Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: N.3843/10 - Τακτοποίηση Ημιυπαίθριων και λοιπών χώρων


nikos_a

Recommended Posts

tasakos Έτσι έγινε κι εδώ. Του είχαμε υπογράψει πληρεξούσιο να κάνει ΜΣΔ στο όνομά του τονίζοντας την αποκλειστική χρήση του χώρου. Ο συντελεστής στη συνέχεια "κόλλησε" κατά τα γνωστά και ...εγεννήθη το τέρας. Χάνουν αυτοί?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 242
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγοράζω διαμέρισμα πεντετίας με αίθριο που έκλεισε. Φυσικά η περίπτωση αυτή δεν υπάγεται στον ν. 3843/2010. Το ερώτημα είναι , πρόκειται για τέτοια πολεοδομική παρανομία ,που πρέπει να με βάλει σε δεύτερες σκέψεις για την αγορά ή όχι; Ή , σε κάθε περίπτωση , χρειάζεται εξέταση από μηχανικό ;

Link to comment
Share on other sites

Καθόλου "φυσικά". Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάγεται στον 3843. Οποιαδήποτε πολεοδομική παρανομία πρέπει να μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις για μια αγορά. Σε κάθε περίπτωση η αγορά ενός ακινήτου, χρειάζεται εξέταση απο Μηχανικό πλέον, γιατί είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αγνοηθούν οι τεχνικές παράμετροι.

Link to comment
Share on other sites

Και αίθριο που είναι αν είχε μετρήσει στον όγκο (βλέπε Δ.Κ.) θα μπορούσε να μπει στην ρύθμιση. Αν τώρα δεν είναι Χ.Κ.Χ. δεν μπορεί σίγουρα.

Link to comment
Share on other sites

Σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο εκτός σχεδίου ή άδειά μου είναι για ημιυπόγειο και ισόγειο με επιτρεπόμενα τ.μ κτισίματος:17.Έχω κτίσει στο ισόγειο 40 τ.μ και από πάνω άλλα 15.Ρωτώντας τον μηχανικό για τακτοποίηση μου είχε πει ότι δεν υπάγομαι σε καμία ρύθμιση.Μετά από 5 μήνες μου λέει ότι μπορώ να δηλώσω αλλαγή χρήσης και να ρυθμίσω όσα τ.μ αντιστοιχούν,δηλ. 17 κάτω,17 πάνω.Δεν ξέρω αν άλλαξε κάποια νομοθεσία,γι'αυτό ζητώ τη γνώμη σας,να ξεκινήσω τέτοια διαδικασία?Μην με παραπέμψετε σε άλλον μηχανικό γιατί τόσοι είστε στο φόρουμ.Ευχαριστώ.(Σημειωτέον το πάνω κτίσμα το άφησα στα τούβλα).

Link to comment
Share on other sites

1) 40 τ.μ ΙΣΟΓΕΙΟ και αλλα 15 ΑΠΟ ΠΑΝΩ δεν στεκει.Μαλλον εχεις 40 τ.μ ΥΠΟΓΕΙΟ και αλλα 15 ισογειο

 

2) ΑΝ η αδεια σου ειναι μετα τις 2.7.2009 τα ξεχνας ολα...

 

3) Αυτα που σου λεει ο μηχανικος σου για 17 και 17 ειναι μπουρδες...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.