αποτυχημένοι και αυτό το αποτέλεσμα εξαρτάται κυρίως από το πόσο το γουστάρεις και είσαι φτιαγμένος γιαυτό. Αν όλοι κάνανε αυτό που λέει η καρδιά τους και λιγότερους μηχανικούς θα είχαμε και καλύτερη κατανομή των επαγγελμάτων , μέσω πανεπιστημίου ή όχι. Δεν είναι δυνατόν ο κόσμος να είναι φτιαγμένος μόνο από μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους ...

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τελίωσα το σχολείο,έγραψα πολύ καλά στις πανελλήνιες και περνάω σε όποια σχολή θέλω.Το θέμα ειναι ότι είμαι ανάμεσα στους πολιτικούς και τους μηχανολόγους μηχανικούς.

.............................................................................

 

Μηχανολόγους.

 

Ουσιαστικά εσύ μιλάς για επαγγελματική αποκατάσταση σε 5+ χρόνια, δηλαδή το 2015 και μετά. Αυτοί που σου είπαν ότι οι ΠΜ θα είναι καλύτερα από τους ΜΜ εκείνη την περίοδο πες του να πάνε σε κανένα προπατζίδικο να παίξουν στοίχημα και να αφήσουν τις οικονομικές - επαγγελματικές προβλέψεις σε ορίζοντα 5ετίας. Αυτή είναι δουλειά που μπορούν να κάνουν το πολύ 10 εξειδικευμένα άτομα σε όλη τη Γη.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα μου ειχε δημιουργηθει η εντύπωση οτι ένας πολιτικος μηχανικος σε μια οικοδομη δεν κάνει κάτι παρα μονο να εισάγει δεδομένα στον υπολογιστη και να βγαινουν τα στατικα.

αυτο δεν είναι λάθος?Ο πολιτικος μηχανικος δεν βάζει την προσωπική του υπογραφη σε κάθε έργο χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την εξυπνάδα του?

εστω οτι δυο μηχανικοι αναλαμβαναν 2 ιδιες οικοδομες θα χρησιμοποιουσαν ακριβως τις ιδιες τεχνικες και το αποτέλεσμα θα ηταντο ίδιο?

 

Η ποιότητα του έργου είναι απευθείας ανάλογη των γνώσεων, της εμπειρίας, της εξυπνάδας και των εργαλείων του κάθε μηχανικού. Θα πρέπει να καταλάβεις δηλαδή καταρχήν ότι το πρόγραμμα επίλυσης στατικών είναι τόσο καλό όσο οι προγραμματιστές του. Αυτό σημαίνει ότι ποτέ ένας μηχανικός δεν είναι, και δεν πρέπει να είναι, αραχτός περιμένοντας απλά την εκτύπωση των αποτελεσμάτων. Στην πραγματικότητα μια "μικρή" παράλειψη στον αλγόριθμο του προγράμματος μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά σφάλματα, οπότε και αρχίζει ο γολγοθάς του μελετητή ώστε να εισαγάγει τα δεδομένα με τέτοιο τρόπο που το αποτέλεσμα να είναι σωστό. Ακόμα και αυτό το "σωστό" όμως σηκώνει αρκετή κουβέντα.

Τέλος πάντων η παραπάνω παράγραφος γράφτηκε για να μην υπάρχουν παρανοήσεις και για να κατανοήσεις ότι ποτέ δεν επαναπαυόμαστε. Όπως και να έχει εγώ θα σου πρότεινα να δηλώσεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Αν αποφασίσεις να γίνεις καλός στο αντικείμενο που θα σπουδάσεις ποτέ δεν θα μείνεις από δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.