Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Φυσικά και μπορεί ο οποιοσδήποτε. Αν η συζήτηση όμως πάει προς τα εκεί, θα πρέπει να μου εξηγήσεις και γιατί ζητάνε υπογραφή μηχανικού (προφανώς και όχι για τις μετρήσεις). Κάτι έχουν στο μυαλό τους...

 

Αν υπογράφω σε κάτι, ναι θα πάω να μετρήσω.

 

Τώρα αυτό με το βάρος, δεν κατάλαβα καν πως συνδέεται με την όλη συζήτηση.

Άσε τα μετρήματα και διεκπεραίωνε εσύ δηλώνεις? Ο ιδιοκτήτης δηλώνει. Σου λέει τόσα έκλεισα. Ή σου λέει εκλεισα αυτόν τον Η/Χ. Πας να δεις όντως αν είναι αυτός κι όχι ο άλλος? ή αν όντως είναι όλος κλειστός ή άφησε και ένα μέρος του ημιυπ. ανοιχτό. Διεκπεραίωνε και τελείωνε και πάνε για άλλα. Μη το ψειρίζεις και πολύ. Ο ιδιοκτήτης δηλώνει και ο μηχανικός συντάσσει τ.ε. ανευ ευτοψίας.

Εμένα μου τυχε περίπτωση: Η/Χ 9,62τ.μ. Κυρία τάδε τόσα είναι. Α, όχι λέει δε νομίζω να είναι τόσα πολλά και ο από πάνω τον ίδιο η/χ με μένα έχει. Αυτός έχει 3 Η/Χ και δήλωσε 18. Τέλως πάντων υπολογίζω αφαιρώ τους άλλους 2 και λέω κυρία τάδε ακριβώς το ίδιο έχετε όντως, 9,62τ.μ. έβαλε και ο από πάνω. Εμένα λέει θα βάλεις 8. Μα δεν είναι τόσο, άσε που θάχεις πρόβλημα αύριο μεθάύριο. Όχι οχτώ θα βάλεις εμένα μου ήρθε να πληρώσω και τόσο για την περαίωση. Τι δουλειά έχω εγώ να πληρώσω περαίωση. Άλλοι τα φάγαν από μας τα παίρνουν :lol: . Ήθελε να βγάλει το άχτι της. Με τα πολλά υποχωρεί και λέει άντε μέχρι 9 τ.μ. . 9 θα το βάλεις τι θα με κάνουν δηλαδή για μισό τετραγωνικό 9 έχω. Καλάααααα λέω. Αφήνω δυο μέρες να κυλήσουν μέχρι να ετοιμάσω και το φάκελο να χαλαρώσει κι αυτή κι αλλάξει γνώμη. Της τηλεφωνώ κυρία τάδε αυριο υποβάλλω το φάκελο πόσα δηλώνεις? 9,62 είναι στο σχέδιο τόσο το βάζω. Τι 9,62? όσα είπαμε 9 !!!! Κοίταξε της κάνω η διαφορά από τα 9 μέχρι τα 9,62 είναι 43 ευρώ μη το κάνεις θέμα αυριο μεθαύριο θα έχεις εσύ ή οι κόρες σου, που θα μεταβιβάσεις το σπίτι, πρόβλημα΄και θα το πληρώσεις με το παραπάνω. Τακτοποείς που τακτοποιείς μη δημιουργείς πρόλημα για μισό τετραγωνικό και για 43 ευρω. Όχι λέει 9 θα το βάλεις τελείωσε. Οκ λέω 9 εχεις 9 βάζω. Να κάτσω κι άλλο να σκάσω? Εσύ τι θα έκανες για μια τόσο αστεία υπόθεση δε θα έκανες τεχνική έκθεση και θα της έλεγες έλα να σου δώσω τα λεφτά σου πίσω?

Απλά στην τ.ε.΄και στο σχάεδιο σημείωσα 9τ.μ. χωρίς να πώ πλευρά τόσο έπί τόσο = 9,0 Μπορεί να έχει αφήσει μια γωνία και να έχει 9 Τι με νοιάζει εμένα αφού δε καταλαβαίνει? Κι δε μπορεί να μου πει κανένας νεόκοπος υπαλληλίσλος του δημοσίου τίποτε ούτε να με επιπλήξει. Μπορώ να δικαιολογηθώ νομίζω άσε που δε θα υπάρξει θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Κορόιδο δεν είναι, αλλά από τη στιγμή που καλείται να δηλώσει εμβαδόν χώρου σε χώρο που δεν έχει χτιστεί, ε δεν θα είναι και υπόλογος όταν μαζί με όλα τα υπόλοιπα, καταθέτει ΚΑΙ τεχνική έκθεση με σφραγίδα και υπογραφή ;

 

Υπόλογος απο ποιον; Νομίζεις ότι το εκάστοτε τμήμα ελέγχου θα κάτσει και θα στέλνει ειδοποιησεις στο πειθαρχικό του ΤΕΕ; Δεν νομίζω.

Πάντως έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έγιναν καταγγελίες στην φάση της κατασκευής σε ήδη δηλωμενο χώρο.

Φυσικά λόγω ψευδών στοιχείων η αίτηση είναι άκυρη.

Το παράδοξο και πάλι είναι ότι μπορει να ξαναγίνει αίτηση και να αφαιρεθούν τα ποσά που θα καταβληθούν-αν θυμάμαι καλά- με το πρόστιμο ανέγερσης και φυσικά σταματάει και το διατήρησης.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Ιάμβλιχος και εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω. Σε συνάντηση με πελάτη μου είπε να βάλεις λιγότερα μέτρα. Μα του είπα τυπικά εφόσον δεν υπάρχει τοιχοποιία στο αρχικό αρχιτεκτονικό σχέδιο πρέπει να μετρήσω από την ελεύθερη άκρη και έστω τουλάχιστον να υπάρχει μια απόκλιση 5% νομίζω λέει ο νόμος ας το επιβεβαιώσουν άλλοι συνάδελφοι.Το θέμα είναι οκ εγώ το βάζω δεν υπάρχει πρόβλημα από μέρους μου μιας και ο πελάτης κάνει την υπέυθυνη δήλωση αλλά τι πρόβληματα μπορεί να έχει στο μέλλον? Κυρίως σε θέματα μεταβίβασης, ΚΕΝΑΚ?..πώς μπορώ να τον προστατεύσω ?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι για τον υπολογισμό της επιφάνειας σωστά αναφέρω ότι δεν περιλαμβάνεται το πάχος των τοίχων όπου αυτοί υπάρχουν, έτσι τουλάχιστον διάβασα στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΕΜ.Ήθελα επίσης να ρωτήσω, όροφος που επικοινωνεί με εωτερική σκάλα με τον υπερκείμενο θεωρείται συνολικά αυτοτελής ιδιοκτησία, οπότε ουσιαστικά πάει στη πολεοδομία με ένα φάκελο? Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα κατά τον έλεγχο?

Link to comment
Share on other sites

Στα αρχιτεκτονικά σχέδια φαίνεται η κάτοψη 3ου και 4ου. Στη συσταση όμως φαίνονται ενιαία τα τετραγωνικά.Θεωρείται μεζονέτα.Οπότε λογικά 1 φάκελος.

Link to comment
Share on other sites

 

 

@Άρης_Χανιά :

 

Ακόμη περιμένουμε την ανακοίνωση με υπόλοιπο Σ.Δ., όπου δεν γίνονται δεκτές περιπτώσεις τακτοποίησης από τις αρμόδιες Πολεοδομίες :razz:

 

Έχω την υποψία ότι δεν θα την βγάλουν ποτέ για να μην τιναξουν την μπαγκα (έτσι την λένε?) στον αέρα....

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά έχω μια περίπτωση δώματος σε πολυκατοικία, που κατασκευάστηκε χωρίς άδεια σε κοινόχρηστη ταράτσα. Έγινε καταγγελία και η πολεοδομία έβαλε πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης για το αυθαίρετο δώμα στον πελάτη μου. Ο πελάτης μου είναι σε αντιδικία με τους υπόλοιπους ενοίκους και ο δικηγόρος του με υπόμνημα προς την επιτροπή αυθαιρέτων της Πολεοδομίας, προσπαθεί να γλιτώσει το πρόστιμο λέγοντας ότι μπορεί να υπαχθεί το δώμα στο Ν.3843/10 γιατί είναι εντός ιδεατού στερεού κλπ...

Δεν ισχύει αυτό, σωστά; Δεν είναι εντός εγκεκριμένου όγκου οπότε δεν εντάσσεται στο νόμο, ε;

Από το διάγραμμα κάλυψης φαίνεται ότι υπάρχει αρκετή περίσσεια δόμησης και όγκου. Αυτό που σκέφτομαι είναι να βγάλει καινούρια άδεια για προσθήκη δώματος. Παίζει αυτό ή κάνω λάθος; Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσει το πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης του αυθαιρέτου ή θα πληρώσει ότι είναι να πληρώσει από την ημερομηνία της αυτοψίας μέχρι να βγει η άδεια;

Link to comment
Share on other sites

@fotoiko1980

 

Η ρύθμιση αφορά περιπτώσεις εντός του νομίμου όγκου του κτιρίου που φαίνεται στην οικοδομική άδεια (από το δάπεδο του υπογείου εώς το τελευταίο όροφο δλδ δώμα ή στέγη). Εδώ υπάρχει παράβαση υπέρβασης δόμησης (έστω και εάν υπάρχει υπόλοιπο) εκτός όγκου και κατά την άποψη μου δεν τακτοποιείται. Μπορεί ενδεχομένως να κάνει νομιμοποίηση αυθαιρέτου.

-------

Συνάδελφοι σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης εχει μετατρέψει τον κλεισμένο χώρο σε μικρή αποθήκη , WC κτλ του έχετε αναφέρει ότι είναι παράτυπη η τακτοποίηση?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα, σε υπό ανέγερση οικοδομή που πλήρει όμως όλους τους υπόλοιπους όρους της ρύθμισης(ως προς την ημερομηνία έκδοσης αδείας) μπορεί να γίνει υπαγωγή στην ρύθμιση; Δηλαδή να ρυθμιστούν χώροι οι οποίοι δεν έχουν κλείσει ακόμα, άλλα ο ιδιοκτήτης σκοπεύει να τους κλείσει κατά την πρόοδο των εργασιών;

 

Υπάρχει περίπτωση να γίνει έλεγχος από την πολεοδομία και να προκύψει κάποιο θέμα ακυρότητας της αίτησης και να χάσει ο ιδιοκτήτης ότι χρήματα μπορεί να έχει καταβάλει;

 

Επίσης, εφόσον δεν έχει κλείσει ο φάκελος του έργου στο ΙΚΑ, υπάρχει περίπτωση να απαιτηθούν επιπλέον ένσημα από το ΙΚΑ εφόσον η πολεοδομία ενημερώσει το ΙΚΑ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.