Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Όμως ο 3843 λέει ένα φάκελο ανα ιδιοκτησία!!!

 

Συνηθισμένο λάθος που όμως δεν πρέπει να το κάνουμε και οι Μηχανικοί. Ο όρος "ιδιοκτησία" (συνοδευόμενος από το "ανεξάρτητη", "αυτοτελής", ή "ξεχωριστή"), αναφέρεται σε πράγματα και όχι σε εμπράγματα δικαιώματα επί αυτών ούτε σε "περιουσιακά μερίδια" προσώπων. Εμένα η "ιδιοκτησία" μου όπως την ερμηνεύεις έστω ότι είναι,

1) 1 διαμέρισμα το οποίο κατέχω κατά πλήρη κυριότητα 100% στην Αττική

2) 1 εξοχικό στο Αίγιο στο οποίο έχω 50% πλήρη κυριότητα με το άλλο 50% της πλήρους κυριότητας στον αδερφό μου,

3) άλλο ένα στη Χαλκιδική του οποίου έχω το 100% της ψιλής κυριότητας με την επικαρπία στους 2 γονείς μου.

Έστω ότι όλα αυτά έχουν χώρους προς "τακτοποίηση". Μπορείς να μου πεις πόσες "ιδιοκτησίες" είναι κατά τον λανθασμένο ορισμό που συζητάμε; Θα πρέπει να κάνω 1 φάκελο για ...όλα αυτά; Θα πρέπει να κάνουν και οι άλλοι συγκύριοι από ένα φάκελο; Ασφαλώς και τίποτα από τα δύο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έπεσε στα χέρια μου ένα αντίγραφο απο μια Υ/Δ τακτοποίησης όπου ο μηχανικός (προφανώς) αναφέρει σαν νέα χρήση μιας σοφίτας αποθηκευτικό χώρο κατοικίας (!) . Είναι άκυρη η τακτοποίηση ή δεν κατάλαβα κάτι εγώ;

Link to comment
Share on other sites

Tην τελευταία φορά που έδωσαν παράταση το Φεβρουάριο, είπαν ότι θα είναι και η τελευταία. Τώρα, πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κανείς γι' αυτό, δεν ξέρω...

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος για άλλη παράταση.

 

Η κίνηση έχει μειωθεί πολύ. Όσοι θέλανε να το κάνουνε έχουν πάει πια. Η προηγούμενη παράταση δόθηκε γιατί δεν προλαβαίνανε οι πολεοδομίες. Τώρα έχει στρώσει το πράγμα. Εξάλου πρέπει να αρχίσουν και τα αυθαίρετα κάποια στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Μου έχει τύχει μία υπόγεια βιοτεχνία - κατάστημα η οποία στην άδεια είναι αποθήκη. Ο χώρος είναι κατάστημα χονδρικής σε ένα τμήμα, έχει μηχανήματα (μικρά) για κατασκευή ρούχων και είναι και αποθήκη γιατί έχει σκόρπια εμπορέυματα.

 

Ο ιδιοκτήτης μου ζήτησε να το τακτοποιήσω και να το κάνουμε από αποθήκη, κατάστημα. Όμως έβαλα κάτω τα πρόστιμα και βγαίνει μεγάλο το ποσό καθώς είναι πολλά τα τετραγωνικά.

 

Δεν γίνεται να του τακτοποιήσω ένα τμήμα του χώρου μόνο σαν κατάστημα και το υπόλοιπο να το αφήσω αποθήκη που είναι ? Εάν έρθει κάποιος για έλεγχο, θα τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης κάποια διαχωριστικά και θα απομονώσει το κατάστημα.

 

Το πρόβλημα είναι εάν μας πούνε τίποτα που θα υπάρχουν μηχανήματα μέσα στην αποθήκη ? Υπάρχει περίπτωση να μας πει κανείς κάτι για αυτό ? Στην αποθήκη δηλαδή πρέπει να υπάρχουν μόνο εμπορεύματα ?

Link to comment
Share on other sites

nik

όσον αφορά στο πρώτο σκέλος του ερωτήματός σου, να τακτοποιήσεις ένα τμήμα του καταστήματος και το άλλο να μείνει ως αποθήκη, γίνεται, και προσωπικά το έχω κάνει σε δική μου περίπτωση.

Σχετικά με το δεύτερο σκέλος, για το αν επιτρέπονται μηχανήματα στο χώρο της αποθήκης, δυστυχώς δεν ξέρω!.. :-/

Link to comment
Share on other sites

Εχω ένα αγρόκτημα 10 στρεμμάτων που περιλαμβάνει αποθήκη 30 τμ. νόμιμη.

Ενδιαφέρομαι για φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 10 kWp και σκέφτομαι να "τακτοποιήσω" 15 τμ από την αποθήκη ως κατοικία ώστε να μπορέσω να εντάξω την περίπτωση στα οικιακά φωτοβολταϊκά. (Βέβαια, θα μετατρέψω το ρεύμα του κτήματος σε οικιακό.)

 

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή ή μήπως μπλέξω πάρα πολύ;

 

Είναι σωστή η σκέψη μου; Θα υπάρξουν επιπτώσεις δυσμενείς λόγω κατοικίας στο αγρόκτημα από πλευράς εφορίας ή ίσως υπάρχει κάποιο μειονέκτημα που δεν πάει το μυαλό μου τώρα; Μην την πατήσουμε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.