Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανήθικη συμπεριφορά μηχανικού


anka

Recommended Posts

off topic/

 

Όταν χτίζεις με τις ευνοικές διατάξεις περί οικογενειακής στέγης, δηλώνεις πόσα άτομα θα μένουν μόνιμα στην κατοικία που πρόκειται να χτίσεις (υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί, να είναι πρώτη κατοικία, να μην έχει άλλο οικόπεδο ο ιδιοκτήτης, να μην πουλήσει την οικοδομή για κάποια χρόνια κλπ κλπ). Σε κάθε άτομο που δηλώνεις αντιστοιχούν 30τμ. Νομίζω μπορείς maximum να δηλώσεις μέχρι 7 ή 8 άτομα, δε θυμάμαι καλά. Συμφέρει εννοείται όταν το οικόπεδό σου σύμφωνα με τους όρους δόμησης χτίζει λιγότερα απ' ότι με την οικογενειακή στέγη.

 

Ψάξε λίγο με την Αναζήτηση στο forum και θα βρεις περισσότερα.

 

/Κλείνω την παρένθεση

Link to comment
Share on other sites

................Σε μία τυχαία συνάντησή μου με τον ιδιοκτήτη και κάνοντας πως δεν ξέρω με ποιόν μηχανικό συνεργάζεται, του είπα δήθεν στα πλαίσια γενικής συζήτησης πως η κατασκευή ενός σπιτιού είναι σοβαρό πράγμα και πρέπει να είναι προσεκτικός και να πάρει και 1-2 γνώμες. ......

anka τον προειδοποίησες είδη.

Είναι πολύ δύσκολο να μπεις στην μέση

Αν θες πες του να παει πολεοδομία από μόνος του να ρωτήσει ότι θέλει. Εφόσον πιστεύει ότι είναι νόμιμος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί

Link to comment
Share on other sites

Φίλοι μου όπως και να έχει το πραγμα ειναι παράνομο αυτο που κάνει και θα έπρεπε να μας ενοχλεί όλους. Θα μπορούσε με 2-3 αλλους τρόπους να ενημερωθει ο ιδιοκτητης διοιτι ο "μηχανικο-κατασκευαστης" κακό κανει στην δουλεία μας. Αν δεν μπορει ανοιχτα ας του μιλησει αλλος ή καποιο τηλεφωνο ή.....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Gio.Θεωρώ και εγώ ότι κάνει κακό στη δουλειά μας. Τρόποι για να ενημερωθεί ο πελάτης υπάρχουν πολλοί, διακριτικοί και μη.

Link to comment
Share on other sites

Μια που αναφέρατε για τον Σουφλιά (Χάρης), αναρωτιέμαι αν έχει βγάλει ποτέ οικοδομική άδεια στη ζωή του σαν ελεύθερος επαγγελματίας ή περί άλλων τύρβαζε.

Ο ίδιος είναι μηχανικός κι όσο και να μην ασχολήθηκε προσωπικά με το σπίτι του, είναι αυτός που είπε στον μηαχανικό του να κάνει τα δύο ένα. Μετά, απο τις φωτογραφίες που έχουμε δει, βλέπουμε 3όροφο κτίριο σε εκτός σχεδίου όταν όλοι ξέρουμε ότι σε περίπτωση πρόβλεψης υπογείου σε αυτή την περίπτωση, η οροφή του δεν μπορεί να είναι πάνω απο 0,80μ απο το έδαφος. Κι ο μαντρότοιχος? Ας πάει κι αυτό?

Link to comment
Share on other sites

-Εκτος θεματος--

 

Το προβλημα του Σουφλια δεν ειναι ο μανδροτοιχος , στην τελικη τον ριχνεις. Ουτε το υπογειο διοτι τοτε ακομα τα υπογεια γινοντουσαν στο + 1,50 οποτε με ενα μπαζωματακι θα "καθαριζε" κατα τα γνωστα (αντε και καμια ΕΠΑΕ για το +1,5 απο το φυσικο εδαφος)

 

Το χοντρο προβλημα του ειναι οτι δεν εφαρμοσε την αδεια του η οποια ηταν παλια και οταν πηγε να την αναθεωρησει επεσε σε αλλαγη των ορων δομησης στην περιοχη (η οποια εγινε το 2002 νομιζω). Αν ειχε κινηθει εως τοτε δεν θα ειχε προβλημα.

 

Αλλα εγω εχω την εξης απορια.Κοτζαμ ΥΠΕΧΩΔΕ , δεν μπορουσε μολις ανελαβε να περασει καπου, καπως μια διαταξη, σε μια τροπολογια ρε παιδι μου,νυχτα, που να αλλαζε λιιιιγο τις μεταβατικες διαταξεις και να καλυπτοταν ??

(Και να βολευοταν και ο υπολοιπος κοσμος , λεω εγω)

Link to comment
Share on other sites

Στο θέμα μας:

Ειλικρινά δε μπορώ να αποφασίσω τι πρέπει να κάνεις.

Σκέψου την περίπτωση να ήσουν γιατρός και να έπεφτε στην αντίληψή σου ότι κάτι δε πήγαινε καλά με γιατρό - ασθενή, και φυσικά εις βάρος της υγείας του ασθενούς. Τι θα έκανες τότε?

Από την άλλη όμως και το να μπλέκεσαι δεν είναι πάντα ότι καλύτερο.

Καταλήγω στην πρώτη περίπτωση. Αν θεωρήσουμε ότι αυτό που κάνει ο μηχανικός είναι άδικο [στον ιδιοκτήτη αλλά και εις βάρος άλλων μηχανικών] τότε δεν μπορώ παρά να θυμηθώ κάποια λόγια του Τσε στο τελευταίο γράμμα στα παιδία του: "Προπάντων να κρατήσετε μέσα σας την ικανότητα να αισθάνεστε πολύ βαθιά κάθε αδικία, που διαπράττεται εναντίον οποιουδήποτε, σ΄ οποιοδήποτε σημείο κι αν είναι του κόσμου..."

Αν ισχύει αύτο που λες περί άγνοιας του ιδιοκτήτη σκέψου και τις δικές σου ευθύνες σε περίπτωση προβλήματος. [π.χ. μη ρευματοδότηση].

Οπότε ψηφίζω: ΠΕΣ ΤΟΥ ΤΑ!!

Αλήθεια o Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας τι λέει περί αυτού?

Link to comment
Share on other sites

Μηχανικός έχει αναλάβει τη μελέτη και κατασκευή οικοδομής (κατοικία) για λογαριασμό ιδιοκτήτη ο οποίος μένει μόνιμα στην επαρχία και θέλει να μετακομίσει μόνιμα στο νέο δικό του σπίτι (πρώτη κατοικία). Ο ιδιοκτήτης δεν έχει καμία σχέση με το χώρο, μένει και μακριά, οπότε ο μηχανικός προχωρά τις διαδικασίες ανεξέλεγκτος. Προκειμένου να ευχαριστήσει τον πελάτη του και να μη χάσει τη δουλειά, έχει χαθεί στις παρανομίες. Άλλα σχέδια δείχνει στον πελάτη (αυτά που θα κατασκευαστούν) και άλλα στην πολεοδομία. Ο ιδιοκτήτης θα παραλάβει ένα σπίτι γεμάτο παρανομίες χωρίς να το ξέρει. Πχ δείχνει στην πολεοδομία ένα διώροφο με pilotis χωρίς καθόλου εξώστες επειδή έχει πρόβλημα με τα Δ αλλά "θα τους προσθέσει κατά την κατσκευή", χωρίς βέβαια να το έχει εξηγήσει αυτό στον ιδιοκτήτη. Δείχνει στα σχέδια προς τον ιδιοκτήτη παράνομη σοφίτα και του λέει οτι "ξέρει αυτός παραθυράκια που δεν τα ξέρουν πολλοί" και δικαιούται δήθεν έξτρα τετραγωνικά για σοφίτα.

 

.

 

Συγνώμη, αλλά εγώ δεν έχω καταλάβει, πως γνωρίζει κάποιος τρίτος όλα αυτά τη στιγμή που αλλού μένει ο ιδιοκτήτης, αλλού ο μηχανικός (και η πολεοδομία που ανήκει το οικόπεδο). Διαφορετικές πόλεις.

Πως γνωρίζει κάποιος τρίτος τόσες λεπτομέρειες για όσα συμβαίνουν και στις δύο πλευρές? :roll:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.