Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανήθικη συμπεριφορά μηχανικού


anka

Recommended Posts

Μηχανικός έχει αναλάβει τη μελέτη και κατασκευή οικοδομής (κατοικία) για λογαριασμό ιδιοκτήτη ο οποίος μένει μόνιμα στην επαρχία και θέλει να μετακομίσει μόνιμα στο νέο δικό του σπίτι (πρώτη κατοικία). Ο ιδιοκτήτης δεν έχει καμία σχέση με το χώρο, μένει και μακριά, οπότε ο μηχανικός προχωρά τις διαδικασίες ανεξέλεγκτος. Προκειμένου να ευχαριστήσει τον πελάτη του και να μη χάσει τη δουλειά, έχει χαθεί στις παρανομίες. Άλλα σχέδια δείχνει στον πελάτη (αυτά που θα κατασκευαστούν) και άλλα στην πολεοδομία. Ο ιδιοκτήτης θα παραλάβει ένα σπίτι γεμάτο παρανομίες χωρίς να το ξέρει. Πχ δείχνει στην πολεοδομία ένα διώροφο με pilotis χωρίς καθόλου εξώστες επειδή έχει πρόβλημα με τα Δ αλλά "θα τους προσθέσει κατά την κατσκευή", χωρίς βέβαια να το έχει εξηγήσει αυτό στον ιδιοκτήτη. Δείχνει στα σχέδια προς τον ιδιοκτήτη παράνομη σοφίτα και του λέει οτι "ξέρει αυτός παραθυράκια που δεν τα ξέρουν πολλοί" και δικαιούται δήθεν έξτρα τετραγωνικά για σοφίτα.

 

Η ερώτηση είναι...ποιά η θέση μας σε τέτοια φαινόμενα; Σε μία τυχαία συνάντησή μου με τον ιδιοκτήτη και κάνοντας πως δεν ξέρω με ποιόν μηχανικό συνεργάζεται, του είπα δήθεν στα πλαίσια γενικής συζήτησης πως η κατασκευή ενός σπιτιού είναι σοβαρό πράγμα και πρέπει να είναι προσεκτικός και να πάρει και 1-2 γνώμες. Αλλά δεν ήθελα να εκθέσω ανοιχτά τον "συνάδελφο" και δεν είπα τίποτα. Και τώρα με τρώνε οι τύψεις. Έπρεπε να τον προειδοποιήσω; Είναι και καλός άνθρωπος... Την ιστορία την ξέρω από πρώτο χέρι επειδή πολύ καλός μου φίλος εργάζεται στο τεχνικό γραφείο του εν λόγω μηχανικού και έχει φρίξει! Δεν ήθελα λοιπόν να εκθέσω και τον φίλο μου και να φανεί οτι "διέρρευσε" από αυτόν. Φοβήθηκα και μήπως φανεί οτι προσπαθούσα να "κλέψω" τη δουλειά. Εσείς τι θα κάνατε;

Κάτι τέτοιοι "συνάδελφοι" αμαυρώνουν την εικόνα όλου του κλάδου...

Link to comment
Share on other sites

Να τον εκθέσεις.

 

Τέρμα πια με τους σαλτιμπάγκους του επαγγέλματος !!

 

Και υπολόγισε ότι

 

"όπως στρώνεις.....θα κοιμηθείς" λένε στο χωριό μου !!

Link to comment
Share on other sites

Την νύξη σου την έκανες.

Μην ανακατεύεσαι άλλο θα τσακωθείς και θα σε κατηγορήσουν ότι πας να τους πάρεις τη δουλειά.

 

Είναι σαν να ξέρεις ότι ο σύζυγος απατά τη σύζυγο. Εσύ της το λες. Αυτή δε θέλει να το πιστέψει. Γίνεται τσακωμός. Τέλος σε κατηγορούν ότι γούσταρες το σύζυγο.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σαν να ξέρεις ότι ο σύζυγος απατά τη σύζυγο. Εσύ της το λες. Αυτή δε θέλει να το πιστέψει. Γίνεται τσακωμός. Τέλος σε κατηγορούν ότι γούσταρες το σύζυγο.

 

ασχετο,αλλα,ελπιζω να μην το λες εκ πειρας! :twisted:

 

καλα ποσο ανηθικος ειναι ο τυπος που κανει ολα αυτα χωρις να ενημερωσει τον πελατη?

ελεος...

 

θα μπορουσες να πεις στον ιδιοκτητη οτι,αυτα που φαινονται στα σχεδια θα κατασκευαστουν,αρα αυτος μετεπειτα μπορει να ρωτησει τον μηχανικο γιατι δεν εχει μπαλκονια κτλ κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Για μένα είναι λάθος να ξέρεις και να μην βοηθάς. Είναι σαν να αδιαφορείς για τον ανθρωπάκο, ο οποίος στο κάτω κάτω εμπιστεύτηκε υποτίθεται έναν επαγγελματία. Εγώ σε μια παρόμοια περίπτωση, όπου ένας μηχανικός είχε προυπολογίσει το κόστος μιας κατασκευής 3πλασια από το πραγματικό, τον έπιασα τον πελάτη και εμμέσως, πλην σαφώς, του το είπα. Χάλασε η δουλειά με τον άλλο μηχανικό. εγώ πιστεύω ότι όλοι κάνουμε ένα επάγγελμα για να ζήσουμε, όχι για να πατήσουμε πάνω στους άλλους και να τους μπλέξουμε επειδή μπορεί να έχουν άγνοια.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον ο πελάτης δεν της ζήτησε τη γνώμη της, και ότι μαθαίνει είναι μέσω «χαλασμένου τηλέφωνου» δεν μπορεί να μιλήσει. Είναι προσωπικό το θέμα. Όπως όταν πας στο γιατρό. Δεν μπορείς να μιλήσεις για αυτό επειδή το έμαθες από τη γραμματεία.

 

Ο πελάτης άμα ακούει φράσεις του τύπου

"ξέρει αυτός παραθυράκια που δεν τα ξέρουν πολλοί"Πρέπει να του μπαίνουν ψήλοι στα αυτιά.

 

Άμα τη ρωτήσουν τη γνώμη της να τα πει όλα. Από το πουθενά πως θα μιλήσει. Ήδη αυτό που είπε είναι αρκετό.

Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης θα παραλάβει ένα σπίτι γεμάτο παρανομίες χωρίς να το ξέρει.

 

είσαι 100% σίγουρος γιαυτό;

συνήθως αυτά γίνονται όχι μόνο εν γνώσει, αλλά και τη απαιτήσει του ιδιοκτήτη...

Link to comment
Share on other sites

Myri 100% συμφωνώ. Θέλω να ελπίζω όμως ότι ο εν λόγω κύριος δεν είναι μηχανικός, αλλά άλλου είδους "ειδικός". Πίστεψε με όμως ότι αυτές, και ακόμη χειρότερες, είναι συνηθισμένες πρακτικές. Οταν εφαρμόζονται όμως, κατά την γνώμη μου, υπεύθυνος είναι ο πελάτης-ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν απευθύνθηκε σε "σωστό" μηχανικό. Το γιατί είναι ένα άλλο πολύ μεγάλο θέμα. Και μην ακούτε την γνωστή ιστορία για έναν ταλαίπωρο που θέλει να φτιάξει ένα σπιτάκι.... Ακούγεται σκληρό αλλά είναι η πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι achille, αυτό που λες ισχύει γενικά αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι σίγουρο 100% οτι δεν ισχύει.

Γενικά ο άνθρωπος έχει δηλώσει οτι θέλει να είναι νομότυπος. Σκέψου οτι χτίζει με οικογενειακή στέγη και ενώ ο μηχανικός του πρότεινε να δηλώσει περισσότερα μέλη της οικογένειας οτι θα μένουν στην οικοδομή ώστε να χτίσουν το maximum (8*30=240τμ), αυτός αρνήθηκε να το κάνει λέγοντας οτι δε θέλει να κάνει καμία ψευδή δήλωση και τελικά θα χτίσουν 150τμ. Δεν ξέρω και πολλούς που αρνούνται εύκολα 90τμ!

 

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις παιδιά....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με myri.

Ασχετο αλλα έχω απορία(Σκέψου οτι χτίζει με οικογενειακή στέγη και ενώ ο μηχανικός του πρότεινε να δηλώσει περισσότερα μέλη της οικογένειας οτι θα μένουν στην οικοδομή ώστε να χτίσουν το maximum (8*30=240τμ),]

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως σχετιζονται τα τετραγωνικα με τα μέλη μιας οικογένειας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.