Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά & δίκτυα Δ.Ε.Η.


Recommended Posts

Θέλω να ρωτήσω τους συναδέλφους η οποιονδήποτε που γνωρίζει αν η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο απορροφάται κατά 100% από την δεη.

Διότι ακούγονται παράπονα ότι το δίκτυο της ΔΕΗ θέτει εκτός λειτουργίας τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, αρκετό χρονικό διάστημα (μέσω της προστασίας έναντι νησιδοποιησης), με αποτέλεσμα αφενός να μην πωλείται παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια και αφετέρου υπερθέρμανση των πανέλων και κίνδυνος καταστροφής τους.

 

 

Παρακαλω μην γραφετε με κεφαλαια, καθως το μηνυμα ειναι δυσαναγνωστο για τους υπολοιπους.

Επεξεργαστειτε το μηνυμα σας σε μικρα γραμματα και ριξτε μια ματια στους Κανόνες Συμμετοχής.

Ευχαριστω, ckiriako

Link to comment
Share on other sites

Καταστροφή των πανέλων δεν παίζει. Μόνο αν είναι χαμηλής ποιότητας μπορεί να σχηματίσουν στίγματα από διάφορα φαινόμενα μη διαπερατότητας ρεύματος κλπ.

 

Τα παράπονα γιατί ακούγονται; Αφού έτσι προβλέπεται....δε νομίζω πως είναι και τόσο μεγάλα τα χρονικά διαστήματα...κακοτεχνίες μου μυρίζουν σε αντίθετη περίπτωση. Όταν όλοι οι 'έξυπνοι' διαστασιολογούν όπως τους κατέβει ....

Link to comment
Share on other sites

...Όταν όλοι οι 'έξυπνοι' διαστασιολογούν όπως τους κατέβει ....

 

Τι σχέση έχει η λάθος διαστασιολόγηση με την (ενδεχόμενη) καταστροφή των πάνελ;

 

Πόσο συχνά προκύπτει πρόβλημα νησιδοποίησης; Λογικά μόνο σε περιπτώσεις διακοπής της σύνδεσης με το υπόλοιπο δίκτυο (λόγω βλάβης ή προκειμένου να γίνουν εργασίες σε τμήμα του δίκτυο). Εννοείς ότι εσκεμμένα και χωρίς λόγο η ΔΕΗ αποκόπτει τα Φ/Β πάρκα προφασιζόμενη πρόβλημα νησιδοποίησης; Ή ότι ο σχεδιασμός του δικτύου εκ μέρους της ΔΕΗ είναι ανεπαρκής για να σηκώσει Φ/Β;

 

Οι αντιστροφείς που χρησιμοποιούνται με Φ/Β δεν παρέχουν οι ίδιοι προστασία έναντι νησιδοποίησης; Πως παρεμβαίνει η ΔΕΗ;

Link to comment
Share on other sites

Από όσο έχω ακούσει (χωρίς να ξέρω από ιδία πείρα) η προστασία έναντι νησιδοποίησης μπαίνει όταν το ρεύμα που παράγει η ΔΕΗ έχει αυξομειώσεις στην συχνότητα. Δεν είναι θέμα ότι η ΔΕΗ βγάζει εκτός τα ΦΒ όσο ότι έχει απαρχαιομένα συστήματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.