Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση κτίσματος προ 1955


jimis9497

Recommended Posts

Καλησπέρα

Έχω την εξής περίπτωση για ένα προ του 1955.

Σε συμβόλαιο του 2007 (αλλά και του 2002) περιγράφεται ως ¨κατεστραμμένη οικία¨ ενώ τώρα είναι κατοικήσιμο.

Από φωτογραφίες που έχω δει πρέπει να ξεκίνησαν οι επισκευές ενώ υπήρχαν μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι (ούτε καν η οροφή).

Θέλω να βγάλω άδεια νομιμοποίησης με το άρθρο 26 του Ν. 4014/2011.

Μέρχι σήμερα, είχα την εντύπωση ότι θα μπορούσα να βγάλω άδεια επισκευών. Όλες οι μελέτες (εκτός ΚΕΝΑΚ) με αναλυτικό προϋπολογισμό.

Μια συνάδελφος μου τόνισε το εξής, από την στιγμή που το ακίνητο φορολογήθηκε στην μεταβίβαση σαν οικόπεδο, το κτίσμα θεωρητικά ¨δεν υπάρχει¨.

Μπορεί να εκδοθεί Οικοδομική Άδεια (με το ΠΔ για τους παραδοσιακούς οικισμούς) αλλά θα πρέπει να είναι άδεια ανακατασκευής κι όχι επισκευών (όλες οι μελέτες με συμβατικό προϋπολογισμό).

Η πιο σημαντική διαφορά στο συνολικό κόστος της νομιμοποίησης είναι το ΙΚΑ που στην περίπτωση ανακατασκευής, οι εισφορές είναι πολύ μεγάλες.

Εσείς τι λέτε?

 

 

Όταν παρέλθει δεκαετία απαλλάσεσαι από το ΙΚΑ .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 227
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αικατερίνη, πλέον, είναι σίγουρο ότι, λόγω της υπαγωγής στον Ν. 4014/2011, δεν υπάρχει οφειλή στο ΙΚΑ (ακόμα κι αν δεν έχει παρέλθει η 10ετία).

 

Όταν έκανα την ανάρτηση της ερώτησης, ¨ψαχνόμουν¨ ακόμα....

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, δεν βρίσκω ανάλογο ποστ για να κάνω την ερώτηση μου γι' αυτό θα ρωτήσω εδώ: Έχω κάνει την αίτηση για νομιμοποιήσει περιγράμματος την άλλη εβδομάδα θα την πάρω. Μόλις πάρω το χαρτί ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει επισκευή στη στέγη, όψεις κτλ θα ανεβάσω κ φωτο αλλά έτσι που μου το είπε μικρής κλίμακας νομίζω δε με καλύπτει εσείς τι θα κάνατε?? Καινούρια άδεια δόμησης ??

Link to comment
Share on other sites

σχετικές εργασίες για την περίπτωσή σου από το οπισθόφυλλο του εντύπου της ΕΕΜΚ (Αποφ-5219/3-2-04 (ΦΕΚ-114Δ)...

2.
Επισκευή στέγης.

3.
Αντικατάσταση στέγης νομίμων κτιρίων, κτιρίων που έχουν δηλωθεί με το Ν. 1337/83 και δεν έχουν ενταχθεί σε σχέδιο, και κτιρίων που είναι υφιστάμενα πριν από την ισχύ του ΒΔ/ 9-8-55, εφόσον το συνολικό πλάτος της στέγης δεν υπερβαίνει τα 7,50 μ και το ύψος της τα 2.0 μ και εφόσον βελτιώνεται η μορφή του υπάρχοντος, με βάση έγκρισης της ΕΠΑΕ ή με προσκόμιση φωτογραφιών εφόσον διατηρείται η μορφή του υπάρχοντος και εφόσον δεν γίνεται χρήση οπλισμένου σκυροδέματος.

4.
Αντικατάσταση κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα.

5.
Επισκευές όψεων και εσωτερικών ή εξωτερικών επιχρισμάτων και επισκευή ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων, χωρίς χρήση ικριωμάτων.

5.
Εσωτερικές διαρρυθμίσεις κτιρίων χωρίς επέμβαση στα φέροντα στοιχεία (στοιχεία από μπετόν, φέροντες τοίχους κ.λ.π.) και εφόσον δεν δημιουργείται αυθαίρετη αλλαγή χρήσης χώρου κατά το άρθρο 5 του ΓΟΚ ΄85.

 

 

Εγκ-7646/13/12-2-04 Εγκ-13/04 ....

5. Δεν απαιτούνται και δεν ελέγχονται στοιχεία αρτιότητας των οικοπέδων ή των γηπέδων, ή στοιχεία νομιμότητας των κτιρίων, δηλώνονται όμως με σαφήνεια τα σχετικά στοιχεία του ακινήτου στην αίτηση. Επίσης δεν απαιτούνται φορολογικές ή άλλες κρατήσεις.

 

Πιστεύω ότι η ΕΕΜΚ σε καλύπτει. Επίσης για τις ΕΕΜΚ υπάρχει ανάλογο θέμα που μπορείς να δεις περισσότερα.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ αλλά τώρα δεν πρέπει να πάω με το Ν4067 ?? Κ η στέγη είναι 12μ (2 αποθήκες) ! χωρίς χρήση ικριωμάτων δεν νομίζω να γίνει η επισκευή είναι παλιά κτίσματα!!

Link to comment
Share on other sites

 

 

thanks,, αλλά απ'όσα γνωρίζω δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης ο Ν4067 /9-4-2012 οπότε ισχύει από την ημέρα της δημοσίευσης !!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.