Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκυροδέτηση πλάκας και παγετός


 
katrmp

Recommended Posts

με τον προχθεσινό παγετό ιδιοκτήτης με δική του ευθύνη (το μετάνιωσε) επέβαλε στόν μπεταντζή να ρίξει πλάκα την Παρασκευή το μεσημέρι. Το Σάββατο και εφόσον η θερμοκρασία έπεφτε πρός το 0 σκέπασε την πλάκα με φελιζόλ και νάυλον.Το σάββατο το βράδυ έκανε παγετό με -2.Τί προβλήματα πιθανολογείτε ότι θα αντιμετωπίσει και πώς αντιμετωπίζονται;

Σημείωση υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός ότι πιθανόν λόγω χρήσης ρευστοποιητή (1,5 κιλά/κυβικό) το Σάββατο το πρωί η πλακα δέν πατιώταν καλα-καλά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα ρηγματώσει, το curing θα παρουσιάσει εσωτερικές ρωγμές με μείωση αντοχής, τα σκύρα δεν κολλάνε. Επισήμως το ξαναρίχνεις. Ανεπισήμως παίρνεις καρώτα, υπέρηχο και βλέπεις. Θα τα πάρεις απο το μέσο και ο θεός βοηθός. Εαν σε 2-3 μέρες βγάλει μια ασπρη πουδρα αστω καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός οτι το σκυρόδεμα ήταν σε πλαστική κατάσταση μπορεί και να τη σώσει από ρωγμές γιατί η διαδοχική διαστολή και συστολή του νερού έγινε όταν το μπετό δεν είχε ¨σφύξει¨ τελείως. Αν όμως συνεχίσουν οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίες δε τη γλυτώνει. Τι να κάνει για να τη σώσει δεν έχω ιδέα. Σόμπες γύρω γύρω ίσως?

 

Το 1,5 κιλό/κυβικό ακούγεται φυσιολογικό. Φαντάζομαι οτι ο ρευστοποιητής θα ήταν κατάλληλος για χαμηλές θερμοκρασίες γι'αυτό και η καθυστέρηση της ενυδάτωσης

Link to comment
Share on other sites

Ο παγετός σταματά τοπικά την εξώθερμη. Εαν ήταν τις πρώτες 6 ώρες το έσωζε.

Link to comment
Share on other sites

... ιδιοκτήτης με δική του ευθύνη ...

 

Εγώ νόμιζα πως

ο έχων την ευθύνη της επίβλεψης είναι αυτός ο οποίος λαμβάνει τέτοιες κρίσιμες αποφάσεις.

 

Προφανώς katrmp, για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να αναλάβει τέτοιου είδους ευθύνες, αναφέρεσαι σε έργο που έγινε σε άλλη χώρα από την δικιά μας

και με διαφορετική νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

Η σκυροδέτηση αν θυμάμαι καλά απαγορεύεται κάτω των 4°C. Φυσικά υπάρχουν πρόσμεικτα και μέθοδοι σκυροδέτησης σε θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός.

 

Σπάνια δημιουργείται πρόβλημα κατά τις πρώτες ώρες, λόγω της θερμότητας ενυδάτωσης. Εξάλλου, το νωπό σκυρόδεμα παγώνει κάτω απ' το μηδέν. Το πρόβλημα είναι ότι μειώνεται απελπιστικά η ταχύτητα της πήξης και της ανάπτυξης των αντοχών.

Μόλις ολοκληρωθεί η ενυδάτωση (το σκυρόδεμα περπατιέται άνετα) αρχίζει ο κίνδυνος του παγετού. Οι πόροι είναι γεμάτοι νερό, η αντοχή είναι ακόμη μηδαμινή, και ο κίνδυνος μεγάλος.

 

Άρα, προς το παρόν μάλλον την γλίτωσες. Τα χειρότερα είναι μπροστά...

Link to comment
Share on other sites

η σκυροδέτηση έγινε με 10 βαθμούς και μετά από περίπου 8 ώρες είχαμε 2 βαθμούς και σε 30ώρες 0

Link to comment
Share on other sites

Κανένα πρόβλημα.

 

ευχαριστώ γιά την απάντηση.προτείνετε να καθυστερήσει όσο το δυνατόν το ξεκαλούπωμα;20 ημέρες;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.