lou Δημοσιεύτηκε May 16, 2023 at 09:00 μμ Δημοσιεύτηκε May 16, 2023 at 09:00 μμ On 14/5/2023 at 12:30 ΠΜ, lou said: Καλησπέρα! Απαντάω στον εαυτό μου μετά από επικοινωνία που είχα με τα κεντρικά του ΑΔΜΗΕ σε περίπτωση που κάποιος έχει απορία μελλοντικά... (εξυπηρετική κ κατατοπιστική η κυρία που μίλησα).... Συντεταγμένες των πυλώνων υπάρχουν αλλά είναι προσεγγιστικές από το εσωτερικό σύστημα gis που έχουν.... οπότε με προέτρεψε εάν θέλω ακρίβεια στην θέση του άξονα διέλευσης καλύτερα να πάω να μετρήσω τους πυλώνες έξω στο πεδίο... επίσης τους έστειλα ηλεκτρονικό αίτημα με email (με ένα ζεύγος Χ/Υ της περιοχής που με ενδιαφέρει) για να με ενημερώσουν τι ισχύει στην περιοχή (ΦΕΚ απαλλοτρίωσης / σύστασης δουλείας κλπ). Εν αναμονή της απάντησής τους λοιπόν... 2
subrosaval Δημοσιεύτηκε January 18, 2026 at 09:32 μμ Δημοσιεύτηκε January 18, 2026 at 09:32 μμ Συνάδελφοι υπάρχει κάποιος περιορισμός στη δόμηση , αποστάσεις κλπ από δίκτυο μέσης τάσης 15-20KV ? Έψαξα αρκετά αλλά δεν βρήκα κάτι .
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε January 19, 2026 at 07:27 πμ Δημοσιεύτηκε January 19, 2026 at 07:27 πμ @subrosaval O ΑΔΜΗΕ συστήνει δουλείες εναέριας διέλευσης για γραμμές μεταφοράς 66 και 150 ΚV με πλάτος 20 μ εκατέρωθεν του άξονα και για τις Γ.Μ.Υ.Τ 400 ΚV 25 μ εκατέρωθεν άξονα. Οι συνήθεις τύποι δουλείας είναι ο ένας στον οποίο επιτρέπονται κατασκευές αλλά με περιορισμούς ύψους και χρήσης και ο άλλος, που δεν επιτρέπεται η δόμηση (ΓΜΥΤ). Επιπλέον οι πύργοι των Γ.Μ καταλαμβάνονται με αναγκαστική απαλλοτρίωση ή μακροχρόνια μίσθωση. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο. 1
tetris Δημοσιεύτηκε January 19, 2026 at 07:49 πμ Δημοσιεύτηκε January 19, 2026 at 07:49 πμ On 18/1/2026 at 11:32 ΜΜ, subrosaval said: Συνάδελφοι υπάρχει κάποιος περιορισμός στη δόμηση , αποστάσεις κλπ από δίκτυο μέσης τάσης 15-20KV ? Έψαξα αρκετά αλλά δεν βρήκα κάτι . Απόσταση από άξονα μ.τ. δεν υπάρχει. Μπορείς να τοποθετήσεις το κτίριο ακόμη και κάτω από τη γραμμή, αλλά θα πρέπει να ζητήσεις μετατόπισή της. Μετατόπιση μπορείς να ζητήσεις ακόμη κι αν είσαι σε απόσταση που μπορεί να υπάρξει επαφή των δομικών υλικών με τα καλώδια. Κάνεις αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ με αντίγραφο άδειας και τοπογραφικό. 1
subrosaval Δημοσιεύτηκε January 19, 2026 at 09:33 πμ Δημοσιεύτηκε January 19, 2026 at 09:33 πμ @Pavlos33 ευχαριστώ πολύ Παύλο . Ναι όσο και να έψαξα δεν βρήκα κι εγώ κάτι άλλο . @tetris Ευχαριστώ πολύ . Δεν ενοχλούν τα καλώδια καθώς έχουν ικανή απόσταση αλλά και αρκετό ύψος από τη μελλοντική μου οικοδομή και δεν θα βρίσκονται επάνω από αυτή ευτυχώς . Οπότε δεν θα τους ενοχλήσω για μεταφορά .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα