Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέες αντικειμενικές αξίες οικισμών 29-12-2010


antnatal

Recommended Posts

Στην επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων με την ένταξη 4.500 περιοχών προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

 

Πλέον καλύπτονται στο σύνολό τους ακόμα 23 νομοί της χώρας, ενώ εντάσσονται περιοχές και οικισμοί των νομών Κυκλάδων και Χαλκιδικής (σύνολο 25 νομοί).

 

Δείτε εδώ τους χάρτες: http://www.minfin.gr/antikeimenikes/

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η ένταξη αφορά σε περιοχές εντός σχεδίου πόλης ή εντός οικισμού, για τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προσδιορισμού των τιμών εκκίνησης (τιμών ζώνης), και συντελεστών αυξομείωσης τους, βάσει εισηγήσεων των αρμόδιων επιτροπών, συγκριτικών στοιχείων των αρμόδιων ΔΟΥ, δεδομένων της κτηματαγοράς, με γνώμονα την εξομάλυνση των τιμών πανελλαδικά, για δικαιότερη κλιμάκωσή τους από περιοχή σε περιοχή.

Τυχόν διαφορές τιμών μεταξύ των ήδη υφιστάμενων και των νέων, που προσδιορίζονται βάσει του συστήματος αντικειμενικών αξιών, θα αφορούν οικισμούς ή ζώνες πόλεων με χαμηλότερες τιμές της αντικειμενικής αξίας, λόγω της μη αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών από την 1/3/2007 και μετά.

 

Πηγή: http://www.in.gr

 

Αναλυτικά οι νέες αντικειμενικές αξίες ανά περιφέρεια:

 

Πηγή: http://www.gsis.gr/ANTIKEIMENIKES_AXIES_2007/PERIFEREIES.html και http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4610955

Link to comment
Share on other sites

X...ε μεσα, έχει που έχει κάτι απούλητα το γραφείο που δουλευω που τα γ..ει οι υψηλές αντικειμενικές, τις υψώνουν κι άλλο (και ψάχνω και σπίτι) και ψάχνουμε και οικόπεδο Χαλάνδρι, τι λέει Χαλάνδρι και πέριξ, Ψυχικό, Μαρούσι τις υψώνουν καθόλου?

Link to comment
Share on other sites

Οι αλλαγές αυτές στις αντικειμένικές αξίες θα επηρεάσουν το πρόστιμο της ρύθμισεις αλλαγής χρήσης(Ν.3843/2010)?

 

--------

Οχι

--------

Link to comment
Share on other sites

δυστηχώς θα τις επηρεάσουν αλλά μόνο στις νέες περιοχές που εντάσσονται στο σύστημα αντικειμενικων αξιών..,

Όσοι χρησομοποιήσατε τιμή ζώνης ίση με την ελάχιστη του νομού τρέξτε να προλάβεται την κατάθεση ως αυτήν την παρασκευή να καταθέσεται στο ταχυδρομειο τους φακέλους τακτοποίησης αλλίως απο 1-1-2001 το πρόστιμο θα είναι σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και διπλάσιο.......:!:

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς αν στείλουμε τα δικαιολογητικά ταχυδρομικώς στις 31/12/2010 αν ο υπολογισμός του προστίμου γίνει βάση της σφραγίδας του ταχυδρομείου ή βάση του πότε θα τα ελέγξουνε οι υπάλληλοι?

Link to comment
Share on other sites

Καλα εχουν τρελαθει......!!!!

 

Στο χωριο του πατερα μου (ορεινος οικισμος με 80 κατοικους στην Αρκαδια) σε οικοπεδο που πριν η αντικειμενικη αξια ηταν 30 ευρω τωρα γινετε 340 το τ.μ.

Και να φανταστειτε οτι ολοι εκει πουλαγανε με την εμπορικη αξια ιση με την αντικειμενικη μεχρι τωρα και η εφορια δεν εχανε λεφτα.

Δλδ ενα οικοπεδο που ειχε 12000 ευρω τωρα θα εχει 12000 + το φορο της αντικειμενικης που θα ειναι αλλα 10000 ευρω. Εχουμε τρελαθει.... ποιος θα αγορασει ή θα κανει γενικα συμβολαια οταν θα εχει τοσο φορο.

Και υπαρχουν αρθρα οπου λενε οτι απλα αυξηθηκαν 20%.... εδω βλεπω 1000% αυξηση.

 

Να δω τι δουλειες θα εχουν συμβολαιογραφοι - δικηγοροι - μηχανικοι μετα απο αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.