Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμπειρίες από εργασία στο εξωτερικό


sundance

Recommended Posts

Να πω κ γω την απορία μου.εχω την εντύπωση πως αν πάει κανείς και δουλέψει στις μεγαλοεπιχειρήσεις του εξωτερικού κυρίως,πολύ δυσκολα μπορει να φυγει απο αυτο το τρυπάκι και να κάνει κατι απο μόνος του να δημιουργήσει κατι (να αποφασίζει αμεσα για αυτο με την μελετητική του ομάδα).επειδη σε αυτές τις κατασευαστικές δεν νομίζω οτι σ αφήνουν να αναπτύξεις ποτέ σου πρωτοβουλία και γενικά ότι κάνεις ειναι με την μορφή εντολής.Χανεσαι στη ανωνημία μαζί με τους εκατοντάδες συνεργάτες σου που συνησφέρετε στο 1% του κολοσιαιου έργου.Λες και είσαι υπο την κηδεμονία της επιχείρησης.

Το ιδεατό για μένα είναι να ξεκινήσει ενας νέος πλαι σε έμπειρους επαγγελματίες και να προσφέρει όσο ξέρει και όσο τον εμπιστεύονται και αφού αποκτήσει εμπειρία και έχει κανει τις επαφές του με πολύ δουλεια να εχει την δυνατότητα να συνεχιζει σε πιο πρωταγωνιστικούς ρόλους.αλλα απ την άλλη έτσι όπως είναι τωρα και σε 2 - 3 χρόνια που θα βγώ το ιδεατό θα μοιάζει να είναι ουτοπικό χωρις ομως να σταματίσω να πιστεύω σε αυτο.οπώτε απο το να είσαι άνεργος φεύγεις για έξω με αυτο το μειονέκτιμα (γυρισμός στην μαμα-πατρίδα δεν υπάρχει)παρόλο που σε γενικές γραμμές οι δουλειες εκει είναι well paid και δεν θα με χαλούσε καθόλου υπο την παρούσα κατασταση στις αγορές και στην εργασία να έφευγα.

Τι αλλο να να κάνει ένας αποφοιτος που δεν έχει μπάρμπα εργολάβο.ψάχνει ευκαιρίες΄?αφου δεν υπάρχουνε.προκαλεί ευκαιρίες?πως?αφου ζητούν μονο εμπειρους επαγγελματίες για δουλεια και απ την αλλη αν δεν δουλέψει πως θα αποκτήσει εμπειρια για να γίνει επαγγελματίας?ε?διαγωνισμοι δεν προκηρήσονται.κατασκευες δεν γίνονται.στον πανεπιστημιακό στοίβο υπάρχει οικογενειοκρατια και βρομια.στο δημόσιο που εξασφαλιζει μιζέρια δυσκολα μπαινει χωρις μπαρμπα.εκ των πραγμάτων φεύγουν οι νεοι αναγκαζονται τρομοκρατούνται απο τον λαβυρινθο που πανε να μπλεξουν παρόλο που εγω προσωπικά θέλω να μεινω και ψαχνω συνεχεια μια αφορμη-ευκερια να μεινω γιατι μου φαινεται περρισοτερο εφικτο εδω να αρχισεις να φτιαχνεις κατι μονος σου πραγμα που στις πολυεθνικες δεν γινετε...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 829
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε triky, πραγματικά διάβασα τις 3 πρώτες γραμμές της δημοσίευσής σου και ενώ μου τράβηξαν πραγματικά το ενδιαφέρον, δεν μπόρεσα να συνεχίσω αφού υπάρχει σημαντική έλλειψη παραγράφων. Αν θες ξαναφτιάξε την δημοσίευσή σου με παραγράφους.

 

Ευχαριστώ.

 

---------------------------

 

Τώρα μια χαρά.

 

Δυστυχώς triky τα πράγματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους μηχανικούς της Ελλάδας.

 

Όσο για τις πολυεθνικές εγώ πιστεύω ότι άμα η εταιρεία που δουλεύεις πάει καλά, τότε και εσύ ωφελείσαι, αφού δούλευες σε αυτή την περίοδο της ακμής της...

 

Επίσης, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία πιστεύω ότι άμα αξίζεις, ξεχωρίσεις και στις πολυεθνικές, ασχέτως αν δουλεύεις παράλληλα με 100 συναδέλφους.

Link to comment
Share on other sites

οτι οφελεισε σε δουλεια του εξωτερικού ισχηει.πόσο μάλλωνν στην νεκρή σημερινή κατάσταση.αλλα επειδη για να στησεις γραφειο πρεπει να χεις φτιαξει και λιγο οναματακι στην πιατσα δεν νομίζω οτι ο ιδιωτης θα σε ανακαλύψει εύκολα πισω απο την ονομασία της εταιρίας και εστω και της ομαδας "ειμαστε ενα σωρο χαρούμενοι μηχανικούλιδες και σας φτιαχνουμε οτι θέλετε".δυσκολα γνωρίζει ο ιδιωτης την προσωπική σου δουλεια και σε εμπιστεύεται για την δικια του κατασκευή.απ την αλλη η εκτενής αυτη συνεργασία στις εταιριες ειναι πολύ επικοδομιτική επειδή συνεργάζεσαι ταυτοχρονα με πολλούς και διαφορετικούς μηχανικούς οποτε αποκτάς πολλαπλές γνώσεις..εχει δηλδ τα καλα και τα κακα του σε κάθε περιπτωση.συμφωνω μαζί σου πως δεν είναι καλα τα πράγματα και καταπιεζόμαστε και πάμε έξω αλλα θέλω να διερυνήσω κατα ποσο εχω περιθώρια να μεινω εδω

Link to comment
Share on other sites

Mε λιγα λογια...απλα και κατανοητα...

Αλλο η δουλεια του ελευθερου επαγγελματια μηχανικου και αλλο η απασχοληση σε κατασκευαστικη που αναλαμβανει μεγαλα εργα...

 

Αν ξεκινησεις με το ενα και καταξιωθεις εκει, ειναι δυσκολο εως ακατορθωτο να περασεις στην αλλη οχθη.

 

Καλως ή κακως....( μαλλον καλως κατ εμε ) ειναι τοσο μεγαλο το φασμα απασχολησης ενος μηχανικου που εχουμε την δυνατοτητα κανουμε την παραπανω επιλογη.

Καποιοι ξεκινουν τυχαια απο την μια κατηγορια και τελειωνουν αναγκαστικα την καριερα τους εκει....

Για μενα ηταν επιθυμια απο τα φοιτητικα μου ακομη χρονια, η απασχοληση σε μεγαλη κατασκευαστικη...το ελευθερο επαγγελμα δεν με τραβουσε και απλα επιβεβαιωθηκα τον εναν αυτον χρονο που βγηκα στην πιατσα κανοντας δουλεεις....( τι δουλειες δηλαδη....τεσπα...).

Το σχολιο περι μη εξελιξης και ελειψης πρωτοβουλιας στην εταιρεια, δεν ευσταθει, καθως δεν ειναι αυτος ο τροπος που λειτουργουν εξω.Δεν υπακους απλα κανονες....παιρνεις αποφασεις και κρινεσαι καθημερινα απ αυτες.Οσο πιο πολυ ανεβαινεις στην ιεραρχια της εταιρειας.....τοσο πιο κρισιμες ειναι οι αποφασεις που καλεισαι να παρεις και τοσο πιο αυστηρα κρινεσαι....

Link to comment
Share on other sites

καλή τύχη salpigoal! ;)

 

σίγουρα θα είσαι πολύ καλύτερα απο εδώ επαγγελματικά..

 

θα γλυτώσεις απο την μιζέρια που πλανάται στον αέρα σαν γύρη..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους

Παιδια ειμαι μηχανολογος υπομηχανικος με μπλοκακι φυσικα (ασφαλιση τεβε αν και λεω να την αλλαξω και παω τσμεδε -δεν ξερω αν ειναι καλυτερο) . Γραφω μηπως μπορει να με βοηθησει καποιος στο παρακατω θεμα.

Βρικα δουλεια στη Βουλγαρια σε μια εταιρεια την οποια την εχουν Ελληνες και εχουν και εδω ιδια εταιρεια κλιματισμου. Το προβλημα μου ειναι με το θεμα της αποδειξης παροχης μου και της ασφαλειας.

Πως θα γινει να κοβω αποδειξη στην Βουλγαρικη εταιρεια. Θα πρεπει να ανοιξω εκει αλλα χαρτια η δεν χρειαζεται και απλα φορολογισε διαφορετικα εδω περα? Χρειαζεται να κανω κατι στο εξωτερικο ωστε να ειμαι καλυμενος απο ολες τις αποψεις (νομικες-φορολογικες-ιατρικες).

Το ευκολο ειναι να κοβω στην εδω εταιρεια δειχνοντας παρεχω τις υπηρεσιες μου στην εταιρεια στην Ελλαδα αλλα δεν ξερω αν καλυπτομαι απο αυτο στη Βουλγαρια.

Αν ξερει καποιος σχετικα με το θεμα η ακομα και που μπορω να ρωτησω θα με εξυπηρετουσε πολυ.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο 1,5 χρονο υπομονης επιτελους μου δοθηκε η ευκαιρια για δουλεια σε χωρα του εξωτερικου.

Τα συναισθηματα λιγο αναμικτα καθως εσκασε λιγο ξαφνικο (μολις χθες) και σε χρονικη στιγμη που θεωρουσα δεδομενο οτι θα συνεχιζα την καριερα μου εδω.

Θα παρακαλουσα οποιον εχει εμπειρια απο εργασια στο Καταρ και στην Ντοχα συγκεκριμενα να επικοινωνησει μαζι μου μεσω π.μ...

 

ΥΓ : Επιτελους τελος οι τακτοποιησεις και τα πιστοποιητικα ενεργειακης αποδοσης για εμενα.....κυριοι των πολεοδομιων....σας χαιρετω....

 

 

 

 

 

ποσο σε ζηλευω αχ ποσο

τι να πω?

συγχαρητηρια

και καλη αρχη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.