Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Παλαιοί" ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ


x_user

Recommended Posts

πρόσφατα είδα την Αρ.79/17.9.2010 Εγκύκλιο του ΟΑΕΕ (εδώ) όπου μου φάνηκε ότι προωθείται για τους ΕΕ υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.

 

Είναι έτσι τα πράγματα ή κάτι δεν κατάλαβα σωστα?

 

─────────────────

Διευκρινίστε την ειδικότητά σας.

Link to comment
Share on other sites

Απόσπασμα από την εν λόγω εγκύκλιο:

 

Κατʼ εξαίρεση εξακολουθούν να απαλλάσσονται από την υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ, βάσει του νέου νόμου (Ν. 3863/2010), οι ¨παλαιοί¨ ασφαλισμένοι του πρώην ΤΣΜΕΔΕ των οποίων η υπακτέα στον ΟΑΕΕ δραστηριότητα είναι συναφής με την ιδιότητα του μηχανικού (π.χ. μέλος κατασκευαστικής εταιρείας). Εάν δεν υπάρχει συνάφεια, η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ καθίσταται υποχρεωτική.

 

 

Αυτό ίσχυε και πριν την έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου.

 

Βέβαια προστίθεται το : ...

 

Σας εφιστούμε την προσοχή στις περιπτώσεις των ¨παλαιών¨ ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ που έχουν ήδη λάβει απαλλακτικές βεβαιώσεις του Ν. 2335/1995 κατά το παρελθόν, άμεσα να ειδοποιηθούν και να ασφαλιστούν από 1/8/2010.

Το ερώτημα είναι ποιά θεωρείται συναφής δραστηριότητα και ποιά όχι.

Link to comment
Share on other sites

Eκτός αυτού με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο δεν ξεκαθαρίζεται το καθεστώς των λεγόμενων " νέων ασφαλισμένων " δεδομένου ότι παραπέμπει σε νεότερη οριστική διευθέτηση .

Link to comment
Share on other sites

Παρ' όλα αυτά όμως και μέχρι την οριστική διευθέτηση οι νέοι θα εξακολουθούν να απαλλάσσονται από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ. Το πιθανότερο είναι και η οριστική διευθέτηση να συνεχίζει την απαλλαγή μιας και οδηγούμαστε σε ενιαίο ταμείο ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%924%CE%A074691%CE%A93-4%CE%91%CE%9D

Αναδρομική απαλλαγή από τον Κλάδο Υγείας του ΟΑΕΕ των “παλαιών” ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ που ασκούν δραστηριότητα υπαγόμενη στον Οργανισμό χωρίς να είναι συναφής με την ιδιότητά τους για την οποία είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ

 

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/13224

Επέκταση της συνάφειας των παλαιών ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ και στην περίπτωση υγειονομικών και νομικών με νομοθετική ρύθμιση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.