Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΚΕΝΑΚ] Αμοιβές


Recommended Posts

Προς το παρόν δεν ισχύει αυτό που λες. Δεν υπάρχει ούτε διαχωρισμός ειδικοτήτων ούτε και υποχρεωτικός διαχωρισμός της αμοιβής ανάμεσα στους δυο συνυπογράφοντες μηχανικούς.

Link to comment
Share on other sites

Όχι μόνο δεν υπάρχει διαχωρισμός αλλά δεν απαιτούνται συγκεκριμένες ειδικότητες.

 

Η μελέτη δεν είναι εφικτό να διαχωριστεί σε δύο μελέτες, μια για τα αρχιτεκτονικά και μια για τα Η/Μ καθώς είναι όλες οι παράμετροι αλληλένδετες για τον υπολογισμό της ενεργειακής απόδοσης, γι'αυτό μάλλον απέφυγε ο νομοθέτης να ορίσει ποσοστό για τις αμοιβές. Στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ έχετε δει κάτι σχετικό;

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Εκδόθηκε οικοδομική άδεια τον Ιανουάριο του 2009, ολοκληρώθηκε το κτίσμα μεσα στο ίδιο έτος και ο ιδιοκτήτης θέλει να πάρει ρεύμα. Άρα πρέπει να πληρωθεί η αμοιβή επίβλεψης. Εδώ είναι το πρόβλημα.. το Γενάρη δεν υπήρχε ΚΕΝΑΚ και τώρα υπάρχει, άρα τι αμοιβές θα χτυπήσω τώρα στο πρόγραμμα για την επίβλεψη;

Link to comment
Share on other sites

ΚΕΝΑΚ χρειάζεσαι μόνο για νέες άδειες και ριζική ανακαίνιση από 1/10/2010 και μετά (θα βαρεθώ να διαβάζω και να γράφω αυτή την ημερομηνία).

Link to comment
Share on other sites

@gousgounis

Μπήκα στην ιστοσελίδα σου και θέλω να σού πω ότι είναι καταπληκτική η εφαρμογή σου για τον υπολογισμό αμοιβών. Απείρως ευκολότερη από του ΤΕΕ, και δωρεάν!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ gp1. Χρειάζεται ακόμη μερικές βελτιώσεις πριν ενεργοποιήσω τα xml και στον ΚΕΝΑΚ και δυστυχώς (ή ευτυχώς!) δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος.

 

Προς το παρόν έχω την μελέτη ενεργειακής απόδοσης χρεωμένη σε έναν μόνο μηχανικό ενώ μπορεί να γίνει διαφοροποίηση σε κάθε τμήμα της, ώστε να μην τίθεται και θέμα διαχωρισμού αμοιβής.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σχετικα με τον ΚΕΝΑΚ και της μελετες Η/Μ αν σε 100 τμ κατοικια βαλω κλιματισμο που περιλαμβάνεται ψυξη- θερμανση πρεπει να γινει και μελετη θερμανσης (καλοριφερ) ;

Επισης για την αμοιβη ΚΕΝΑΚ ειναι 20% επι των αρχιτεκτονικων και Η/Μ μελετης και

επιβλεψεις η μονο της μελετης;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.