Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


atalagani

Recommended Posts

Διάβασε την παράγραφο 3.2.2.3 της πρώτης ΤΟΤΕΕ

 

Η πόρτα θεωρείται αδιαφανές δομικό στοιχείο. Έτσι την περνάς και στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ οπότε οφείλει να είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς για τα αδιαφανή.

 

Θεωρώ βέβαια ότι είναι σαφώς καλύτερο να την θεωρήσεις διαφανές δομικό στοιχείο και να την μελετήσεις ως τέτοιο ακόμη και βάζοντας ενα απλό τζαμάκι στην πόρτα και πλαίσιο πχ 95% του κουφώματος. Δεν στο απαγορεύει κανείς να το δεις έτσι αλλά θα πρέπει να το δηλώσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι έχει κάποιος απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα?

Πρόκειται για περίπτωση οριζόντιας ιδιοκτησίας, διαμερίσματος δηλαδή (μία και μοναδική θερμική ζώνη), που συνορεύει με κλ/σιο (μ.θ.χ.), σε μία πολυκατοικία.

 

ερ1) Στο "Κτίριο" καρτέλα "Γενικά" πεδίο "Συνολική επιφάνεια" εισάγουμε την επιφάνεια του διαμερίσματος (θερμική ζώνη) ή το άθροισμα της επιφανείας του διαμερίσματος (θερμική ζώνη) + επιφάνεια κλ/σιου (μ.θ.χ.)?

ερ2) Στην ίδια καρτέλα πεδίο "Θερμαινόμενη επιφάνεια" εισάγουμε την επιφάνεια του διαμερίσματος (θερμική ζώνη)? ή κάτι διαφορετικό?

ερ3) Στην ίδια καρτέλα πεδίο "Ψυχόμενη επιφάνεια" εισάγουμε την επιφάνεια του διαμερίσματος (θερμική ζώνη)? ή κάτι διαφορετικό?

ερ4) Στην ίδια καρτέλα πεδίο "Αριθμός ορόφων" εισάγουμε των αριθμό των ορόφων συνολικά της πολυκατοικίας συμπεριλαμβάνοντας ισόγειο και υπόγειο ή την τιμή 1 αφού το διαμέρισμά μας αποτελεί τμήμα κτιρίου δηλαδή έναν (1) όροφο?

ερ5) Ύψος ισογείου εισάγουμε ή δεν έχει νόημα αφού στο ισόγειο βρίσκεται μία διαφορετική οριζόντια ιδιοκτησία και τμήμα πυλωτής?

Link to comment
Share on other sites

Το έχω ξαναθέσει και απάντηση δεν πήρα (η αναφορά δεν είναι προσωπική)

Πως προφυλάσομαι εγώ ότι ο "πελάτης" μου δεν θα πάει στον Ε.Ε. που δεν θα του ζητήσει φύλλο ελέγχου λέβητα από την στιγμή που δεν το "βλέπει" κανείς άλλος???....

 

Δεν μπορείς να προφυλαχτείς από του αεριτζίδες που θα δίνουν ΠΕΑ χωρίς να πατανε το πόδι τους στο κτίριο.

 

Μόνο με καταγγελία ελέγχεται αυτό. Είτε με έκδοση νεου ΠΕΑ από τον νέο ιδιοκτήτη.

 

Εμείς μόνοι μας μπορούμε μόνο να μην ξεφτιλίσουμε την ένοια του Ε.Ε. και του ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καταλάβει το εξής: Η εγκύκλιος αναφέρει οτι θα χρειάζεται ΚΕΝΑΚ μελέτη για το κτίριο προς ενοικίαση. Δηλαδή, σε ένα κτίριο που ο πελάτης θέλει να νοικιάσει ένα κτίριο γκαρσονιέρα κάτω των πενήντα τετραγωνικών θα πρέπει να έχει αυτή τη μελέτη? Θα αφορά διαμερίσματα μόνο ανω των 50 τετραγωνικών? Θα αφορά και για μικρότερα τετραγωνικά? Με τις ενοικιάσεις τι γίνεται? που ακριβώς θα του χρειάζεται? Θα το καταθέτει στην εφορία μαζί με τα συμβόλαια κλπ?

Link to comment
Share on other sites

Μια ερωτηση:

 

2 διαμερισματα.

Στα συμβολαια ειναι = 49 και 60 τ.μ.

Γινεται νομιμοποιηση (με 3843/10) για 53 και 55 μ2 (η πραγματικοτητα)

 

Προφανως χρειαζεται ΠΕΑ μονο για το ενα διαμερισμα, σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.