Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στα 10 στρέμματα η αρτιότητα στις περιοχές Natura 2000 σύμφωνα με το σχέδιο νόμου


Engineer

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλό είναι σιγά σιγά να συνηθίζετε την ιδέα της κατάργησης της εκτός σχεδίου δόμησης, με όποια μορφή και αν πάρει αυτή. Ή μη μου πείτει πως δεν έχετε δει θεσμοθετημένα ή προς θεσμοθέτηση ΣΧΟΟΑΠ που αλλάζουν τις αρτιότητες ή απαγορεύουν συγκεκριμένες χρήσεις. Είναι και αυτό μια μορφή κατάργησησς της εκτός σχεδίου δόμησης έστω τοπικά.

Το θέμα για μένα (που θα ήταν και το σωστό) είναι να μην υπάρχει πλέον πουθενά στην Ελλάδα περιοχή εκτός σχεδιασμού. Άλλοι ας το πούνε εκτός σχεδίου. όταν ακούμε ότι πουθενά στον Δυτικό κόσμο δεν υπάρχει εκτός σχεδίου δόμηση αυτό εννοούν ουσιαστικά. Το σημαντικότερο είναι να θεσμοθετηθούν εκείνα τα χωροταξικά επίπεδα (εθνικό χωροταξικό, ειδικά χωροταξικά, περιφερειακά χωροταξικά, ΣΧΟΟΑΠ) που να μην αφήνουν καμία περιοχή χωρίς χωρική οργάνωση έστω και αν σημαίνει ότι κάποιες περιοχές θα χάσουν τη δυνατότητα να δομηθούν. Ας μη τα βλέπουμε όλα στενά επαγγελματικά ή προσωπικά (αν έχουμε όπως εγώ περιουσία σε τέτοιες εκτάσεις).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 202
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι πήρα τηλέφωνο στο υπουργείο και μου είπαν ότι αφορά μόνο σε περιοχές natura. Ελπίζω να με πληροφόρησαν σωστά!

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση η λίστα με τις περιοχές natura να αλλάξει και συγκεκριμένα να επεκταθούν αυτές οι περιοχές;

Link to comment
Share on other sites

Να συμφωνήσω με τον κ. agios Πράγματι πρέπει να καταργηθεί η εκτός σχεδίου δόμηση με την προυπόθεση έγκρισης ΓΠΣ σε κάθε περιοχή που δεν θα υπάρχει εκτός σχεδίου δόμηση Εδώ το ΓΠΣ το περιμένουμε πάνω από 10 χρόνια και φοβάμαι ότι δεν προχωράει λόγω συμφερόντων γνωρίζω ότι βρίσκεται για υπογραφή εδώ και καιρό στην περιφέρεια Προσπαθώ να πείσω την τοπική κοινωνία να μην βλέπει τα ατομικά μικροσυμφέροντα, αλλά να δουν την αναγκαιότητα έγκρισης του για την ανάπτυξη και φυσικά για την ευημερία της περιοχής. Και το λέω αυτό ενώ το ΓΠΣ ακόμα και σε κάποιες δικές μου ιδιοκτησίες , μειώνει την αξία τους Όμως ξέρω ότι αυτά που χάνω σαν κάτοικος της περιοχής από την μη ύπαρξη ΓΠΣ είναι περισσότερα. Δυστυχώς είναι δύσκολο να αλλάξω την νοοτροπία των κατοίκων όμως το προσπαθώ όσο μπορώ.Τέλος αυτές οι αποσπαματικές αποφάσεις για την δόμηση τόσο εντος οικισμών <2000 κατ. όσο και στην εκτός σχεδίου δόμηση από κάθε κυβέρνηση δημιουργεί μόνο προβλήματα και δίνει το δικαίωμα κάποιοι να πλουτίζουν και κάποιοι να χάνουν χρήματα και να μην υπάρχουν κανόνες στην αγορά ακινήτων

Link to comment
Share on other sites

Όλο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων είναι Natura! Όποιος ξέρει την περιοχή γελάει με την καρδιά του, πρώτα με το χαρακτηρισμό Natura και μετά για τα 10 στρέμματα

Link to comment
Share on other sites

σε λίγο όμως θα κλάψουν:)

 

 

" το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 10.000 τ.μ. Δεν εφαρμόζονται κανενός είδους σχετικές παρεκκλίσεις"

 

υπάρχει περίπτωση να εννοεί ότι από εδώ και πέρα τα 10 στρ είναι ο κανόνας(άρα και για κατάτμηση) απαγορεύοντας τον οποιοδήποτε να το ορίσει κάτω από 10στρ?

και τα 4στρ που τώρα είναι κανόνας να αποτελούν πλέον παρέκκλιση?

 

το ρωτάω γιατί το τινάκι δεν φημίζεται και για την εξυπνάδα της

 

παιδιά από τους χάρτες που κοιτάω το 30% της ελλάδας είναι natura.

Link to comment
Share on other sites

Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος αγόρασε αγροτεμάχιο 4στρ αρτιο για να χτίσει στο μέλλον. Προφανώς χάνει την αρτιότητα. Υπάρχει περίπτωση αν κινηθεί κανείς νομικά να κερδίσει κάτι. Εστω αποζημίωση. Γιατί αυτός ο νόμος δημιουργεί απαξίωση της περιουσίας. Τουλάχιστον να έλεγε όσες αγοροπωλησίες οικοπέδων έγιναν μέχρι σήμερα δεν επιρρεάζονται.

Link to comment
Share on other sites

To αγορασε για να κτισει...ας εκτιζε...

 

Αλλιως ας φυτεψει κηπευτικα...

 

 

Φυσικα και χανει τη δυνατοτητα να οικοδομισει...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.