Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λογαριάσατε το φόρο σας φέτος;


Recommended Posts

Αυτό το γνωρίζω και καλά κάνουν , άλλωστε οι υπηρεσίες αυτές υπάρχουν για να ελέγχουν. Το κακό με τα ελευθέρια επαγγέλματα έχει παραγίνει, η συντριπτική πλειοψηφία δήλωνε εισόδημα πέριξ του αφορολογήτου. Η απορία μου ήταν στο ότι απαγορεύεται να έχεις (δηλώνεις) εισόδημα μικρότερο των 15.000 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Σωτήρη δεν ξέρω τις δικές σου προσλαμβάνουσες, αλλά στον κοινωνικό μου περίγυρο καθαρά εισοδήματα 25.000€ δε νοούνται!

 

Αυτό που μ' ενοχλεί όμως είναι ότι θεωρούμαστε όλοι a priori κλέφτες!

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα δεν είναι στο ύψος των εισοδημάτων. Αυτό είναι ένα από τα κριτήρια του ελέγχου, υπάρχουν και άλλα πχ. ακίνητη περιουσία, κατοχή αυτοκινήτων κλπ.

Με το υπάρχον σύστημα ελέγχου υποψήφιοι για έλεγχο είναι όλοι οι φορολογούμενοι πλην όμως αυτό δεν είναι εφικτό. Επομένως το λογικό είναι καθοριστούν κριτήρια ελέγχου (πλέγμα κριτηρίων) και με βάση αυτά να γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος.

Αυτό νομίζω ότι θα επιδιωχθεί και φυσικά εκ των προτέρων δεν μπορεί να θεωρηθεί "κλέφτης" οποιος φορολογούμενος επιλεχθεί προς έλεγχο, αλλά και ούτε είναι λογικό να δαιμονοποιούμε τις διαδικασίες ελέχγου.

 

Από όσα πάντως καταλαβαίνω θα περάσουμε σε μια νέα εποχή φορολογικών ελέγχων στην οποία ο τακτικός φορολογικός έλεγχος , όπως τον ξέρουμε έως σήμερα, θα αποτελέσει παρελθόν, ή μάλλον θα αφορά ένα μικρό τμήμα των φορολογουμένων. Αντί αυτού θα γίνονται μερικοί στοχευμένοι έλεγχοι πχ. απόδοση ΦΠΑ, έλεγχος ΚΒΣ κλπ

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή με απλά λόγια, ο Τοπογράφος π.χ. με έδρα στην Αθήνα (πόλη άνω των 50.000 κατοίκων), που κάθεται σπίτι του περιμένοντας μήπως δεήσουν να προχωρήσουν και να αναθέσουν τις Κτηματογραφήσεις γιατί απλά δεν κινείται πλέον τίποτα άλλο εδώ στην Αττική για αυτόν, θα πρέπει σώνει και καλά να τους δηλώνει όσο εισόδημα αυθαίρετα κρίνουν αυτοί, ενώ ο Τοπογράφος ας πούμε που είναι "μονοπώλειο" στο χωριό της Αρκαδίας και επιβιώνει ακόμα, δικαιολογείται να δηλώνει μικρότερο εισόδημα.

Αν αυτή η ιστορία είναι αλήθεια και όχι απλά ένα ακόμη πυροτέχνημα, οι κυβερνώντες μας είναι επικίνδυνα εκτός πραγματικότητας, τόπου και χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

Άσκηση επί χάρτου.

Παντρεμένος με ένα παιδί.

Τεκμήρια

Επειδή υπάρχει : 5000€ (μοιράζεται και στους δύο συζύγους?)

Κατοικία σε πολυκατοικία 110μ² με ΤΖ < 2800€/μ² : 3900€ (μοιράζεται και στους δύο συζύγους?)

ΙΧ 1600 κάτω της 5ετίας : 4200€ (μοιράζεται και στους δύο συζύγους αν έχουν συγκυριότητα (ας πούμε 50%)?)

Σύνολο τεκμηρίων : 10600€ (ή 5300€ στους συζύγους?)

 

Εδώ γίνεται έλεγχος με το δηλωθέν εισόδημα και φορολογείται το μεγαλύτερο ή προστίθεται στο δηλωθέν και φορολογείται το άθροισμα?

 

υ.γ. Η ερώτηση δεν έχει να κάνει με τα νούμερα τα οποία στην προκειμένη είναι αφορολόγητα.

Link to comment
Share on other sites

έτσι όπως τα λένε καλύτερα να γίνω σε ένα τεχνικό γραφείο μισθωτός και ας πληρώνομαι και τα μισά...

 

Επίσης έχει δίκιο ο tpanag, και η ιστορία λέει ότι οι μεγαλύτεροι δείκτες ανεργίας σε τέτοιου είδους επαγγέλματα σημειώνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, και άνεργοι και με το άγχος να αποδεικνύουν κάθε φορά το τι ΔΕΝ βγάζουν...

 

Ελπίζω Σωτήρη τους ελέγχους να αξιωθούν να τους κάνουν όπου βλέπουν "περίεργο" πόθεν έσχες ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατάστασης και όχι μόνο στους Ελ. Επαγγελματίες επειδή a priori τους θεωρούν κλέφτες.

 

Είμαι off topic συγγνώμη αλλά φέρνουν τη μία αλλαγή μετά την άλλη χωρίς να σκέφτονται ότι επί δεκαετίες έχει διαμορφωθεί μια αγορά εργασίας με αυτόν τον τρόπο και δεν μπορεί να "παρακολουθήσει" τις αλλαγές και την πληρώνει πάντα ο τελευταίος τροχός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.