Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτήσεις - απορίες περί ΚΕΝΑΚ, των σχετικών ΤΟΤΕΕ και του λογισμικού ΚΕΝΑΚ του ΤΕΕ


panos-vicious

Recommended Posts

panos-vicious

Αν κατεβάσεις τώρα το παράδειγμα της πολυκατοικίας θα δεις ότι έχει αναθεωρηθεί.

Περιέχει την αλλαγή που αναφέρεις με την ισχύ των βοηθ. συστημ. διορθωμένη καθώς και άλλες αλλαγές και χρήσιμες διευκρινήσεις όπως για το θέμα της οικονομοτεχνικής έκθεσης (μερικά λαθάκια δεν διορθώθηκαν).

Πάνω στους κυκλοφορητές συνήθως γράφει μια ονομ. ισχύ στον άξονα. Νομίζω ότι θα πρέπει να την μετατρέψεις πρώτα σε ηλεκτρική και αυτή χρησιμοποιείς άσχετα με το σημείο λειτουργίας ή τις στροφές που δουλεύει. Αν εμφανίζει διαφορετικές για κάθε βαθμίδα (αν και δεν έχω δει κάτι τέτοιο) πάρε την μέγιστη.

Αν λείπει η πινακίδα και δεν βγάζεις άκρη με τον τύπο του κυκλοφορητή για να χρησιμοποιήσεις τεχν. φυλλάδια της εταιρίας πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις μια εκτίμηση με βάση παροχή και μανομετρικό (εκτίμηση αν δεν υπάρχει μελέτη θέρμανσης).

 

Εννοείς το παραδειγμα επιθεώρηση ή το παραδειγμα μελέτη ?

Link to comment
Share on other sites

Μήπως το πρόγραμμα εχει bug και να πάρεις την 4Μ ? κανά τηλέφωνο (λέμε τώρα ...)

 

Δεν είναι bug του προγράμματος της 4Μ.

 

Το πρόγραμμα του ΤΕΕ βγάζει την ενεργειακή κατάταξη.

 

Άνοιξα με το πρόγραμμα του ΤΕΕ την πρότυπη μελέτη από την σελίδα του ΤΕΕ.

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/kenak/CaseStudy-KENAK-multihouse_28-11-2010_final.XML

 

Πάλι δεν μου βγάζει κατάταξη, όπως φαίνεται στην συνημμένη εικόνα.

 

update

Με απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση λύθηκε το πρόβλημα. Τώρα μου βγάζει αποτελέσματα αλλά η κατάταξη του κτιρίου στο παράδειγμα του ΤΕΕ βγαίνει Ζ. Το ίδιο βγαίνει και σε εσάς;

post-7380-13188725657_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

2) Αν λάβω ως κέλυφος για τον ΚΕΝΑΚ μόνο τον θερμαινόμενο χώρο (με γαλάζιο), ξέρει κανείς πως θα περάσω το κατακόρυφο τμήμα που έχω κυκλώσει (σκαλοπάτια) στο πρόγραμμα της 4Μ, χωρίς να μου βγάζει πρόβλημα επειδή διασταυρώνονται 3 τοίχοι;

 

Νομίζω ότι δεν μπορείς να το κάνεις στο σχεδιαστικό. Μπορείς να το παραλήψεις αρχικά, όταν σχεδιάζεις, και να επέμβεις ύστερα στο υπολογιστικό φύλλο.

 

Δεν έχω τρέξει βέβαια το υπολογιστικό του ΚΕΝΑΚ, αλλά έτσι το έχω κάνει σε μελέτη θέρμανσης παλιότερα, μάλον με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργεί και τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι

οταν φτάσουμε στο σημείο να γνωρίζουμε το γινόμενο (ψ*l) = .... στις θερμογέφυρες, πως το χρησιμοποιούμε στον υπολογισμό θερμικών απωλειών για τη μελέτη θέρμανσης?

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να τις καταχωρήσεις επιλέγοντας μέθοδο υπολογισμού για τον υπολογισμό των θερμικών απωλειών το πρότυπο EN 12831. Είναι λίγο δύσκολο βέβαια.

Link to comment
Share on other sites

Σε ΠΕΑ έχει βάλει κανείς σαν σενάριο την προσθήκη ηλιακού?

Εγώ το έβαλα χωρίς να αλλάξω τίποτα άλλο στο κτίριο, ορίζοντας ότι θα χρησιμοποιείται μόνο για ΖΝΧ και βάζοντας συντελεστή β μηδενικό, και μου δίνει μείωση στην κατανάλωση όχι μόνο του ΖΝΧ (λογικό), αλλά και στη θέρμανση. Καμία γνώμη?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.