Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

 

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν μπορεί κάποιος να μου πει, για το αν μπορώ να τακτοποιήσω με τον νόμο της Μπιρμπίλη υπόγειο σε κατοικία ως εξής:

 

Η κύρια κατοικία 148 τ.μ. (άδεια του 2003) δομημένη σε οικόπεδο εντός ζώνης (χτίζει 200 τ.μ.).

Το υπόγειο που έχει μετατραπεί σε κύρια κατοικία είναι περίπου 75 τ.μ.

Στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνω για όλο το κτίριο (ισόγειο + όλο το υπόγειο δηλαδή πληρώνουμε για 325 τ.μ.).

Το χώρο του υπογείου που έχει μετατραπεί σε κύρια κατοικία 75 τ.μ. θέλω να το νοικιάσω.

 

Τι με συμφέρει να κάνω;

 

Υ.Γ. είχαμε δοκιμάσει παλιότερα με το μηχανικό μας να κάνουμε αναθεώρηση της άδειας για να μετατρέψουμε το υπόγειο σε κύριας χρήσης αλλά υπερβαίνουμε τα τετραγωνικά (148+75=223 τ.μ. >200 τ.μ. που χτίζει το οικόπεδο) και ο μηχανικός μας το απέρριψε ως ασύμφορο...

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά και ο Ιάμβλιχος δίκιο μπορεί να έχει, είναι μία άλλη πλευρά του νομίσματος, δεν σημαίνει ότι είναι λάθος ή σωστή. Απλά εμείς δεν ξέρουμε τι έχουν κατά νου ή τι θα θελήσουν να εφεύρουν αργότερα οπότε, ναι μεν για να υπάρχει μία συνοχή καλά έκαναν και είπαν να τα ετοιμάζει μηχανικός από την άλλη και μία πισινή δεν βλάπτει. Δεν είναι μαύρο ή άσπρο...

Link to comment
Share on other sites

Directionless

 

 

Και καλά κάνεις και έτσι πρέπει.

Εγώ μίλησα το τι γίνεται σήμερα...

Αυτές οι σαχλαμάρες θα είναι εκεί όμως για πάντα και θα τις βρούμε μπροστά μας από μια μικρή κλίμακα έως μία άδεια.....

Για φαντάσου να σου ζητάνε τότε, ότι δεν σου ζητάνε τώρα...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Θα ήθελα την βοήθειά σας:

Έχω 3 διώροφος κατοικίες (6 ιδιοκτήτες) οι οποίες έχουν κοινό υπόγειο.

Το υπόγειο οι ιδιοκτήτες το έχουν χωρίσει ουσιαστικά άτυπα (χωρίς συμβόλαια) σε 4 κομμάτια δηλαδή σε 4 κατοικίες.

Η ερώτησή μου είναι αν μπορούμε να καταθέσουμε 4 ξεχωριστούς φακέλους για την ρύθμιση (επιθυμία των ιδιοκτητών έτσι ώστε κάθε ιδιοκτήτης να είναι υπεύθυνος για το κομμάτι του ενόψει συμβολαίου που θα υπογραφθεί όπου θα ξεκαθαρίζεται η κυριότητα του καθενός σε κάθε κομμάτι του υπογείου) ή πρέπει να κατατεθεί ένας φάκελος που να αφορά το σύνολο του υπογείου;

Αν κατατεθούν 4 φάκελοι χρειάζονται υπεύθυνες δηλώσεις από όλους τους ιδιοκτήτες ή μόνο από αυτούς που εκμεταλλεύονται την κάθε κατοικία;

 

Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά, έχεις απόλυτο δίκιο. Γι' αυτό κ έθεσα τον προβληματισμό περί υπογραφής και σφραγίδας.

Για αυτό είπα και καλά κάνεις και έτσι πρέπει

Link to comment
Share on other sites

Directionless : Τα σχέδια (που οι περισσότεροι ένα προσχέδιο έχουν, ή το στέλεχος τους λείπει ή το τοπογραφικό) κι αυτά ταχυδρομικά θα τους τα στείλει η πολεοδομία στο σπίτι ?:lol: Και η αίτηση για τα σχέδια ταχυδρομικά θα γίνει κι αυτή? Και τα σχέδια ο ταχυδρόμος θα τα πάρει θα τα βγάλει φωτοαντίγραφα και θα στα στείλει? Α, ρε Ελληνικά Ταχυδρομεία! Μα, η μισή και παραπάνω φασαρία εκεί είναι, να πάρεις τα σχέδια. Και επιμένω ο μηχανικός θα ενημερώσει και κόσμο θα 'ψήσει' και πελάτες. Εσύ νομίζεις όλοι ασχολούνται με τον 3843/2010. Άλλος/η δουλεύει και πρωί και απόγευμα και Σάββατο και έχει άλλες έγνοιες, άλλος δε ξέρει καθόλου από αυτά,λέει εγώ δεν έχω Η/Χ. Ναι όμως μεγάλε έχεις πυλωτή που την έκλεισες την έκανες αποθήκη. η έχεις κλεισμένο φωταγωγό. Πού θα πάει να ρωτήσει αυτός? Πλάκα πλάκα την τελευταία φορα που πήγα πολεοδομία σκάει ένας ταχυδρόμος με δέκα τσουβάλια φακέλους! ''Για ημιυπαίθριους πού ξεφορτώνω?''

Όσο για την πυλωτή, επειδή έτυχε να περάσω θέμα (Πολεοδομία Αιγάλεω), δεν μας λες και εσύ αν πέρασες βοηθητικό χώρο σε παρόμοια περίπτωση ; 'Η απλά εικάζεις.

Εγώ εικάζω η εγκύκλιος το λέει.

?Διαφωνώ. Ο Νόμος είναι κομμένος και ραμμένος έτσι, που να μπορεί ο ιδιώτης να ξεμπερδεύει, ακολουθώντας απλές διαδικασίες (εφόσον συγκεντρώσει την Τεχνική Έκθεση όλα τα φορολογικά από το μηχανικό). Χώρια που υπάρχει και η ταχυδρομική αποστολή. Οπότε, για ποιο συνωστισμό και για ποια ταλαιπώρια μιλάμε ... ;

Άρα δηλαδή είναι βλάκες όλοι αυτοί οι μηχανικοί που ταλαιπωρούνται στις πολεοδομίες στις ουρές.

 

Τέλως πάντων για την πισινή δε διαφωνώ. Αλλά μη τρελλενόμαστε κιόλας ότι θα μας κάνουν ντα! Μάλλον φάπες θα φάνε.

Για την αποθήκη στην pilotis θα την υποβάλλω αύριο και θα σου πω. Αν και έχω ρωτήσει ήδη και μου 'χουν πει οκ!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Θα ήθελα την βοήθειά σας...

Αφού είναι 4 κατοικίες αυτοτελείς, 4 φακέλους θα κάνεις. Και γνώμη μου είναι σε κάθε φάκελο (αν κατάλαβα καλά 4 κατοικίες=4 ιδιοκήτες? - μία για τον καθένα? οι άλλοι 2 ιδιοκτήτες τι πήραν?) καθε φάκελος εκτός από την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή αυτού που έχει τη χρήση ή εκμετάλλευση εν πάσει περιπτώσει, βάλε και όλους τους άλλους να κάνουν υπεύθυνη δήλωση την απλή φόρμα ότι αποδέχονται τα του άλλου με τόσα τ.μ. να τακτοποιηθούν και επικυρωμένη από κεπ, μη σε πουν αύριο μεθαύριο και πλαστογράφο ή ότι συνήργησες σε πλαστογραφία, πότε δε ξες. όταν είναι πολλοί ιδιοκτήτες μπερδεύεται το πράμα. Και να χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Link to comment
Share on other sites

Οι 2 από τις 4 κατοικίες (του υπογείου) ανήκουν σε 2 αδέρφια που τις εκμεταλλεύονται από κοινού. Δηλαδή ουσιαστικά υπάρχουν 6 ιδιοκτήτες με ποσοστό 1/6 ο καθένας όσων αφορά το κοινό υπόγειο.

Αρχική σκέψη που είχα κάνει είναι σε κάθε φάκελο να έχω 6 υπεύθυνες δηλώσεις αλλά δεν ξέρω πως θα χαρακτηρίσω τον ιδιοκτήτη που εκμεταλλεύεται τον χώρο και πώς του υπόλοιπους 5 (συνιδιοκτήτες με ποσοστό 1/6;;).

Εναλλακτικά σκέφθηκα να φτιάξω 4 φακέλους, ένα για κάθε χώρο, όπου θα υπογράφουν ως συνιδιοκτήτες μόνο όσοι από τους ιδιοκτήτες εκμεταλλεύονται τον εν λόγω χώρο, π.χ τα 2 αδέρφια για τον 1 χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Η κύρια κατοικία 148 τ.μ. (άδεια του 2003) δομημένη σε οικόπεδο εντός ζώνης (χτίζει 200 τ.μ.).

Το υπόγειο που έχει μετατραπεί σε κύρια κατοικία είναι περίπου 75 τ.μ.

Στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνω για όλο το κτίριο (ισόγειο + όλο το υπόγειο δηλαδή πληρώνουμε για 325 τ.μ.).

Το χώρο του υπογείου που έχει μετατραπεί σε κύρια κατοικία 75 τ.μ. θέλω να το νοικιάσω.

 

Επειδή είχα παρόμοια περίπτωση άκου τι θα κάνεις. Θα υπολογίσεις/ ή ο μηχανικός σου τα τ.μ. του υπογείου που μπορείς να δικαιολογήσεις νόμιμα, μέχρι να φτάσεις δηλαδή δόμηση 200 άντε λίγο παρακάτω.

Τα υπόλοιπα 23τ.μ. δόμησης τα τακτοποιείς (συγκεκριμένα τα καθαρά τ.μ. του εσωτερικού χώρου των 23τ.μ.) και αφού γίνει η τακτοποίηση κάνει ο μηχανικός σου την αλλαγή χρήσης.

Κοίταξε μόνο αφού θέλεις να το νοικιάσεις να δηλώσεις το υπόγειο σαν άλλη κατοικία και όχι ένα με του ορόφου για παράδειγμα.

Το 325τ.μ. από που προκύπτει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.