Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διπλωματούχοι και πτυχιούχοι Μηχανικοί στην εργασία και στην εκπαίδευση


ctsivel

Recommended Posts

Φίλε Chilon χαίρομαι που διαθέτεις και εσύ γερό στομάχι γιατί μερικοί προσπαθούν να μας το χαλάσουν! (Lol).

Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάντως αυτή η εξέλιξη δε μου αρέσει καθόλου. Και δεν κατάλαβα πως και γιατί έχουμε τέτοια εξέλιξη.

Link to comment
Share on other sites

Stayros μην την ψάχνεις αδερφέ! Απλά οι κομάντο γύρισαν από τις άδειες και πιάσαν πάλι υπηρεσίες. Μόλις πήγε το κλίμα να φτίαξει λίγο και να καταλαβαινόμαστε μπούμ δυναμίτης μην τυχόν και χάσουν το μαύρο πρόβατο κάποιοι και δεν έχουν ποιός να τους φταίει για όλα.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δε μου αρέσει ο χαρακτηρισμός commando... Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου σε σχέση με κάτι που προαναφέρθηκε, είχα διαβάσει όλα τα ποστ σε αυτό το θέμα αλλά και σε άλλα για τα ΕΔ των ΤΕΙ...

Επειδή λοιπόν εγώ η απόφοιτος ΑΕΙ είμαι κατά τη γνώμη των πολλών 'αλλαζόνας' και 'ξερόλας', ξανακάνω την ηλίθια αλλά δυστυχώς μη πραγματοποιήσιμη πρόταση να δώσω τις αδειές μου... Εγώ δε τις θέλω... Γιατί παρ' όλο που τις έχω δε με προτιμάνε στις θέσεις εργασίας...

Σκέφτομαι επίσης σοβαρά να ζητήσω και την διαγραφή μου από το ΤΕΕ, μιας και είμαι τόσο 'ξερόλας' για να είμαι καλή μηχανικός...

Link to comment
Share on other sites

spgirl εσύ προσωπικά είσαι παραπληροφορημένη. Υπάρχουν όμως ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ που είναι καθαροί συκοφάντες. Ανησυχητικό είναι τα φαινόμενα τύπου arkara που ενώ ακόμα δεν έχει πάρει μυρωδιά τι γίνεται στην αγορά εργασίας, έχει γνώμη, εκφράζει απόψεις και μάλιστα εμμένει σε αυτές παρόλο δεν έχει ιδέα (μέχρι που είπε πως φωνάζουμε εμείς των ΤΕΙ για τα δημόσια έργα, που είναι τα μόνα έργα που δεν έχουμε πρόβλημα!!!). Ποιος πρόλαβε να του τις μεταδώσει άραγε;

 

Θα δεις πως πάντα οι αρπαγμένες συζητήσεις ξεκινάνε όταν κάποιος μας υποτιμήσει επαγγελματικά και προσωπικά. Εκφράσεις τύπου ανίκανος, ακατάλλληλος, άσχετος κτλ ΔΕ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ. Εσένα θα σου άρεσε να διατυμπανίζω "όλοι οι ηλεκτρολόγοι του ΔΠΘ είναι ανίκανοι";

Όσο για το ότι δε βρίσκεις δουλειά, είναι σημεία των καιρών. Φταίει και το φύλο σου κάπως. Υπομονή και επιμονή...

 

edit: postocommando είναι ένας όρος που χρησιμοποίησα για αυτούς που κάνουν ένα λογαριασμό με μόνο σκοπό να βρίσουν...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Chilon χαίρομαι που διαθέτεις και εσύ γερό στομάχι γιατί μερικοί προσπαθούν να μας το χαλάσουν! (Lol).

Μεγάλη αλήθεια συνάδελφε.

 

Προσωπικά δε μου αρέσει ο χαρακτηρισμός commando..
Συμφωνώ μαζί σου, ούτε κι εμένα μ' αρέσει.
Link to comment
Share on other sites

Spgirl δεν είσαι εσύ κομάντο, άλλοι είναι και ξέρουν καλά τι κάνουν.Τις δικές σου απορίες τις έχω παρακολουθήσει και τις σέβομαι.Όποιος εκφράζεται με σεβασμό λαμβάνει ανάλογη απάντηση.

Προσωπικά πιστεύω οτι η αλαζονεία και η οξεία ξερολίτιδα δεν είναι ιδίωμα κανενός είδος αποφοίτου και αποφεύγω να χαρακτηρίζω ομάδες ανθρώπων στο σύνολό τους διότι το θεωρώ ρατσιστικό οπότε μην παίρνεις προσωπικά αυτά που λέγονται εδώ μέσα διότι λέγονται για να τα ακούσουν αυτοί που πρέπει.

Τώρα όσο αφορά την ερώτησή σου παίζουν διάφορες απαντήσεις.Μία είναι οτι κάποιοι ψάχνουν για πιο οικονομικούς και άλλοι πιο εξειδικευμένους λόγω μεγαλύτερης πρακτικής εκπαίδευσης των τεχνολόγων μπορεί ακόμα και μερικοί να ήταν ευχαριστημένοι και από κάποιον παλιότερο.

Καταλαβαίνω οτι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά εργασίας αλλά δεν μπορεί να φταίμε για όλα εμείς.Η τεχνολογική εκπαίδευση υπάρχει στην Ελλάδα και εξελίσσεται κοντά 60-70 χρόνια.Άλλοι φταίνε για την κατάσταση ας μην αλληλοσπαραζόμαστε λοιπόν εμείς!Κρίμα δε είναι?

Link to comment
Share on other sites

Ωραία ρε παιδιά. Εγώ είμαι άσχετος και από πιάτσα και από τα ΤΕΙ όπως λέτε και δίκιο έχουν όσοι λένε ότι δεν πρέπει να συγκρίνω τους απόφοιτους των ΤΕΙ με τους ΑΕΙ για οποιοδήποτε θέμα γιατί ξέρω μόνο την μία μεριά. Συνεπώς ούτε εσείς οι πτυχιούχοι ΤΕΙ μπορείτε να το κάνετε αυτό. Αλλά στη βασική ερώτηση που κάνω εδώ και κάμποσες σελίδες κανένας δεν μου έχει απαντήσει. Οι πτυχιούχοι ΤΕΙ και ΑΕΙ (δύο πτυχία) δεν είναι οι πιο κατάλληλοι για αυτές τις συγκρίσεις; Έχετε ποτέ μιλήσει με αυτούς; Τι σας έχουν πει; Αντικειμενικά... Εγώ έχω μιλήσει με πάρα πολλούς, αλλά τώρα στο μυαλό μου μου έρχονται 4 (1 Ηλεκτρολογίας ΑΣΠΑΙΤΕ, 2 Ηλεκτρονικής και 1 Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕΙ Αθήνας ή Πειραιά, δεν θυμάμαι). Ε αυτοί δεν μου είπαν καλά λόγια για τα ΤΕΙ τους σε σύγκριση επιπέδου με το Πολυτεχνείο, από καμία άποψη. Ακόμα και εδώ το μέλος NickLam που είναι πτυχιούχος ΤΕΙ δομικών έργων (αν γνωρίζω καλά) έχει πει σε κάποιες δημοσιεύσεις του πολλά σωστά πράγματα.

Ειδικά σε αυτή είπε ότι:

"Καταρχας ειμαι της αποψης οτι τα ΤΕΙ, ειδικα οι "υποκατηγοριες" τμημάτων αντιστοιχων πανεπιστημίων πρέπει να καταργηθούν."

ενώ σε μία άλλη δημοσίευση, σε αυτή εδώ λέει ότι:

"Το μονο σιγουρο ειναι πως δεν αρκουμαι στο πτυχιο του ΤΕΙ οχι μονο εξαιτιας επαγγελματικων δικαιωματων αλλα και εξαιτιας της γνώσης."

Και τώρα σκοπεύει να μπει σε ΑΕΙ Αρχιτεκτονικής. Λοιπόν τι έχετε να πείτε για αυτούς; Σε εμένα πείτε μου ότι θέλετε, αλλά οι απαντήσεις σας σε αυτά τα άτομα νομίζω πρέπει να έχουν σοβαρά επιχειρήματα.

 

Αυτή είναι η τελευταία δημοσίευση που κάνω σε αυτό το thread, γιατί δεν έχω σκοπό να συνεχίσω τσακωμούς την στιγμή που έχει πρόβλημα η διαχείριση του site και προφανώς στις τελευταίες σελίδες δεν γίνεται σοβαρός διάλογος. Η μόνη περίπτωση να ξανά απαντήσω εδώ είναι για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο συντονισμό (και δεν ξέρω γιατί γίνεται διάλογος και εδώ) καθώς και για άλλα θέματα άμα έχει περάσει ο καιρός.

 

Να ξεκαθαρίσω για τελευταία φορά ότι δεν υποτιμάω κανέναν και δεν θεωρώ κανέναν άνθρωπο άχρηστο. Απλά δεν θα γίνουμε από την μία στιγμή στην άλλη όλοι ίσοι και όμοιοι.

 

Και εγώ ζητάω συγνώμη από τον Chilon για την κόντρα που του πήγα αυτουνού και γενικά της ομάδας συντονισμού εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Όσο για το ότι δε βρίσκεις δουλειά, είναι σημεία των καιρών. Φταίει και το φύλο σου κάπως. Υπομονή και επιμονή...

 

Συμφωνώ... Δίκιο έχεις... Όποτε να τα χε... τα ΕΔ μου... Θες να σου παραχωρήσω δωρέαν την σφραγίδα μου? Θα σου είναι πιο χρήσιμη...

 

Μία είναι οτι κάποιοι ψάχνουν για πιο οικονομικούς και άλλοι πιο εξειδικευμένους λόγω μεγαλύτερης πρακτικής εκπαίδευσης των τεχνολόγων μπορεί ακόμα και μερικοί να ήταν ευχαριστημένοι και από κάποιον παλιότερο.

 

Εγώ λοιπόν είμαι η 'ακριβή' αρά και μη προτιμητέα... Και μη εξειδικευμένη, μιας και πως να ειδικευτώ αν δε μπορώ...

Σου θέτω λοιπόν μια ερώτηση: Τι προτιμάς? Να έχεις όλα τα ΕΔ που μπορείς (π.χ. Πολιτικός Μηχανικός) αλλά να μην μπορείς να εργαστείς πουθενά ή να έχεις τα ελάχιστα που σου δίνεις ο νόμος (όπως π.χ. στην περιπτωσή σου) αλλά να μπορείς, ώστε και λίγο, να βγάζεις τα προς τα ζειν?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.