Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΕΙ και αναγνώριση στη Γερμανία


spgirl

Recommended Posts

το πρόβλημα με τους αποφοίτους ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τει είναι ότι σε όλη την Ευρώπη αναγνωρίζονται και αποκτούν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του κόσμου....δεν πιστεύω στο εξωτερικό κάποιον που έχει στην κατοχή του master και διδακτορικό να τον αντιστοιχούν σε απόφοιτο ιεκ.,,,,,,lol...αυτές είναι ελληνικές πατέντες μόνο......Δεν έχω ιδέα τι γίνεται με τα ιδρύματα της βουλγαρίας οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη...δηλαδή τα τει εκεί είναι 4 χρόνια???

Link to comment
Share on other sites

δεν με ακούς, δεν ακούς την προτροπή μου...

το τί ισχύει για τα ΤΕΙ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν ξέρεις

μόνο την Βουλγαρία ξέρεις και πρέπει να το συζητήσουμε

Σου έχουμε γράψει σε πόσα ποστ, ότι αναγνωρίζονται ως 3βάθμια ιδρύματα που δίνουν Bsc, και γι αυτό γινόμαστε δεκτοί για master και διδακτ.

Έχουμε αναφέρει ότι γραφόμαστε σε Ευρωπαϊκούς συλλόγους Μηχανικών και μπορούμε να ασκήσουμε το επάγγελμά μας εκεί.

Εσύ "μυρωδιά" δεν έχεις πάρει.

Με τις ισοτιμίες του άθλιου Ελληνικού συστήματος και τα NARIC ασχολείσαι, που ούτε κι αυτά τα κατέχεις..

ε λοιπόν, όταν βλέπεις θέμα με τα ΤΕΙ, δεν πρέπει ούτε να το ανοίγεις για να το διαβάσεις, όχι για να εκφέρεις και γνώμη.

Αλίμονο εάν οι συνάδελφοι ΤΕ που θα διαβάσουν το thread, να πιστέψουν όλα αυτά τα αδιανόητα που κατέβασες από το κεφάλι σου, και θέλεις να μας πείσεις κιόλας για την ορθότητά τους.

Προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές" αλλά πάντα κάποιος θα με σπρώξει εκεί.

Link to comment
Share on other sites

1) Στην Αγγλία που έκανα μεταπτυχιακό, είχα συμφοιτητές 2 παιδία που ήταν απόφοιτοι ΤΕΙ Μηχανολογίας Πατρών. Τους δέχτηκαν κανονικά χωρίς διαχωρισμούς από τους υπόλοιπους. Στο ίδιο τμήμα με Αγγλο που είχε BSc Mechanical Engineering.

2) Επίσης γνωστός μου με BSc μόνο από Αγγλία, προσπαθούσε και με εξτρά μαθήματα εδώ να πάρει αντιστοιχία με ΤΕΙ.

Καλά τα λέει ο fraafr, πως να το κάνουμε.

Link to comment
Share on other sites

ikaros13

 

Για το πρώτο θέμα ξανά λέω ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν όπου θέλουν Μεταπτυχιακό διότι το Μεταπτυχιακό δεν δίνει τα Ε.Δ αλλά ο Βασικός τίτλος τους .

Για το δεύτερο θέμα το γνωρίζω ότι ισχύει και δεν θεωρείται για μένα νέο .

Θα σου πω και που ακριβώς το λέει η Νομοθεσία Νόμος 3328 Άρθρο 4 παράγραφος 2 .

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/isotimies/Tab5301754/I93HBS4.pdf

 

Η ουσία είναι με τον Βασικό Τίτλο τι δικαιώματα έχει κάποιος επάνω στην δουλειά του και όχι με τα υπόλοιπα .Η ουσία είναι ο Βασικός Τίτλος και εκεί εστιάζουμε όλοι .Τώρα το εάν γίνονται μετέπειτα δεκτά από τα επιμελητήρια των άλλων κρατών μελών αυτό είναι θέμα που το επιτρέπει η κάθε χώρα .

 

Δεν με πείθεις όμως στο ότι η χώρα που λαμβάνει για αναγνώριση ένα τίτλο στο εξωτερικό δεν ελέγχει για την γνησιότητα του και από που προέρχεται η ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις του Ελληνικού Υπουργείου .

Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα που δεν μπορώ να τα δεχτώ λυπάμαι πολύ .

 

Διότι έτσι θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν και πλαστά πτυχία σε όλη την Ευρώπη εάν δεν υπήρχε ο στοιχειώδης έλεγχος μέσο του NARIC της κάθε χώρας .Άλλο ότι πάω κάπου για σπουδές για ένα μεταπτυχιακό και άλλο για αναγνώριση του ίδιου του τίτλου και στην άσκηση του επαγγέλματος με αυτόν τον τίτλο .

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα και δεν πρέπει να τα συνδέουμε .

Link to comment
Share on other sites

Καλά ρε Λάζαρε πριν λίγες ώρες δεν λέγαμε δε θα μιλας μειωτικά για τα πτυχία των ΤΕΙ; Τώρα κάθεσε και τα λες πτυχία μαϊμού; Ανακάλεσε άμεσα σε παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

lazarosk, και λιγοστό δίκιο να είχες, φοβάμαι ότι με τόσο μηνύματα το έχεις χάσει... Γενικώς, έχεις κουράσει με το να επηρεασπίζεσαι άδικες τακτικές, νοοτροπίες κτλ...

 

Πραγματικά λυπηρο...

Link to comment
Share on other sites

ωραία θα πάρω πτυχίο πλαστόοοο ζήτωωωω!!!!!!!!!!!λοιπόν έδωσα πανελλήνιες το 07 πολλά άτομα που δεν περάσαν εδώ γνωστά μου πήγαν βουλγαρία για σπουδές....δεν θέλεις να ξέρεις τη άποψη είχαμε οι υπόλοιποι για την βουλγαρία και συνεχίζουμε να έχουμε..........προτιμώ ένα πλαστό πτυχίο από ένα πτυχίο βουλγαρίας μέχρι στιγμής όσα περιστατικά άκουσα περί πλαστών πτυχίων ήταν από κάτι τέτοιες χώρες ...Πάντα προσωπική μου άποψη....σαν μελλοντικός πτυχιούχος ΤΕΙ δεν θα νιώσω ποτέ κατώτερος από εσένα ή από κάποιον άλλο πτυχιούχο/διπλωματούχο και βάλε!!!!!χαίρομαι ΠΑΡΑ πολύ που θα πάρω πτυχίο ΤΕΙ 76 μαθήματα πρακτική άσκηση πτυχιακή εργασία και 240 διδακτικές μονάδες μου φτάνει η αναγνώριση εκεί που πρέπει και αξίζει ΟΧΙ σε ένα forum

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχως για τους διπλωματουχους υπαρχουν οι αποφοιτοι ΤΕΙ, ευτυχως

για τους αποφοιτους ΤΕΙ υπαρχει το ΤΕΕ και καπου στο ενδιαμεσο κολλανε

και οι αποφοιτοι πανεπιστημιων του εξωτερικου. Ετσι ολοι εχουν καποιον

να βριζουν και να φορτωνουν τα..."χαλια" τους! Και η ζωη στην Μπανανια

κυλαει ομορφα :D

Link to comment
Share on other sites

konst το έχεις πιάσει λίγο λάθος το θέμα.Για κανένα λόγο οι μηχανικοί ΤΕ δεν είναι κατώτεροι απο τους μηχανικούς ΠΕ...όλοι ίσοι είμαστε μεταξύ μας, μόνο τα μοντέλα και οι δικηγόροι είναι υπεράνω όλων...

Αν το εννοείς απο επαγγελματική άποψη, τότε όλοι, διπλωματούχοι, πτυχιούχοι, κάτοχοι "πλαστών" διπλωμάτων είμαστε κατώτεροι απο τους πολιτικούς μηχανικούς...

Αν το εννοείς απο ακαδημαική άποψη, ναι, και εγώ ήθελα να πάω στο ΜΙΤ αλλά είμαι πολύ χαζός για να πάρω υποτροφία, πολύ φτωχός για να πληρώσω δίδακτρα Αμερικής, και πολύ δειλός για να φύγω στα 18 απο τη χώρα μου...

 

Δυστυχώς αυτό το "κόμπλεξ" το έχουν αρκετοί φίλοι μου, φοιτητές ΤΕΙ, και όποτε το φέρνει η κουβέντα, λέγονται φράσεις στύλ "δεν πιστεύω να περνιέσαι για καμιά ιδιοφυία" ή "τώρα νομίζεις πως εξασφάλισες τη ζωή σου?", με αποτέλεσμα να ακολουθούν διαμάχες και διαπληκτισμοί...πιστεύω οι φράσεις αυτές είναι γελοίες απο μόνες τους, έτσι δεν χρειάζεται να πώ τι απαντάω συνήθως...

 

Καλό είναι να είσαι περήφανος για τη σχολή σου, γιατί όπως λένε αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει.

Link to comment
Share on other sites

MScEng μπορεί και να έχεις δίκιο αλλά δεν θυμάμαι να διάβασα κάπου εδώ σχόλιο όπου να υποτιμάει την νοημοσύνη των διπλωματούχων ή τις γνώσεις τους......δηλαδή έλεος πια το πρόβλημα για όλα είναι οι πτυχιούχοι μηχανικοί??δηλαδή 4 χρόνια σπουδών είναι σκουπίδια??δεν μάθαμε τίποτα μόνο στα πολυτεχνεία και στη βουλγαρία δίνουν γνώσεις??τι νοοτροπία είναι αυτή πια......4 χρόνια ηλεκτρονική δηλαδή μαθαίνω πως φτιάχνουν καφέ ενώ στο εξωτερικό με 3χρόνια bachelor ηλεκτρονική θα ήμουν εντάξει καλά με master ίσως με έπαιρνε συνέταιρο ο ΘΕΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.