Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση κτίσματος προ 1955


jimis9497

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 227
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

βρισκεται σε ορεινο μικρο χωριο το σπιτι.μηπως ξερει κανεις αν με αποσταση 1.10 μ απο το οριο σε κτιριο προ του 1955 μπορω να βγαλω αδεια επισκευης και αντικατασταση στεγης?και που στηριζεται δηλ. σε ποια διαταξη νομου?

 

μηπως εχει τυχει σε καποιον?

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντυπωση πως αυτος (πολεοδομια) πρεπει να σου πει που στηριζεται (σε ποιο νόμο ή διαταξη ) και οχι εσυ.Λες να πιασει?

Link to comment
Share on other sites

βρισκεται σε ορεινο μικρο χωριο το σπιτι.μηπως ξερει κανεις αν με αποσταση 1.10 μ απο το οριο σε κτιριο προ του 1955 μπορω να βγαλω αδεια επισκευης και αντικατασταση στεγης?και που στηριζεται δηλ. σε ποια διαταξη νομου?

 

 

 

 

 

 

 

μηπως εχει τυχει σε καποιον?

 

anybody?help

Link to comment
Share on other sites

όλες οι ερωτήσεις σου έχουν απαντηθεί σωστά,που κολλάς;κάνε την πιστοποίηση και ότι απορίες έχεις ρώτα τον υπάλληλο της πολεοδομίας η δουλειά του αυτή είναι..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα

 

Έχω την περίπτωση νομιμοποίησης περιγράμματος ενός μονόροφου κτιρίου προ του '55. Το κτίριο είναι σχεδόν ορθογωνικό με κάλυψη 100% του οικοπέδου. Έχει σύνορο με ιδιοκτησία δεξιά, πίσω και αριστερά ενώ μπροστά βλέπει σε δημοτικό δρόμο. Η στέγη είναι δίρριχτη με 15 εκ γριπίδα, με κλίση προς το δρόμο και προς τα πίσω. (Τα λέω λίγο μπακαλίστικα). Η γριπίδα δηλαδή βγαίνει στο πίσω όριο και στο δρόμο.

 

Η απορία μου είναι τι θεωρείται περίγραμμα? Ο περιμετρικός τοίχος του κτιρίου ή η περίμετρος της στέγης που είναι μεγαλύτερη λόγω της γριπίδας?

 

Προφανώς η απορία προκύπτει λόγω του προβλήματος που δημιουργείται με τον γείτονα και πού οριοθετείται το οικόπεδο του καθενός.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είπε κάποιος συνάδελφος πιο πάνω πως:

"Ο πελάτης έχει ένα ακίνητο χωρίς άδεια, προ του 1955, το οποίο λειτουργεί ως κατάστημα μικρο-εμπόριου. Θέλει όμως να το νοικιάσει σε κάποιον ο οποίος θα ανοίξει εστιατόριο.

Υποθέτω ότι στη περίπτωση αυτή χρειάζεται όχι μόνο η διαδικασία πιστοποίησης νομίμου περιγράμματος ισογείου καταστήματος προ του ΓΟΚ/55, αλλά και η διαδικασία αλλαγής χρήσης απο κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. "

 

 

Νομίζω πως δεν απαιτούνται όλα αυτά. Είναι καθαρά θέμα δημοτικής αρχής που εκδίδει την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος. Στον επαρχιακό δήμο από τον οποίο κατάγομαι η δημοτική αρχή ζητάει οικοδομική άδεια και στην περίπτωση που δεν υπάρχει, απλή βεβαίωση από την πολεοδομία ότι ο χώρος μπορεί να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η βεβαίωση αυτή εκδίδεται με τα εξής δικαιολογητικά:

- Αίτηση

- Κάτοψη και τομή του καταστήματος

- Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη

- Βεβαίωση παλαιότητας από το δήμαρχο

- Φωτογραφίες

- Αυτοψία της υπηρεσίας

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω εκτεθειμένος θα είναι ο Δήμος που παραχωρεί τις άδειες και όχι ο εκάστοτε ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης. Αυτοί προσκομίζουν ό,τι απαιτούν οι υπηρεσίες προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Εαν αυτά που ζητούν οι υπηρεσίες είναι ανεπαρκή, αυτό δεν τους αφορά!

Link to comment
Share on other sites

Μηπως βοηθαει αυτο?

 

Εγκ-40446/90.

[ ΙΣΧΥΕΙ απο 19.9.1990 ]

"Χορήγηση βεβαιώσεων από Πολεοδομικές Υπηρεσίες προκειμένου

να δοθεί άδεια λειτουργίας καταστήματος".

Για τα προϋφιστάμενα του ΓΟΚ/55 κτίσματα είναι δυνατόν να χορηγείται η πιο πάνω βεβαίωση χωρίς να είναι απαραίτητο να προηγηθεί η έκδοση άδειας νομιμοποίησης, μόνο εφ' όσον ο χώρος αυτός λειτουργούσε αποδεδειγμένα σαν κατάστημα προ του ΓΟΚ/55 και η χρήση του αυτή παρέμεινε μέχρι σήμερα.

Σχετ. α. Εγγρ-54661/8513/3-8-88 έγγραφό μας. β. Εγγρ-67657/11055/13-10-88 " .

Μετά από ερωτήματα Πολεοδομικών Υπηρεσιών καθώς και σχετική αλληλογραφία της Δ/νσής μας με την Γενική Αστυνόμευση του Υπ. Δημόσιας Τάξεως και σε συνέχεια του (α) σχετικού κωδικοποιώντας προγενέστερες μεμονωμένες απαντήσεις σας γνωρίζουμε ότι προκειμένου να χορηγηθεί από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία βεβαίωση προβλεπόμενη από υγειονομική διάταξη για την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος πρέπει να εξετάζονται και τα ακόλουθα:

1.1. Για τα προϋφιστάμενα του ΓΟΚ/55 κτίσματα είναι δυνατόν να χορηγείται η πιο πάνω βεβαίωση χωρίς να είναι απαραίτητο να προηγηθεί η έκδοση άδειας νομιμοποίησης, μόνο εφ' όσον ο χώρος αυτός λειτουργούσε αποδεδειγμένα σαν κατάστημα προ του ΓΟΚ/55 και η χρήση του αυτή παρέμεινε μέχρι σήμερα.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δοθεί η βεβαίωση μόνο εφ'όσον εκδοθεί προηγουμένως άδεια νομιμοποίησης, σύμφωνα με την Εγκ-128/86 και σε συνδυασμό με τα αναφερόμενα στο Αρθ-5 του ΓΟΚ/85.

(Σ.Σ. Βλέπε και Ερμηνευτική Εγκ-30350/91 )

1.2. Για τα κτίσματα τα οποία δηλώθηκαν σύμφωνα με το Ν-720/77 ή με το άρθ-15 του Ν-1337/83, ισχύει προσωρινή αναστολή από την κατεδάφιση οπότε είναι δυνατόν να δοθεί η βεβαίωση χωρίς να έχει εκδοθεί προηγουμένως απόφαση Νομάρχη για την εξαίρεση από την κατεδάφιση καθώς και άδεια νομιμοποίησης, εφ'όσον έχουν δηλωθεί σαν καταστήματα.

Ειδικώτερα όταν πρόκειται για αυθαίρετη χρήση υπογείου και με τη σχετική απόφαση Νομάρχη περί εξαιρέσεως έχει γίνει αποδεκτή η αυθαίρετη χρήση καταστήματος, πρέπει να αναγράφεται στη βεβαίωση ότι η χρήση του χώρου για κατάστημα είναι αποδεκτή με την συγκεκριμένη απόφαση Νομάρχη, κατά τις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του Ν-1337/83.

2. Επίσης προκειμένου να χορηγηθεί η βεβαίωση θα πρέπει να γίνεται αυτοψία και επίσης να προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο έκθεση μηχανικού για την αντοχή του κτιρίου, εφ' όσον δεν υπάρχει σχετική οικοδ. άδεια".

ΣΧΕΤ-ΝΟΜ Εγκ-128/86. Ν-1557/85 Αρθ-5 (ΓΟΚ/85). Εγκ-30350/91.

 

ΣΗΜ-ΣΥΝΤ Εγκ-30350/91. [ ΙΣΧΥΕΙ απο 12.6.1991]

"Διευκρίνηση στην παρ.1.1. του υπ'αρ. ΕΓΚ-40446/90 . Επ'αυτού διευκρινίζουμε ότι ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογιτικα για την απόδειξη της λειτουργίας των υπόψη χώρων ως καταστημάτων, μπορείτε να κάνετε χρήση των αναφερομένων στην παρ.1β της υπ'αρ.ΕΓΚ-61/85 διαταγής, όπως αυτή συμπληρώθηκε μεταγενέστερα με την υπ'αρ.8ΕΓΚ-7/88 όμοια.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.