Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιοδική δήλωση ΦΠΑ Φ2


Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

 

Αύριο είναι η τελευταία μέρα για τη πληρωμή του ΦΠΑ μας?

Μπορεί να πάει να το πληρώσει κάποιος άλλος στη τράπεζα?Χρειάζεται μόνο το χαρτί που πήρα απο τη λογίστρια και γράφει το ποσό που πρέπει να καταβάλω?

Ευχαριστώ!

 

Παιδιά γνωρίζει κάποιος ?

 

(Χίλια Συγνώμη που ξαναποστάρω αλλα με επίγει...)

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 506
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αύριο είναι σίγουρα, αλλά εγώ έχω δώσει εντολή από το e-banking, δε μπορώ να σου πω κάτι παραπάνω. Η λογίστρια δεν ξέρει?

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία ημέρα σήμερα 26/04. Απαραίτητη είναι η ταυτότητα πληρωμής (όπως την εκτυπώνει το σύστημα όταν στέλνουμε την περιοδική )

Link to comment
Share on other sites

Εχει συζητηθεί πολλάκις

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=15249

 

Στα γρηγορα:

 

Το ΦΠΑ κινητού εκπίπτει κανονικά όλο. Η δαπάνη του κινητου σαν εξοδο αναγνωρίζεται κατα 50%. Οπότε καταχωρείς το ποσό προ ΦΠΑ ολο στο βιβλίο σου, στην στήλη έξοδα εκπιπτώμενου ΦΠΑ, το ΦΠΑ κανονικά, και στο Ε3 θα γινει φορολογική αναμόρφωση του 50% Προσωπικά, για να μην χανω την μπάλα εχω μια στηλη βοηθητική στο βιβλίο μου με την ονομασια "για φορολογική αναμόρφωση"

 

Τα διόδια, θα τα αντιμετώπιζα σαν εξοδο ΙΧΕ, δλδ στην στηλη εξόδων αυτοκινητου κτλ. Αλλά προσωπικά δεν τα βαζω, καθως ειναι λιγα.

 

Ελπίζω να μην εχει αλλάξει κατι και σε πάρω στο λαιμό μου :smile:

Link to comment
Share on other sites

 

Τα διόδια, θα τα αντιμετώπιζα σαν εξοδο ΙΧΕ, δλδ στην στηλη εξόδων αυτοκινητου κτλ. Αλλά προσωπικά δεν τα βαζω, καθως ειναι λιγα.

 

Τα διόδια είναι σημαντική δαπάνη για ορισμένους (προσωπικά εγώ είχα 395Ε το 2010 μόνο για Ατ. Οδό!). Η Ατ. Οδός έστειλε φέτος βεβαιώση για τη συνολική δαπάνη. Θα ήθελα μια σαφή απάντηση από όποιον γνωρίζει όμως, τι γίνεται επιτέλους με τα άλλα διόδια των Εθνικών Οδών. Μου φαίνεται παράδοξο στην Ατ. Οδό να απαιτείται βεβαίωση ενώ στα υπόλοιπα να αρκούν τα χαρτάκια των αποδείξεων. Φέτος δε με νοιάζει καθώς τα αγνόησα αυτά τα τελευταία, αλλά από του χρόνου πρέπει να ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν απαιτείται βεβαίωση, απλά δίνεται η δυνατότητα στις εταιρείες να εκδίδουν λογαριασμούς διελεύσεων, στην περίπτωση που έχεις επιλέξει την τηλεχρέωση , οι οποίοι αποτελούν στοιχείο νόμιμο για την δαπάνη .

Σχετική είναι η ΠΟΛ 1202/2010.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραία. Με την ευκαιρία τώρα παρά το ότι είμαστε σε άσχετο θέμα να σου κάνω μια "πονηρή" ερώτηση:

1) Στις δαπάνες μου έχω περάσει την Ατ. Οδό με παραστατικό τη βεβαίωση που μου έστειλαν.

2) Ανάμεσα στις αποδείξεις για την κατοχύρωση του αφορολόγητου έχω κρατήσει και όλες τις αποδείξεις για τα "φορτώματα" του e-pass που έκανα στη διάρκεια του έτους.

Πρακτικά δηλαδή, εκμεταλλεύομαι διπλά το ποσό που ξόδεψα στα διόδια της Ατ. Οδού! Υπάρχει κανένα πρόβλημα; Γιατί αν υπάρχει πρόβλημα, μπορώ να δώσω τα χαρτάκια των αποδείξεων να τα χρησιμοποιήσει ο πατέρας μου για το δικό του αφορολόγητο! :smile:

Λύσε μου και μια άλλη απορία στο ίδιο θέμα αν θέλεις: βάζω βενζίνη συστηματικά από κάποιο βενζινάδικο το οποίο εκδίδει σε κάθε περίπτωση ΑΛΠ έξω στην αντλία και η διαδικασία που τηρούν, είναι να πηγαίνω με την ΑΛΠ μέσα στο γραφείο και να μου βγάζουν και τιμολόγιο, καρφιτσώνοντας την ΑΛΠ μαζί με το τιμολόγιο (μου τα δίνουν και τα δυο). Δεν ακυρώνεται η ΑΛΠ δηλαδή! Τι με εμποδίζει να χρησιμοποιήσω το τιμολόγιο στις επαγγελματικές δαπάνες μου και όλες τις ΑΛΠ για την κατοχύρωση του αφορολογήτου (ή να τις δώσω αλλού όπως προείπα);

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συγνώμη συνάδελφοι που ξεφεύγω από το θέμα σας! Ήξερα πως περιοδική δήλωση Φ.Π.Α γίνεται κάθε τρίμηνο. Πριν απο λίγο παρατήρησα σε αυτό το site πως είναι κάθε μήνα http://www.gsis.gr/prothesmies/proth_fpa_vies_2011.pdf

 

πείτε μου πως δν κατάλαβα κάτι καλά, πως κάτι μου ξέφυγε.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.