Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση Ανάθεσης


Recommended Posts

Σε πολλές περιπτώσεις μου έρχεται κόσμος (άγνωστος προς εμένα) και μου ζητάει τοπογραφικό (π.χ. για συμβολαιογραφική πράξη κ.λπ.)

Πως μπορώ να είμαι κατοχυρωμένος ότι θα μου δώσουν χρηματικά αυτό που συμφωνήσαμε.

Σκέφτομαι να τους βάζω να υπογράφουμε κάτι σαν σύμβαση - Δήλωση Ανάθεσης... ή είναι υπερβολικό?

 

Το λέω επειδή μου έτυχε περίπτωση που κυρία συμφώνησε αρχικά στα 350ευρώ για τοπογραφικό όμως αφου μέτρησα - έκανα επεξεργασία κ.λπ. και μόλις ήμουν έτοιμος να παραδώσω μου λέει πως ρώτησε και αλλού και πως ζητάνε γύρω στα 200 και πως τόσα θέλει να μου δώσει...

 

Έχει κανείς κάποιο πρότυπο δήλωσης ανάθεσης ή σύμβασης όταν πρόκειται για σύνταξη τοπογραφικού διάγραμματος?

 

Ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

Δείξε της πόσα βγάζεις βάσει του ΠΔ. Στη συνέχεια πες της οτι η έκπτωση έχει ήδη συμφωνηθεί και οτι εσύ δεν θα αναλάμβανες τη δουλειά με το αστείο ποσό των 200 ευρώ, οτι στο κλάδο έχουν παρεισφρύσει ένα σωρό άσχετοι, οτι λαμβανομένης υπόψη την νομική κατοχύρωση που της παρέχεις σε βάθος χρόνου (ένα καλό τοπογραφικό χρησιμοποιείται για δεκαετίες) οτι και 350 ευρώ είναι πολύ μικρό ποσό για την ευθύνη που αναλαμβάνεις, κτλ.

 

Καλή τύχη με τους γύφτους...

Link to comment
Share on other sites

1200τ.μ. όμως δεν είναι εκεί το θέμα.

 

Το ζήτημα είναι ότι συμφωνήσαμε μία τιμή και μετά αφού έχω κάνει τη δουλειά μου λέει άλλα.

Τελικά την τιμή την έριξα στα 250ευρώ και με πλήρωσε (ευτυχώς!!!)

 

Όμως το ρωτάω αυτό επειδή επικοινώνησε μαζί μου μία άλλη κυρία (την οποία δεν γνωρίζω) και μου ζήτησε άλλο τοπογραφικό. Επειδή την πάτησα ήδη μία φορά - και δεν θέλω να την ξαναπατήσω - απλά σκέφτομαι να τους βάζω να υπογράφουμε μίνι σύμβαση και ρωτάω αν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε κάποιον άλλο συνάδελφο...

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά θα έπρεπε να γίνεται υπογραφή δήλωσης ανάθεσης.

Είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστείς ότι θα πάρεις τα χρήματα που συμφώνισες (ανεξάρτητα αν δεν γράφεται τίποτα στη δήλωση ανάθεσης) και αυτό γιατί αν δεν σε πληρώσεις τότε πάς τη δήλωση ανάθεσης στο ΤΕΕ και μετά θα πρέπει να σε πληρώσει με τον 696 που βγάζει πιό πολλά.

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι άλλο :

Φίλε chris_m κατά την γνωμη μου δεν το χειρίστηκες καλά το ζήτημα.

Αν ήμουν στη θέση σου δεν θα της έδινα το τοπογραφικό ακόμα και αν συμφωνούσε μετά να μου δώσει όλο το ποσό. Έχουμε και μιά αξιοπρέπεια που λένε. Εντάξει υπάρχει αναδουλειά αλλά όπως λέει και μιά γνωστή μου : " Αν είναι να μήν πληρώνομαι τη δουλειά που κάνω θα κλείσω το γραφείο και θα πάω να φυτέψω καπνά"

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες δήλωση ανάθεσης εννοείς αυτό;

 

http://www.michanikos.gr/dload.php?action=file&file_id=99

 

Και πως διασφαλίζεις το γνήσιο της υπογραφής;

Ο ιδιώτης πχ δεν έχει κάποια σφραγίδα.

 

Δέχονται απλά στο ΤΕΕ ότι αφού έχει υπογράψει και έχεις κάνει η δουλειά άρα έγινε πράγματι η ανάθεση;

Τότε γιατί να μην ισχύει και χωρίς υπογραφή. Ποιός κάνει σχέδια και τοπογραφικά για πλάκα;

 

Μήπως τελικά απλά να ζητάμε προκαταβολή. Άμα αλλάξει γνώμη και έχει πληρώσει 100 ευρώ προκαταβολή θα πληρώσει και στο «συνάδελφο» 200, σύνολο 300.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε,

Να της έλεγες την έρευνα αγοράς να την έκανε πριν σου αναθέσει το τοπογραφικό. Τα 200€ της τα ζήτησε κανένας Δημόσιος Υπάλληλος ή κανένας που έχει μείνει στην εποχή της κορδέλας και του διαφανούς με τον ραπιντογράφο?? Η δουλειά σου τόσο αξίζει και ακόμα παραπάνω. Η δήλωση του 651 είναι η ευθύνη σου και γι αυτό πληρώνεσαι.

Βέβαια η συμφωνία είναι άτυπη και δεν την "κρατάς" από πουθενά αν δεν θέλει να σε πληρώσει.

Καλό είναι βέβαια να υπάρχει ένα έντυπο ανάθεσης-ανάληψης εργασίας υπογεγραμμένο και από τον "εργοδότη" και τον μηχανικό....

Αλλά ποιός το εφαρμόζει??

Σημειωτέον μην πείς ποτέ σε πελάτη από τηλέφωνο ότι το οικόπεδο που ενδιαφέρεται να αγοράσει ΔΕΝ είναι οικοδομήσιμο, αν προηγουμένως δεν έχεις εξοφληθεί την εργασία σου.... Θα του το λές αφού Πρώτα σε πληρώσει και μετά του ενεχειρήσεις το φάκελλο με τα σχέδιά σου. Αλλιώς θα τον ψάχνεις μαζί με τον "Παναγή στα Μέγαρα". Η ανωτέρω σημείωση έρχεται εξ εμπειρίας (δις αμαρτείν, τρίτη ΔΕΝ θα υπάρξει)

Link to comment
Share on other sites

Έχει τύχει το ίδιο και σε εμένα. Πολύ απλά δεν της έδωσα το τοπογραφικό. Έπειτα επέμενε να μου δώσει το συμφωνηθέν ποσό αλλά εννοείται πως δεν δέχτηκα. Απλά πράγματα για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια (όση μας έχει απομείνει).

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες στο club!υπαρχει κανεις στο ελευθερο επαγγελμα που να μην εχει φαει ταπα?κ 80 χρονων να φτασεις οι ταπαδοροι υπαρχουν.απλα με τον καιρο κ την εμπειρεια προσπαθεις να ελαχιστοποιησεις αυτες τις περιπτωσεις ειτε με πρωκαταβολή είτε "κόβοντας" φάτσες και καταστάσεις (οικογενειακή κατάσταση - οικονομική κατάσταση κτλ) στην επαρχία είναι πιο εύκολο πχ ρωτάς ο τάδε τι καπνό φουμάρει?κ στο φινάλε άν φας καμία τάπα θα τα βγάλεις από τους επόμενους.μην ντρέπεσαι.κ εσυ αν πας σε εναν πχ υδραυλικό σε κοπανάει στα αυτιά κ λες κ ευχαριστώ γιατί τον έχεις ανάγκη.ευτυχώς η δυστυχώς έτσι δουλέυει το σύστημα αλλιώς 1-2 τάπες κ βάζεισ απέξω "closed"!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.