Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Η αλήθεια είναι πώς κι εγώ έτσι το σκέφτηκα. Και μάλιστα πρέπει να δηλώσεις και ημερομηνία αλλαγής χρήσης αν είσαι τελείως τυπικός. Οπότε μόνο αν κατάφερνε να την κλείσει ΤΕΛΕΙΩΣ νύχτα και με χιλιάδες σταυτοκοπήματα για να μην της γίνει καταγγελία και με ΔΗΘΕΝ ημερομηνία αλλαγής χρήσης θα μπορούσε να το κάνει. Έτσι δεν είναι? Μπακαλίστικο αλλά πρακτικά γίνεται μάλλον. Ή αν το κλείσει και περιμένει μήπως την καλύπτει ο νέος νόμος που συζητιέται ότι μπορεί να βγει και να καλύπτει κι άλλα αυθαίρετα.

Link to comment
Share on other sites

Πως θα το κάνει αυτό ρε παιδιά από τη στιγμή που δεν έχει μπει καν η σφραγίδα και η ημερομηνία περαίωσης του φέροντα οργανισμού και σίγουρα αυτή θα είναι μεταγενέστερη της 28-4-2010;

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κάπου σε χάνω. Πού σχετίζεται ο Φέρων Οργανισμός? Το κτίριο υπάρχει πολλά χρόνια. Απλά θα χτίσει και θα κλείσει την pilotis. Αν εννοείς γενικότερα το νέο νόμο που φημολογείται.... Θα δούμε όταν βγει.

Link to comment
Share on other sites

Απαντούσα στο προτελευταίο σου μήνυμα για το αν γίνεται να γίνει ρύθμιση ακόμα και αν δεν έχει καν ξεκινήσει η ανέγερση.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα. Δεν το γνώριζα. Προσπαθώ να σκεφτώ που αλλού ενδέχεται να δημιουργηθεί εμπλοκή σε τέτοια περίπτωση. Μου φαίνεται επικίνδυνο να ρυθμιστεί χώρος χωρίς να έχουν ξεκινήσει καν οι εργασίες ανέγερσης.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτήσω αγαπητοί συνάδελφοι το εξής :

Τι γίνεται σε περίπτωση αλλαγής χρήσης σε κατοικία τμήματος της εισόδου (που είναι εκτός ΣΔ λόγω πυλωτής) και αναλόγως σε τμήμα της Νομίμου απόληξης κλιμακοστασίου (εκτός ΣΔ) στο δώμα όπου προεβλέπετο να γίνει μηχανοστάσιο ανελκυστήρα και έγινε γκαρσονιέρα. Σημείωση οτι η πολυκατοικία είναι του ιδίου ιδιοκτήτη και τα κοινόχρηστα του ανήκουν (τουλάχιστον τώρα). Μπορούμε να τα δηλώσουμε ??

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι γειά σας

 

Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής θέμα :

 

Θέλω να τακτοποιήσω ένα ενιαίο υπόγειο χώρο, ο οποίος έγινε κατοικία. Στην άδεια φαίνονται 4 θέσεις στάθμευσης (5Χ2,5=12,5μ2 η καθεμία) και ο μεταξύ τους χώρος 29μ2 και μία κλειστή αποθήκη 6μ2.

Στην σύσταση, η αποθήκη και κάθε θέση στάθμευσης έχει από ένα χιλιοστό και είναι ανεξάρτητες ιδιοκτησίες. Ομοίως και ο υπόλοιπος χώρος του υπογείου έχει ένα χιλιοστό και αναφέρεται σαν ξεχωριστή ιδιοκτησία με χρήση βοηθητικός χώρος. Δηλαδή συνολικά έξι ξεχωριστές αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες με ένα χιλιοστό η καθεμία εντός του όγκου της αδείας.

 

Πως πρέπει να γίνει η ρύθμιση;

 

1) Ένας φάκελος για όλες τις ιδιοκτησίες; (Σχηματίζεται μία κατοικία εμβαδού 85μ2 και συνεπάγεται μία αίτηση και έναν φάκελο, ένα παράβολο, μία αμοιβή κλπ)

 

ή

 

2) Έξι φάκελοι; (Κάθε ιδιοκτησία ρυθμίζεται ξεχωριστά άσχετα με το ότι σχηματίζεται μία κατοικία και συνεπάγεται έξι φακέλους, παράβολα, αμοιβές κλπ)

 

Να σημειώσω δε ότι οι ιδιοκτησίες ανήκουν όλες σε δύο συνιδικτήτες 50%-50% και πως οι θέσεις στάθμευσης είναι δεσμευμένες με συμβολαιογραφική πράξη (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ή όχι αυτό)

 

Ευχαριστώ

 

Υ..Σ. Στις πολοεδομίες πήρα και τις δύο απαντήσεις!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.