Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν.3843/10 - Υπολογισμός προστίμου


Spiderman

Recommended Posts

Τις δόσεις τις πληρώνει όποτε θέλει ο ιδιοκτήτης! τέλος. Δεν αναφέρει τίποτα η νομοθεσία για τον χρόνο καταβολής εκτός από την πρώτη κ τελευταία δόση. Το τι πιστεύει κάθε υπάλληλος δεν πρέπει να μας αφορά.

Link to comment
Share on other sites

Το τέλος μην το λές εύκολα, δεν είναι τόσο απλό το θέμα όντως ο νόμος δεν το αναφέρει οπότε ότι θέμε κάνουμε και όποτε θέμε κλείνουμε το θέμα και τέλος. Να σε ρωτήσω κάτι άλλο όμως εγώ, γιατί να πληρωθούν 10 δόσεις και να μην πληρωθούν 5 όντως ο νόμος δεν αναφέρει να πληρώνονται 5 αλλά πόσο μακάκας είναι αυτός ο νόμος που θέλει να πηγαινοερχόμαστε στις τραπ. Γιατί δηλαδή, αν στο τέλος τα ποσά είναι σωστά δηλαδή ότι πληρώνεις με 10 πληρώνεις και με 5, τότε ποιό είναι το πρόβλημα?????????????????ΟΕΟ!

Link to comment
Share on other sites

γιατί να πληρωθούν 10 δόσεις και να μην πληρωθούν 5 όντως ο νόμος δεν αναφέρει να πληρώνονται 5 αλλά πόσο μακάκας είναι αυτός ο νόμος που θέλει να πηγαινοερχόμαστε στις τραπ. Γιατί δηλαδή, αν στο τέλος τα ποσά είναι σωστά δηλαδή ότι πληρώνεις με 10 πληρώνεις και με 5, τότε ποιό είναι το πρόβλημα?????????????????ΟΕΟ!

 

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει το όριο των 10 ή 8, που ήταν αρχικά, είναι για να διευκολυνθεί η πλειοψηφία των ιδιοκτητών να πληρώσει λιγότερο σε κάθε δόση. Αν και κατ΄εμένα τι 8 τι 10 τι 5 το ίδιο είναι, δίκιο έχεις. Σημασία έχει η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής, κανονικά θα έπρεπε να πούνε ΟΚ 10 δόσεις σε διάστημα 2 ετών για παράδειγμα.

 

Όπως και να έχει στην τράπεζα θα καταθέσει ο ταμίας το ποσό που θα του πεις. Στην πολεοδομία τι τους κόβει εάν πλήρωσες 1 φορά μετά την πρώτη δόση ή 10. Την απόδειξη θέλουν ότι έχει πληρωθεί όλο το πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά ,

Τμήμα 4m2 της Πιλοτής που έχει μετατραπεί σε αποθήκη επιτρέπει ο 3843/10 να δηλωθεί ως αποθήκη η πρέπει να δηλωθεί ως κύριος χώρος ?

 

( Σε κάποια πολεοδομία ακούστηκε ότι δεν μπορεί να ρυθμιστεί ως αποθήκη! )

.......................

 

Φυσικά και μπορείς. Πυλωτή δεν είναι? κλείστηκε ένα τμήμα και έγινε αποθήκη? Τακτοποιείται ως βοηθητική Αυτό ισχύει μόνο για πυλωτή σύμφωνα με την εγκύκλιο 19 Παρ.10

Οπότε αυτό που γράφει παρακάτω ο tanasi δεν ισχύει

 

abstract, ο νόμος είναι γραμμένος άρπα-κολλά, αλλά αναφέρει ξεκάθαρα για χώρους που έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης. Τώρα, όπως είπες, αυτό δεν ελέγχεται βάσει κτιριοδομικού, οπότε "όλα τα σφάζω..." αλλά στην υπέυθυνη δήλωση πρέπει να αναφερθεί οτι ο χώρος έχει μετατραπεί σε κύρια χρήση και όχι αποθήκη.

 

 

Κάτι άλλο σχετικά με τις νέες τιμές ζώνης(για όπου αυτές ισχύουν). Ένας που έστειλε ταχυδρομικά στα μέσα Δεκεμβρίου το φάκελο, αυτός (ο φάκελος) με το που φτάσει πολεοδομία πρωτοκολλείται με τη μία? Ή μάλλον και πιθανότερο να τα στιβάζουν κάπου και κάποια στιγμή τα πρωτοκολλούν? Οπότε πιθανό να πρωτοκολλήθηκε μετά την 1/1/2011 οπότε πάει με τη νέα τιμή ζώνης?

Όποιος συνάδελφος έχει υπόθεση για Χαλκιδική να έχει υπόψιν του τις νέες τιμές ζώνης που ισχύουν Χαλκιδική ώστε να ενημερώνει και τον πελάτη σωστά. Γνωρίζει κανείς τιμές ζώνης για Σάνη - Ελάνη Χαλκ/κής παλιές ή καινούριες?

Link to comment
Share on other sites

Οπότε πιθανό να πρωτοκολλήθηκε μετά την 1/1/2011 οπότε πάει με τη νέα τιμή ζώνης?

 

Το πότε τις πρωτοκολλούν είναι δικό τους πρόβλημα. Για σένα ισχύει η ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου. Δηλαδή όσες αποσταλλούν στις 28/2 ταχυδρομικά δε θα γίνουν αποδεκτές αν δε δοθεί παράταση;

Link to comment
Share on other sites

Kι αν αποσταλεί το πρόστιμο στον πελάτη υπολογισμένο με τη νέα τιμή ζώνης, τρέχα γύρευε. Κι άντε τους πήρες τηλέφωνο θα σου πουν α, εμείς το πρωτοκολλήσαμε το νέο έτος και τι θα κάτσεις να σκάσεις για τα 286? Σίγουρα θες να είσαι εντάξει με αυτόν που έρχεται και σου εμπιστεύεται να του κάνεις μια δουλειά, αλλά εσύ τι φταις στην τελική? Για 170-180 άντε 200 που μένουν σε σένα?

Και το ''αποσταλεί'' σχετικό είναι κι αυτό. Αρχίζει άλλο φασούλι τώρα. Πολεοδομία ανατολικής Θεσσαλονίκης(εκτός πόλεως) δεν το στέλνουν πας το παίρνεις - δικαιολογία: η εδώ πολεοδομία δεν έχει πολλά λεφτά !!! :shock::shock::shock: !!! . Μουδανιά Χαλκιδικής κάτι ψιθυρίζεται ότι πας το παίρνεις, εκτός του ότι κατά την υποβολή φακέλου δεν σου δίνουν αντίγραφο στο χέρι. Μόνο έναν αριθμό πρωτοκόλλου. Ευοσμο ούτε αντίγραφο ούτε καν αριθμό δε πήρα. Σε κανα μήνα λέει περνάς και παιρνεις. Για το πρόστιμο ξέρει κανείς αν το αποστέλουν ή πας το παίρνεις κι αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Αν έχουμε διαφορετικές νέες χρήσεις από τον ίδιο ιδιοκτήτη σε μια οικοδομή

π.χ. ισόγεια κλειστή θέση στάθμευσης σε κατάστημα και

ημιυπαίθριος χώρος ορόφου σε Α' κατοικία

υπολογίζονται οι συντελεστές επιμέρους (βλέπε παράδειγμα παραπάνω); ή πάμε σε ξεχωριστές δηλώσεις (ξεχωριστά παράβολα κλπ);;;

 

σε περίπτωση που μια ιδιοκτησία (μεζονέτα) έχει ημιυπαιθριο 10 τ.μ. και υπόγειο 67 τ.μ. πως υπολογίζουμε το πρόστιμο?

με δυο ξεχωριστούς συντελεστές ή με έναν συνολικό?

το έχει τσεκάρει κανείς στην πολεοδομία?

 

Σήμερα μηχανικός στην πολεοδομία Παλλήνης έλεγε πως το πρόστιμο υπολογίζεται ανά χρήση και όχι ανά αυτοτελή κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Για την τελευταία ερώτηση σου σου επαναφέρω αυτό!

Το τι πιστεύει κάθε υπάλληλος δεν πρέπει να μας αφορά.

 

Για τα άλλα δυο παραπάνω ερωτήματα σου απαντώ ότι:

 

1ον, υποβάλεις 2 φακέλους.

 

2ον. Τι συντελεστές, συνολικά τα μέτρα υπολογίζεις!

Link to comment
Share on other sites

Αν σε διαμέρισμα έχουμε δύο ιδιοκτήτες και για τον έναν είναι 1η κατοικία και τον άλλο άλλη κατοικία πως προκύπτει το πρόστιμο??

Link to comment
Share on other sites

Η αίτηση γίνεται από 2 ιδιοκτήτες όταν υπάρχει συνιδιοκτησία 50-50

Το πρόστιμο υπολογίζεται όμως σε ένα πρόσωπο ενώ στο ίδιο πρόσωπο κόβεται το παράβολο,το ΦΕΜ και η απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Οπότε κάνε τα σε αυτόν που το έχει ως πρώτη κατοικία ώστε να υπολογιστεί το ποσό πληρωμής με μικρότερο συντελεστή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.