Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πανελλήνιες εξετάσεις και επιδείνωση της θέσης των Μηχανικών


Recommended Posts

Μήπως θα έπρεπε να μειωθεί και η ύλη στο λύκειο?Εγώ με θυμάμαι στο λύκειο να είμαι ένα ρομποτάκι...σχολείο-φροντιστήριο κάθε μέρα!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε thodoris1982 μόλις είδα το αρχικό ποστ σου και ελικρινά σου λέω εκνευρίστικα.Προφανώς δεν έδωσες φέτος πανελλήνιες και σου είναι πολύ εύκολο να μιλάς εκ του ασφαλούς και να λες ότι τα θέματα ήταν εύκολα.Τα μόνα εύκολα θέματα φέτος ήταν της φυσικής και πουθενά αλλού.Αν δεν το πιστεύεις γύρνα και ρώτα πόσα παιδιά έγραψαν έκθεση πάνω από 15.Το όλο θέμα δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι έδιναν κάποιες διευκρινίσεις και ερμηνείες για συγκεκριμένες λέξεις του κειμένου που όντως δεν ήταν ευκολονόητες.Αν τα θέματα των πανελληνίων ήταν εύκολα τότε δεν θα είχαμε τέτοια πτώση στο 4ο πεδίο(μηχανικοί).Τα μαθηματικά κατεύθυνσης φέτος ήταν ίσως από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών(δεν το λέω εγώ,οι στατιστικές το λένε-το 75% έγραψε κάτω από τη βάση).Εγώ ήθελα να περάσω στους μηχανολόγους και αεροναυπηγούς μηχανικούς στη πάτρα και τελικά πέρασα μηχανικός διαχείρισης ενεργειακών πόρων στη κοζάνη(και πάλι ευχαριστημένος είμαι γιατί η σχολή είναι καταπληκτική γιατί είναι κανονικοί μηχανολόγοι).Αντί να διαμαρτύρεσαι για τα υποτιθέμενα θέματα θα ήταν καλύτερα να σκεφτείς πόσοι έρχονταν παλιότερα στη σχολή σου με μετεγγραφές από το εξωτερικό(ευτυχώς έχουν καταργηθεί πλέον) ή από περιφερειακά πολυτεχνεία.Παλιότερα πχ περνούσαν κοζάνη με 14-15 και έρχονταν μετεγγραφή στο απθ ή εμπ.Τότε γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε?Εγώ πέρασα κοζάνη με 17500 και έμεινα εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Στις πανελλήνιες δεν έχει σημασία να πάρεις υψηλό βαθμό. Σημασία έχει να γράψεις καλύτερα απ' τους άλλους. Συνεπώς, είτε εύκολα είτε δύσκολα τα θέματα δεν σε ενδιαφέρει εκτός εάν κάποιος παλεύει να πιάσει το 10 που αν δεν το πιάσει δεν θα μπει πουθενά.

 

Τις παλιές εποχές που μπορούσες να κρατήσεις όσους και όποιους βαθμούς ήθελες και να δώσεις ξανά, τότε μόνο είχε αξία το να πάρεις υψηλό βαθμό.

 

Οι χαμηλοί βαθμοί στις πανελλήνιες είναι διαχρονικό φαινόμενο και οφείλετε μάλλον στο ότι δε γίνεται δουλειά στα σχολεία.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον η βιομηχανία των φροντιστηρίων κ των ιδιαιτέρων, συντηρεί αυτή τη κατάσταση στο λύκειο. Που αλλού με 1 πτυχίο από τη 1η μέρα μπορεί να πληρώνεσε 20Ε τη ώρα;

Link to comment
Share on other sites

εγώ προσωπικά διαφωνώ με το εκπαιδευτικό σύστημα και την κερδοφορία των φροντηστηρίων.Στην ουσία οι μαθητές πέρνουν (χρυσοπληρώντας )τις γνώσεις τους κατα 80 % απο τα φροντηστήρια και 20 % απο την δημόσια εκπαίδευση. Στην Γερμανία έχουν περίπου το 1/6 λιγότερους απόφοιτους Λυκείου σε συγκρίση με την Ελλάδα.Θεωρώ το εκπαιδευτικό τους σύστημα είναι προς μίμηση και εάν το εφαρμόζανε στην Ελλάδα δεν θα είχαμε τόσους Ανέργους Ανώτατων ιδρυμάτων που σε λίγο καιρό θα διπλασαστούν με τα κολέγια.....

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω για Ολλανδία: σε κάθε βαθμίδα αξιολογείσε κ σου γίνετε πρόταση πως να πορευθείς. Αλλά ποτέ δε σου το επιβάλλουν. Έτσι στο τέλος οι 99% κάνουν αυτό που τους ταιριάζει. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό. Κ φυσικά η λέξη φροντιστήριο είναι παντελώς άγνωστη.

 

Βέβαια στην Ολλανδία δεν επικρατούν οι Ελληνίδες μάνες, να τα βάζουν με τους καθηγητές που έβαλαν στο γιόκα/κοράκλα τους 8, από προσωπική εμπάθεια κ μόνο φυσικά, κ να απειλούν με καταγγελίες αν δε συμμορφωθούν...

Link to comment
Share on other sites

άλλο και ετούτο πάλι,:roll:

Βέβαια στην Ολλανδία δεν επικρατούν οι Ελληνίδες μάνες, να τα βάζουν με τους καθηγητές που έβαλαν στο γιόκα/κοράκλα τους 8, από προσωπική εμπάθεια κ μόνο φυσικά, κ να απειλούν με καταγγελίες αν δε συμμορφωθούν...
απο πότε άρχισαν οι μάνες να έχουν το δικαίωμα να κρίνουν εάν ο βαθμός των παιδιών τούς , τους αξίζει η όχι; και εάν πραγματικά φτάσαμε σε αυτό το σημείο, δεν χρειάζεται να πηγένουν τα παιδία στο σχολείο εφόσων οι μαμάδες τα ξέρουν καλήτερα :shock:
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς συμβαίνει. Εξού κ σπάνια κανείς κόβετε πχ στο γυμνάσιο. Είτε με παρακάλια, είτε με τσαμπουκά, οι γονείς καταφέρνουν να δουν το γιόκα/κοράκλα τους να περνάει τάξεις. Έχω ακούσει κ πιο τραγικά πχ κοπέλα να καταγγέλλει καθηγητή για σεξ. παρενόχληση κ όταν περνάει το Σεπτέμβριο (ήταν μεταξεταστέα στο μάθημα του) να την ανακαλεί, αλλά μπορεί κ να είναι φήμες κ έτσι δε τα παραθέτω ως γεγονότα. Πάντως πιστεύω πως οι καθηγητές είναι κάπως ανυπεράσπιστοι σε τέτοιες περιπτώσεις (δε θέλω να πιάσω τις περιπτώσεις που καθηγητές κόβουν παιδιά που δεν κάνουν φροντιστήρια σε αυτούς, γιατί εκεί πραγματικά ξεφτιλίζεται το πράγμα...).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πάντως από την σύσκεψη των Πρυτάνεων δεν προέκυψε κάτι.

Ειδικά για την βάση του 10, τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια ζήτησαν να διατηρηθεί, ενώ τα περιφερειακά που έχουν ανάγκη από περισσότερους φοιτητές ζήτησαν την κατάργησή του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.