Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Καλημέρα

Έχω περίπτωση ημιυπαιθριο σε όροφο ο που έχει προκύψει με μεταφορά συντελεστή.

Έχω την εντύπωση ότι περιπτώσεις από μεταφορά συντελεστή δεν τακτοποιούνται , αλλά δεν μπορώ να το βρω στο ΦΕΚ. Τηλεφωνικά από το ΤΕΕ μου είπαν ότι μάλων γίνετε τακτοποίηση. Μήπως κάποιος συνάδελφος έχει αντιμετώπιση ίδια περίπτωση?

Ευχαριστώ

 

Εχω ρυθμισει εγω αντιστοιχη περιπτωση.

βαζεις τον συντελεστή δόμησης που έχει προκύψει απο την μεταφορά, και για να το αποδείξεις βαζεις κ το ΔΚ. τα υπόλοιπα οπως τα γνωρίζεις

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, αν σε μονοκατοικία με υπόγεια αποθήκη και ισόγεια γκαράζ τα οποία όλα μετατράπηκαν σε μία ενιαία κατοικία περισσεύει Σ.Δ. (13τ.μ. περίπου), δεν συμφέρει να τα αφαιρέσω από τα τ.μ. της τακτοποίησης και στη συνέχεια να κάνω αλλαγή χρήσης αφού ούτως ή άλλως ο ιδιοκτήτης θέλει να προσθέσει Η/Χ (δεν υπάρχουν καθόλου). Απλά θα πάει με 15% πλέον και όχι 20% που ήταν πριν, σωστά?

Συμφέρει εννοώ από άποψη νομιμότητας, έστω και τα 13τ.μ. μαζί με τους νέους ημιυπαίθριους. Τι λέτε πάνω σ'αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Α. Αντιμετωπίζω μία ιδιόμορφη περίπτωση προς τακτοποίηση, η οποία αφορά σε έναν "εξώστη" κουζίνας, ο οποίος ως χώρος ναι μεν αναγράφεται στην κάτοψη ως "εξώστης" αλλά από το σχέδιο είναι ηλίου φαεινότερο ότι είναι στην ουσία Η/Υ (είναι κλειστός από τις 3 του πλευρές).

 

Εγώ στη θέση σου θα έβλεπα τι αναφέρεται στο διάγραμμα κάλυψης, υπολογίζεται ως Η/Χ ή όχι? Αν ναι τότε μπορείς να προχωρήσεις.

 

Β. Ο εν λόγω χώρος, ο οποίος από τα σχέδια εμφανίζεται με ένα εμβαδό 1.20x2.50=3τ.μ. έχει κλείσει (κοινώς έχει ενσωματωθεί στο εμβαδό της κουζίνας) αλλά με υλοποιούμενες/πραγματικές διαστάσεις 2.50x2.50=6.25τ.μ.

Στο σημείο αυτό να πω ότι μετά από καταγγελία έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία της πολεοδομίας Αγ. Παρασκευής, η οποία στην έκθεσή της επίσης αναφέρει τις πραγματικές διαστάσεις του συγκεκριμένου χώρου, ήτοι 6.25τ.μ.

Ερώτημα 2: Κάτι τέτοιο επιτρέπεται αν δεχτούμε ότι όντως μιλάμε για Η/Υ, ή να πω στον πελάτη να το ξεχάσει;

Ερώτημα 3: Αν η απάντηση είναι καταφατική στο 2ο ερώτημα (που βάσει των γνώσεών μου το βλέπω πολύ χλωμό), μήπως θα πρέπει να έχω μαζί μου και την έκθεση αυτοψίας για να μην μπλεχτούν χειρότερα στον έλεγχο;

 

Λογικά αν η απάντησή σου από το διάγραμμα κάλυψης είναι ότι ΝΑΙ υπάρχει υπολογισμένος ο ημιυπαίθριος τότε μπορείς να τακτοποιήσεις μόνο τα νόμιμα τ.μ. δηλαδή τα 3τ.μ., ώστε να σου βγει λιγότερο το πρόστιμο διατήρησης στη πολεοδομία για τα άλλα 3.25τ.μ.Όπως και να έχει το πρόστιμο για την αυθαιρεσία δεν το γλυτώνει, εξαρτάται πως θέλει να προχωρήσει ο πελάτης σου.

Link to comment
Share on other sites

An_Arci ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.

Λίγο πολύ είναι αυτό που φανταζόμουνα, άρα από Δευτέρα ξεκινάω την αναζήτηση του Δ.Κ. στα αρχεία, γιατί δυστυχώς δεν το έχουν στο φάκελό τους οι ιδιοκτήτες!!!! Ελπίζω σύντομα να να μου λυθούν όλες οι απορίες!

Και πάλι ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικα τακτοποιούνται οι σοφιτες και τα παταρια.Αν δεν υπαρχει κάτοψη που να τα απεικονίζει απλά τα 'απεικονίζεις' στην κάτοψη του υποκείμενου ορόφου και δηλώνεις το εμβαδό τους.Όσο για τους φωταγωγούς,σε ερώτημά μου στην Πολεοδομία μου είπαν ότι τακτοποιούνται.Ακόμα και τα αίθρια,αν εχουν υπολογιστεί στην κάλυψη,τακτοποιούνται.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικα τακτοποιούνται οι σοφιτες και τα παταρια.Αν δεν υπαρχει κάτοψη που να τα απεικονίζει απλά τα 'απεικονίζεις' στην κάτοψη του υποκείμενου ορόφου και δηλώνεις το εμβαδό τους.

 

Σε περίπτωση πολυκατοικίας στην οποία εκ των υστέρων έγινε αναθεώρηση άδειας για προσθήκη στέγης (κεραμοσκεπής), ταυτόχρονα η στέγη αυτή δεν κατασκευάστηκε στο σύνολο της κάλυψης όπως προέβλεπε η αναθεώρηση, αλλά σε τμήμα μόνο αυτής (το υπόλοιπο παρέμεινε δώμα) και κάτω από αυτή την κεραμοσκεπή δημιουργήθηκε σοφίτα. Που θα πρέπει να διαγραμμιστεί αυτή η σοφίτα; Δε βλέπω άλλο τρόπο, πέρα από το να γίνει αυτό στην κάτοψη της στέγης (και η οποία όμως ξαναλέω δε συμφωνεί με την πραγματικότητα). Η αμέσως επόμενη κάτοψη που υπάρχει, είναι αυτή του υποκείμενου (2ου) ορόφου, ο οποίος όμως διατηρεί λειτουργική αυτοτέλεια ως προς τη σοφίτα.

Link to comment
Share on other sites

σε καταστημα υπαρχει νομιμο παταρι.εχει ομως κατασκευαστει μεταλλικη κατασκευη 2*3 που ενωνει το παταρι με τη σκαλα ανοδου απο το καταστημα

προς το παταρι προφανως γιατι μετακινηθηκε η σκαλα ανοδου .δηλ. στην ουσια η μεταλλικη κατασκευη χρησιμοποιειται ως διαδρομος και χωρος για αποθηκευση κουτιων αποτι ειδα.το ερωτημα ειναι αν τακτοποιειται αυτη η μεταλλικη κατασκευη και σαν τι χρηση.ευχαριστω για το χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Μου έχει τύχει μια περίπτωση που μπορεί να είναι απλή, αλλά λόγω απειρίας δεν ξέρω τι πρέπει τελικά να κάνω.

Είναι δυο διαμερίσματα στον ίδιο όροφο πολυκατοικίας στο Δήμο Αθηναίων. Στον όροφο υπάρχουν τρεις προς τακτοποίηση Η/Χ, δυο στο ένα διαμέρισμα και ένας στο άλλο. Υπάρχουν δηλαδή δυο ιδιοκτήτες που θέλουν να τακτοποιήσουν Η/Χ.

Τα σχέδια της άδειας εμφανίζουν μια εντελώς διαφορετική διαρρύθμιση, με ένα μεγάλο διαμέρισμα και ένα μικρό στούντιο όπου και οι 3 προς τακτοποίηση χώροι βρίσκονται στο μεγάλο διαμέρισμα.

Το θέμα είναι ότι εγώ δεν περίμενα τόσο κραυγαλέες διαφορές και ξεκίνησα να ετοιμάζω τα χαρτιά για 2 φακέλους (ΦΕΜ, παράβολα).

Η μόνη λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να υποβληθεί ένας φάκελος για το ένα διαμέρισμα και να συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες μεταξύ τους τη μοιρασιά του τελικού προστίμου.

Μήπως όμως εφόσον πρόκειται για εντελώς άλλη διαρρύθμιση, θεωρούνται και τα δύο διαμερίσματα ως αυθαίρετα από την πολεοδομία και συνεπώς δεν έχει καμία ουσία να νομιμοποιήσει κανείς τμήμα αυθαίρετης ιδιοκτησίας? Τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

@nagorop ο διοκτήτης οφείλει να σου φέρει σχέδια της οα και κει πάνω να κάνεις τις αλλαγές σου...

 

Καλημέρα,

 

Highlander, τα σχέδια της οα τα έχω στα χέρια μου. Ποιές αλλαγές να κάνω? Καταρχήν ένας φάκελος ή δύο?

Τακτοποιώ μόνο τους Η/Χ ή όλο το διαμέρισμα εφόσον έχει αλλάξει η διαρρύθμιση?

Και το κυριότερο: έχει κανένα λόγο ένας ιδιοκτήτης να τακτοποιήσει μόνο τους Η/Χ εφόσον όλο το διαμέρισμα του θεωρείται παράνομο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.